[]

Yarım Karpuz Satılması

Eskiden de var mıydı? Yoksa pahalılık ile mi alakalı?

Ben daha önceden manavlarda yarım karpuz görmezdim hiç. Bu sene her yerde var.


 
Vardi.


  • dont eat me  (27.07.19 13:11:38) 
ben ilk defa bu sene gördüm sanki ya. ya da market alışverişine bu sene başladığım için de olabilir belki.


  • elorelia  (27.07.19 13:14:00) 
Vardi, iyi ki de var.
koca karpuzu tasimasi, kesmesi, muhafaza etmesi ayri dert.

Bence dilim dilim de satilmali.
  • kuehles blondes  (27.07.19 13:14:20) 
90larda hic gormedim.
Pahalilik kismini bilemem ama bence bu yasam stilinin degismesiden kaynakli. Aileler kuculdu. Bir kisinin yiyebilecegi miktarla bir bes kisininki ayni degil. Dolayisiyla talep yeteri kadar alma yonunde oldu. Bu da karpuzun dilimle satilmasina sebebiyet verdi.

  • nax  (27.07.19 13:14:30) 
Ben hiç görmedim dilim satan yer, bu kadar pahalıda olmazdı zaten herkes birkaç tane alırdı yaz bitiyor ama hala pahalı.


  • Uncle Sam  (27.07.19 14:35:12) 
üç - beş sene öncesine kadar yoktu. çok öncesinde, iyi karpuz denk geldimi, 10-15 tane alıp uzun süre yerdik.


  • prizmatik  (27.07.19 14:43:59 ~ 15:02:53) 
Yarım karpuz yoktu. Hiç görmedim.

Ancak özellikle İstanbul'da seyyar satıcılar kalabalık meydanlarda karpuz dilimi satıyordu daha önce. Ama bunun olayı farklı. Soyulmuş salatalık da satıyorlardı. Dolaşırken bir dilim karpuz yeme aksiyonu için. Fakirlikten değil aslında konfordan taviz vermeme olayı :)
  • elestirman  (27.07.19 20:34:27) 
Yanılmıyorsam karpuz çok pahalı değil bu aralar. Pahalılıktan olduğunu sanmıyorum. Daha pratik olsun diye düşünüyor olabilirler. Karpuz birazcık büyükse bölersiniz ikiye ve jelatinler sonra da dolapta muhafaza edersiniz.


  • bitchesaintshit  (27.07.19 20:37:37 ~ 20:37:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.