[]

İnşaat mühendisliği vs bilgisayar mühendisliği vs makine mühendisliği

Herkese selam, bildiğiniz üzere yks sonuçları açıklandı ve sıralamaya baktığımızda arada kaldığımız seçenekler şu şekilde:

Yıldız Teknik İnşaat Mühendisliği
Marmara Bilgisayar Mühendisliği
Marmara Makine Mühendisliği

1. Ülkenin durumunu, bölümün geleceğini, ilgili okulların eğitimini, çalışma şartlarını düşündüğümüzde hangisini seçmeliyiz?
2. Yıldız Teknik'te okumak ile Marmara'da okumak arasında ne kadar fark var?

Gerçekten bilgisi olan, bu bölümlerden mezunlar(çalışan veya çalışmayan) ya da bu bölümleri okuyanlar nedenleriyle beraber fikrini belirtirse çok güzel olur. Teşekkürler.



Not: Tercih yapacak kişi kadın kişisi

 
tr'de mühendislik tıkanmış durumda.en az beş kere daha düşünün.

not : mühendisim
  • dogumgunundecevrimdisiolanadam  (18.07.19 13:46:27) 
Bir kadın için bilgisayar hem okuma, staj, çalışma vs açısından en rahat mühendislik bölümü bunların arasından. Çok büyük bir erkek popülasyonunun arasında okuyup daha sonra şantiyelerde çalışmayı tercih etmek bilgisayar gibi bir alternatif varken yanlış bir karar olur diye düşünüyorum.

Bu şartlardan bağımsız salt bölüm olarak düşünürsek de özellikle yazılım sektörü git gide kötüye giden inşaatın çok ilerisinde diye düşünüyorum.
  • kabain  (18.07.19 13:47:54) 
Makine mühendisiyim, işimi yapmıyorum çünkü her yer makine mühendisi. Üretim değil imalata dayalı sanayimiz olduğu için mühendisler ustabaşılıktan çok da farklı olmayan işler yapıyor. Senin isteyeceğin uzmanlık değişik olabilir ama ben tasarlamak ve üretmek isteyen biriyim. Ancak iyi bir okuldan mezun olup, okuldayken bir şekilde ekstra projeler(güneş enerjili araba yarışı vb) katılıp kendini gösterebilirsen ve şanslıysan ArGe yapan bazı firmalarda iş bulabilirsin. Makine mühendisi olarak bin türlü iş yapabilirsin tabi ki ama elimi sallasam makine mühendisi.

İlgin ve yeteneğin varsa şunlar arasından bilgisayar mühendisliği ve ilgili bölümler (bilgisayar bilimi, bilgi iletişim, yazılım mühendisliği, vb) bölümlerin geleceği çok daha açık. Zaten yazılım mühendisliği öğrendikten sonra her şeye adapte olabilirsin.

edit: ayrıca yazılım üzerine çalışırken yurtiçi-yurtdışı firmalarda uzaktan çalışabilir, evinden veya tatil köyünün barından çalışırken güzel paralar kazanabilirsin.
  • r_u_h  (18.07.19 13:52:35 ~ 13:54:03) 
kadın erkek farketmez inşaat mühendisliği okunmamalı. hatta 5 sene hiçbir inşaat mühendisliği bölümüne öğrenci alınmasa yine de inşaat mühendisi fazlasını eritemeyiz bence.


  • levpontryagin  (18.07.19 13:55:04) 
yıldız bilgisayar mezunuyum ben. mezun olalı 7-8 yıl oldu tabi ama inşaat ve makinadansa bilgisayar mühendisliği seçmek daha mantıklı derim.

yıldız teknikle marmaranın çok farkı olacağını sanmıyorum. ikisi de ortalama üniversiteler.
  • contavolta  (18.07.19 13:59:54 ~ 14:00:19) 
kisinin nasil biri olduguna gore degisir. pazardan elma almak degil ki bu.
ben olsam acik ara ile marmara bilgisayar secerdim.

  • ebabil curnatasi  (18.07.19 14:04:02) 
Üniversiteleri çok bilmiyorum ama bilgisayar mühendisiyim, hiç iş sıkıntısı çekmedim, okuması da muhtemelen diğer bölümlere göre daha kolay.


  • plutongezegendegilmi  (18.07.19 15:13:02) 
kadın makina mühendisiyim. bir şirkette makina mühendisliği yapıyorum.

okuması baya zordu cidden ama meslek güzel bence. yani güzel derken, bir iş ne kadar güzel olabilirse işte :p mesaili çalışma düzeni haricinde ben genel olarak işimi ve mesleğimi seviyorum. hem kendi mesleğini yapmak istemezse kurumsal-uluslararası fimralarda satışçı/pazarlamacı olarak da yoluna devam edebilir. benim makina mühendisi arkadaşlarımın çoğu böyle yaptı. buralardan yurtdışına kapağı atabilir. ama çalışması lazım. ve tabi stajlara önem versin. ben üniversitedeyken staj yaptığım yerde çalışmaya başladım, hala oradayım. eğer staja önem verip kendini gösterirse orada iş bulması da kolay olacaktır.

kadın olmasını da kafaya takmasın, ne kadın mühendisler var; detaylara verdikleri önemle ve iyi planlama yetenekleriyle çoğu erkek mühendise taş çıkartıyorlar bence.

bilgisayarı çok bilmiyorum, yorum yapamayacağım. ama inşaatı seçmezdim sanırım. çevremdeki inşaat mühendisleri çok ağlıyor. haklılar da bence, çoğunun çok kötü çalışma koşulları.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (18.07.19 15:28:46) 
bu devirde hangi mühendislik devletten kadro alıp memur olabilecekse onu seçin.

yani araştırın, devlet daha çok makineci mi alıyor, bilgisayarcı mı alıyor ne alıyorsa onu seçin, mezun olunca da kpss'ye kasıp memur olmaya çalışın. bu devirde ne varsa memurlukta var. iş az, para çok, imkan çok, primiydi, yükselmesiydi, itibarıydı, emekliliğiydi, yeşil pasaportuydu, envayi çeşit imkanıydı hepsi elinin altında. öyle çok ciddi bir haltlar etmezsen işten kovulma derdi de yok. oh mis.

şahsi fikrimdir.
  • kibritsuyu  (18.07.19 15:54:41) 
kafadan bilgisayar seç.


  • ayin yazari  (18.07.19 16:19:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.