[]

üniversitede 4 senedir 1. sınıf olmak

4 yıllık bir üniversiteye girdiğinden itibaren;

ilk iki senesinde çoğu ff olan notlar ile,
son senesinde de yıl boyu sınavlarına girmemek suretiyle 1. sınıfta kalan biri,

5. yıla yine 1. sınıf okuyarak başlayabilir mi yoksa atılmış mıdır?

eğer atılmadıysa ve devam edebiliyorsa, toplamda 7 yıldan sonra atılacak olduğu için kalan 3 yılda okulu bitirmek için insanustu çaba sarf etmeli midir?

 
o 7 yıl muhabbeti kalkalı çok olmadı mı ya


  • cay koy geliyorum  (02.07.19 12:57:37) 
kaydını düzenli yeniletiyorsa atılmamıştır. 7 yıl dolmamış sonuçta. atılma geri geldi 2014 yılında. bitirebilir misin bilmiyorum ama.


  • Neill  (02.07.19 13:09:05) 
bir soru daha: 5. yılında 1. sınıftan başlayacak bu kişi, sezon sonu sınıf geçmeyi başarır ve aynı üniversite içi başka bölüm için yatay geçiş yaparsa ne olur? 7 yıllık atılma zamanı aynı mı kalır, yani kalan 2 yılı mı kalmış olur?


  • nickimi verin bana  (02.07.19 13:19:54) 
atılma 2014 yılında geri geldi, 2014 yılından önce girdiyse 2014+7, 2014'ten sonra girdiyse girdiği yıl +7 yaparak atılacağın yılı hesapla.

ve elbette eğer bitirmek istiyorsa sıkması lazım dişini.

kaydını yeniletmesine gerek yok, okulun öğrencisi hala. sadece derslere girebilmesi için kaydını yenilemeli. bir de kontrol etsin belli bir yıldan sonra harc yükümlülüğü oluyor. 140 küsür ödemesi gerekebilir.
  • bilet  (02.07.19 13:27:35) 
her okulda aynı mı bilmiyorum ama ODTÜ'de 7 yıldan sonra dahi mezun olmaya bir kaç ders kaldıysa fazladan bir kaç dönem daha hak tanınıyor olması lazım, şuan rakamları tam hatırlamıyorum.

edit: ilgili yönetmelik maddesini buldum ekliyorum:
oidb.metu.edu.tr

Azami eğitim öğretim süresi sonunda yapılacak işlemler
MADDE 33 – (1) Azami eğitim öğretim süresi sonunda mezuniyet koşullarını sağlayamayan öğrenciler hakkında yapılacak işlemler aşağıda belirtilmiştir:

a) Öğrencilere daha önce alıp başarısız oldukları (FD, FF, U notu aldıkları) dersler için akademik takvimde ilan edilen tarihlerde iki ek sınav hakkı verilir. Yarıyıl sonu harf notu değerlendirmesi yarıyıl içine yayılan çalışmalar sonucunda oluşan dersler (tasarım dersleri, stüdyo dersleri, laboratuvar, staj uygulamaları, dönem projesi, tez ve teze ilişkin dersler vb.) için ek sınav hakkı verilmez. Bu kapsamdaki dersler ilgili bölüm/EABD tarafından belirlenerek ÖİDB’ye iletilir ve ÖİDB tarafından ilan edilir.

b) İlan edilen tarihte sınava girmeyen öğrenciye telafi sınavı verilmez.

c) Sınavda alınan not tek başına değerlendirilir ve harf notuna çevrilir. Dönem içinde alınan notlar hesaba katılmaz.

ç) Bu sınavlar sonunda mezuniyet için kalan kredili ders sayısı (hiç alınmamış dersler ile FD, FF notu alınan dersler) altı veya daha fazla olanların Üniversite ile ilişikleri kesilir.

d) Bu sınavlar sonunda mezuniyet için kredili iki ila beş dersi kalanlara üç yarıyıl ek süre, ek sınavları almadan mezuniyet için kredili iki ila beş dersi kalanlara dört yarıyıl ek süre ile kayıt hakkı tanınır. Ek süreler sonunda mezuniyet için kredili birden fazla dersi kalan öğrencilerin Üniversite ile ilişikleri kesilir.

e) Mezuniyet için kredili bir adet dersi kalanlara sınırsız ek süre ile kayıt hakkı tanınır.

f) Program müfredatında yer alan bütün derslerden geçer not aldıkları hâlde mezuniyet için gereken genel not ortalamasını sağlayamayanlara diledikleri derslerden sınırsız ek süre ile kayıt hakkı tanınır.

g) Ek süre hakkı kazananlar öğrenci katkı payı/öğrenim ücreti yükümlülüklerini yerine getirerek dönem kayıtlarını yaptırmak zorundadır.

ğ) Sınırsız ek süre hakkı tanınanlardan, üst üste veya aralıklı olarak toplam üç eğitim-öğretim yılı kayıt yaptırmayan öğrencilerin Üniversite ile ilişiği kesilir.
  • Tam1Hi0n3  (02.07.19 14:47:03 ~ 14:49:12) 
yatay geçişten sonra önceki programında kalan süresi neyse o geçerli olur. sayaç sıfırlanmaz yani.

moral bozmak istemiyorum ama 4 yıldır bu kadar büyük bir ilgisizlik duyduğu bölümü 3 yılda nasıl bitirebilir bunun üzerine bir düşünsün. o 3 yıl da boşa gideceğine farklı bir yol çizmesi de bir alternatif..
  • evanka  (02.07.19 15:16:34 ~ 15:19:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.