[]

YouTube’da İmamoğlu aleyhine reklamlar görüyor musunuz?

31 Mart öncesinde de vardı bu mide bulandıran ahlaksız ve şerefsizçe reklamlar ve hiç ders almamış olmaları gerekiyor ki halen devam ediyor. İki videoda bir doğrudan İmamoğlu’nu ismini ve kendisini kullanarak yapılan karalama- çamur atma videoları reklam olarak çıkıyor. Bu ahlaksızlığın kaçıncı seviyesidir? Nerede görülmüş bir seçim kampanyasında milletin devletin parasıyla rakip adaya karşı böyle iğrenç reklamlar hazırlamak? Bunlar dava edilemiyor mu? YouTube’un reklam misyonu, etik anlayışı filan hiç mi yok anlamadım ki?

En son karşıma çıkan iğrenç reklam şu youtu.be Bunun gibi nice iğrenç videolar var İmamoğlu’nun animasyonunu yapıp 2011 3 Temmuz meselesiyle ilgili kesip biçtikleri konuşmalar. Üstelik daha geçenlerde kendi bakanları Berat Albayrak 2011 şampiyonu Trabzonspor göndermesi yapmış olmasına rağmen gelip de “İmamoğlu şike sürecine destek verdi” diye algı yürütmeleri yok mu gerçekten fiziksel anlamda mide bulandırmaya başladılar en korkunç distopya romanlarındaki yozlaşmış ahlakı canlı kanlı yaşıyoruz resmen.

Merak ettim şey ciddi ciddi bu reklamları görüp de oyunu İmamoğlu’na atmaktan vazgeçen olur mu? Yoksa bu kötü niyetli reklamlara tepki olarak İmamoğlu’na oy atmaya karar verenler biraz daha mı fazla olur? Mesela şu videoyu da reklam olarak vermişler bunu izleyen Fenerbahçelere ve Trabzonlulara yönelik youtu.be

 
Reklamları görüyorum, söylediklerinize de katılıyorum fakat bu reklamların, fikir değiştirme teması çerçevesinde yapıldığını sanmıyorum. Asıl amacın fikir değiştirilmemesi olduğunu düşünüyorum.

Yani, kararsızların bir hayli az olduğu bir seçim söz konusu. Taraflar birbirine çok yakın olduğu için, sayıca az olan kararsızlar önem az ediyor bu kez. Bu reklamlar da, "Bir deneyelim yahu, belki bizi seçerler." fikriyle yola çıkmamış olmalı. Asıl konu, "Diğer adaya dair bir şey yapamıyoruz, bari eldeki bulgurdan olmayalım." gibi geliyor.

Ekrem İmamoğlu makul bir adam. Çoğunluğun söylediği gibi, her ne kadar bu dönemde biraz çizgi dışına çıksa da, sakin kalabilen ve derdini böğürmeden anlatabilen biri. Kararsız olan bir seçmenin ya da karşıt görüşlü birinin ikna edilmesi, her iki grup için dahi kolay değil ama Ekrem İmamoğlu'na oy veren birinin Binali Yıldırım'a dönmesi, aksi bir durumdan çok daha düşük bir ihtimal. Bu yüzden, reklamların temelinde, "Biz Ekrem İmamoğlu'nu iyice yerin dibine sokalım, ona meyleden de vazgeçsin. Hem kitlemizi koruruz hem de nefret edilecek bir başka figür yaratırız." fikrinin yattığını söylüyor bana, yıllardır bu ülkede gördüğüm siyasi iklim.
  • tel tokasini duzelten samuray  (16.06.19 03:06:17) 
her zaman yaptıkları şey. ben bazen yandaş haber kanallarını izliyorum ne düşündüklerini falan anlamak için. youtube reklamları engelli olduğu için görmüyorum böyle şeyler.

da videoda dikkatimi çeken animasyonun nekadar kalitesiz yapıldığı oldu sadece. sanırım paralar gerçekten bitmiş. yakında trollerinde maaşlar aksar belki rahat ederiz
  • HasanK  (16.06.19 03:17:22) 
İnstagram da çok sık çıkıyor, hepsini şikayet ediyorum " dolandırıcılık ve sahtekarlık amaçlı" olarak.


  • 16f628a  (16.06.19 03:30:18) 
çok ciddi paralar ödeyerek yaptırıyorlar bu videoları ve amaçları sadece düşman yaratmak. muhalif kanadın damarına basarken, kendi kitlelerine ise bir nefret objesi sunarak iyice kemikleştiriyorlar. bana dahi bir şekilde ulaşıp animasyon talep ettiler ve verdikleri önerdikleri para ciddi anlamda iyi bir para. kabul etmemiş olsamda mutlaka birileri kabul ediyor ve bu videolar yspılıyor.


  • ayyas rapido  (16.06.19 04:39:21) 
Reklamlar tabii ki fikir değişmesine sebep olur.
Bir şeyi 50 kere böyle tekrarlarsan chp’lisi bile gerçek olduğunu düşünmeye başlar. Chp’linin kararı değişmez ama ciddi oranda kararsız var. Onlar etkilenebilir. Hedef kitle de onlar zaten.

  • adwokat  (16.06.19 07:02:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.