[]

Muhafazakarlarda seçim konusu bu derece ümitsiz mi?

youtu.be

Ben sonuçta muhafazakar insanlardır, din adalet duygusu gereği kendilerinden olmasa bile bu haksızlığa tepki gösterir en azından üçte biri diyordum ama bu videodan sonra bütün beklentim tuzbuz oldu. Şu ezici farka bakar mısınız? Sizin çevrenizdeki muhafazakarlar da mı bu videokiler gibi yapılan haksızlıkları görmeyip direkt particilikten yana? Öyleyse durum pek umut verici değil gözüküyor anketlerin aksine?


 
normal yani neye şaşırdınız? yıllardır olan şey. binali dediğin adam 4.1 milyon oy almış sokak röportajlarında tek tük binalici bekleyecek haliniz yok. 4.1'in de zaten %80'i bunlar muhafazakarlar


  • avatar is back  (13.06.19 00:21:15) 
52 muhafazakardan 7'si ekrem imamoğlu dediyse yine iyi bence. %13 falan ediyor. Sonuçta iki aday arasındaki fark 20 000 civarındaydı. Binali de 4 milyon oy aldı yani @avatar is back'in de dediği gibi.

Ayrıca üçte birinin oy değiştirmesini beklemek nası bir saflıktır, kaç yıldır hangi ülkede yaşıyorsunuz siz? Bu durumdan dolayı beklentinin yıkılacağı da yok zaten Ekrem İmamoğlu bu insanların yaşadığı şehirde kazandı, yine aynı şehirde kazanacak sorun değil..
  • nundu  (13.06.19 00:42:10) 
muhafazakar denilince sizin aklinizda nasil bir tip olusuyor?

muhafazakar insan, fanatik sekilde takim tutan insandan farkli degildir. her zaman kendileri haklidir, gorusleri ne olursa olsun neredeyse hic degismez.


adalet duygusuyla da dinin alakasi yoktur. ornegin kuran, islamin menfaati icin yalan soylemeye izin verir; hatta emreder. yine adalette anladiginiz kul hakki ise, kuran'da da şirk disinda butun gunahlar affedilebilir der (nisa suresi), kul hakki diye bir sey kuranda yoktur ve olmasi da nisa suresiyle çelişir.
  • cay sigara  (13.06.19 06:21:58) 
seçim iptali öncesi yayınlanan ankete göre Binali Bey'e oy vermiş olanların %16 civarı "tekrar seçim olsa tercihim değişir" diyordu. 650 bi gibi bir oyun kayması demek oluyor. Bunun bir kısmı da konsolide olsa, 1 milyon fark eder.

yetmez mi?

sen o muhafazakar geçinenleri bir de seçim kaybedince gör...
  • babilbaligi  (13.06.19 08:34:06) 
Muhafazakar ile dinciyi hala bir turlu ayiramadik.
Ayni sekilde milliyetci ile ultra milliyetciyi de ayiramadik. Bunlar hep farkli kavramlar. Bir seriatciyi hakkin hukukun bozulmasi rahatsiz etmez cunku ona gore zaten bozuktur ve dini hukumler uygulanmalidir.

  • dunal  (13.06.19 09:59:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.