[]

Avrupa'ya çalışmaya gitmek ve taşınma süreci

Merhaba arkadaşlar. Yeni mezun bir bilgisayar mühendisi olarak Belçika'da bulunan bir şirkette işe girmek üzereyim. Artık iş görüşmesinin son aşamalarındayız ve tahminen haziran ayının sonuna doğru işe alım durumum kesinleşmiş olur. Kabul almam durumunda, ne zaman başlayabileceğimi soracaklardır diye düşünüyorum. Bu durumda ben Eylül'ün başı gibi demeyi planlıyorum. Gerekçe olarak ise vize başvuru süreçleri ve taşınma için hazırlanmamı göstereceğim. İşe alım sürecinin haziran sonu gibi kesinleşeceğini düşünürsek, şirkete işe başlamak için 2 ay sonrasını göstermiş olacağım. Bu konuda deneyimi olanlara sorum özellikle, vereceğim süre sizce çok mu geç olur? Ya da bu süre taşınma ve vize işlemlerini hesaba kattığımızda normal bir süre midir? Fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.




 
bence vize süreçleri biter bitmez gelirim gibi bir yanıt ver, sorduğun soru şirketten şirkete göre çok değişir ve doğru cevabı olan bir şey değil. her türlü bir kumar yani. şirketin bu role olan ihtiyacı önemli bir etken, seni ne kadar istedikleri de çok önemli tabi. ama süreci uzatmak bazı şirketler için adayın motivasyon eksikliğini gösterebilmekte. bu konularda biraz politik olmak gerek yani.


  • renkli hayalet  (06.06.19 12:28:35 ~ 12:28:50) 
2 kere farklı ülkeler için benzer süreçten geçtim, ikisinde de çalışma izninin ve vizenin çıkması yaklaşık 3 ay sürdü.

Firma sizin Türkiye'den geleceğinizi ve vize durumlarınızı bildiğine göre beklentileri de buna uygun şekildedir. Sadece her ihtimale karşı bu süreç ne kadar kısa sürerse sizin de o kadar mutlu olacağınızı, hızlandırmak için elinizden geleni yapacağınızı ancak sürecin çok da sizin kontrolünüzde olmadığını hatırlatın.
  • crown  (06.06.19 12:29:14) 
Eger vize durumunu biliyorlarsa zaten bunun farkindadirlar. Ise alim sureci normalde de uzun surebiliyor, 2-4 hafta gibi, o yuzden 8 hafta gibi bir sureyi buyuk ihtimal kabul ederler.
Ayni zamanda verdiginiz sure kesin olmayacaktir, yani gecikmeler yasanabilir. Siz erken baslayacaginizi soyleseni bile vize cikmadan gidemeyeceginiz icin buyuk ihtimal sorun olmaz. Eger neden bu kadar uzun oldugunu sorarlarsa guzelce aciklayin, anlayisla karsilarlar.

  • ekyil  (06.06.19 12:30:32) 
Vize işlemlerini zaten onlarla beraber yapmayacak mısın? Eğer gerçekten çalışmak istiyorsan vize, çalışma iznim çıktığı takdirde hemen başlayabilirim demen gerekir, bu hemen zaten vize işlemlerinden dolayı göreceli olacaktır, iki ay sonra demen senden vazgeçmelerine neden olabilir çünkü çok uzun süre


  • mysql34  (06.06.19 12:31:16 ~ 12:32:39) 
2 ay cok uzun bir sure degil sirketler icin, calisma izni gibi surecleri de bildikleri icin bu konuyu mutlaka dusunmuslerdir.

Calisma izni gibi prosedurler 2 aydan fazla surebilir.
  • emrahday  (06.06.19 12:36:42) 
Hepinize çok teşekkürler cevaplar için. Çoğunluğun dediği gibi şirkete süreci hızlandırmak için elimden geleni yapacağımı ancak kontrolün bende olmadığını söyleyeceğim. Bunun dışında ek bir sorum daha olacak, Türkiye'de ağustos ayının sonuna kadar sürecek bir staj ayarladım kendime. Ufak bir miktarda ödeme yapacaklar ve bu ödeme benim vize işlemlerinde vs aileme destek olmam için önemli (Belçika'da bulunan şirket bu konuda maddi yardım yapmıyor). Bu staj durumunu Belçika'da ki şirkete bildirmeli miyim ya da bildirmesem öğrenme ihtimalleri var mı(Vize başvurumda TR'de çalıştığım son kurumu belirtmem gerekebilir)? Öğrenirlerse negatif bir etki yaratır mı?


  • doguscay  (06.06.19 12:58:56 ~ 13:02:47) 
abim hollandaya gitti. 3 ay olan sure 6 ay da sonuclandi


  • oscar  (06.06.19 21:22:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.