[]

Krediyi erken mi kapayalım yoksa parayı vadeliye mi yatıralım?

Merhabalar.
Düğün masrafları için 30 ay vadeli 45.000 TL kredi çektik. 65 olarak ödeyeceğiz. Daha ödemeye başlamadık.
1 ay sonra düğünden ~45.000 toplayacağımı düşünüyorum.

Kredi borcumuzu erkenden kapatırsak ~46.000'le kapatabiliyoruz. 19.000 kâr ediyoruz. Diğer yandan parayı vadeliye koysam aylık yaklaşık 700 lira getiriyor. 30 ayda ~20000 lira para yapıyor.
Bu durumda ne yapmalı?
Hangisi mantıklı olur?

Kısa vadede toplu paraya ihtiyacımız olmayacak, bunun yanında para biriktirme gücümüz de zayıf.

Teşekkürler.

 
kapat! hayata bebek gibi sıfırdan başla eşinle, hayırlı uğurlu olsun evliliğiniz. :)


  • dirildimde geldim  (06.06.19 00:14:28) 
Direkt krediyi kapatın.Ivıra zıvıra harcanır o para.Vadelide zaten 2.5 sene bedavadan uğraşacaksınız.Faizi anaparaya eklene eklene devam ettirebilirseniz iyi ama


  • Tihulu  (06.06.19 00:17:38) 
O iş öyle olmuyor. Krediye ödeyeceğin parayı düşerek hesap et faizi. Bankayla mı yarışacaksın kâr etme konusunda. Banka bilmiyor muydu sana kredi vereceği parayı vadeli hesaba koymayı :) Bir de faiz bugünün oranları ile hesaplanıyor, yarın oranların ne olacağı belirsiz.


  • Kahir ekseriyet  (06.06.19 00:25:43) 
Biz de evlenirken kredi almıştık.Aynı ikilemde kalıp düğünden 2 gün sonra tüm kredi borcunu kapattık.İyi ki de öyle yapmışız,hayat hep öngörülemeyen durumlar çıkarıyor insanın karşısına.Bi de düğünde takılanların geri ödemesi var her düğün mevsiminde..


  • arenas  (06.06.19 00:59:11) 
İlk aylarda mümkünse erken kapama cok iyidir. Kredi notunuz da yuksek kalir. İlerde ihtiyac duyarsaniz daha yuklu bir miktar cekebilirsiniz.


  • hepbiarayisicinde  (06.06.19 11:24:48) 
Kapatın. Kredi ödemek insanın sinirini zıplatıyor.


  • shotcrete  (06.06.19 12:17:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.