[]

Çocuklar için balık yağı sorusu

Ben genel olarak farmaton, supradin gibi vücudumuz için çok faydalı olduğu söylenen bu tip takviyelere ticari ürünler olarak bakıyorum. Evet, belki faydası vardır ama kullanmayanlar da eminim biyolojik olarak hiçbir eksikliğini hissetmiyordur. Her firmanın dayattığı ürünü kullanmaya kalksak günde elli farklı ürün kullanmamız gerekir.

Neyse

Hanım tutturdu, çocuklar için al al al diyor. 3.5 yaşında oğlum ve 1.5 yaşında kızım var. Kışın elimizden geldiğince balık tüketiyoruz ama balık sezonu kapandı, çocuklar omegasız kalmasın diye şu son dönem reklamların da etkisiyle balık yağlarını araştırmamı istiyor.

Çocuklar için şekerli balık yağları sizce nedir? ne değildir? Kutusu 80-90 lira olan, her gün reklamlarda boy gösteren bu şeylere ne derece güvenilir?

 
Guvenmeyin, balik yagi IFOS sertifikali olmali (agir metal olmadigi anlamina geliyor) ve EPA+DHA toplam degerleri 1000 ve uzeri olmali


  • songforsomeone  (07.05.19 10:32:33) 
ben multivitaminlere ticari kandırmaca olarak baktım. ancak bbc earthte izledim tek yararlı olanı omega 3 denildi. diş eti ağrılarım vardı aldım 6 ay kullandım ve diş etlerimdeki sıkıntıyı atlattım. araştırıp almak lazım. orpaxın omegasını kullanıyorum. araştırmak lazım bir kaç instagram sitesinde incelemeler vardı.


  • mikahakkinen  (07.05.19 10:41:48) 
bu araştırmaların bir çoğuna yanıt niteliğinde şeyler yayınlanıyor sürekli, ekstra bir faydası yok gibi görünüyor; sciencebasedmedicine.org
www.businessinsider.com

  • Big bada bum bum  (07.05.19 13:41:02) 
merhaba,

dediğiniz gibi supradyn ler pharmaton'lar hepten kötü değil, ama gerçek eksikliği olanın eksikliğini gidermesi için çok yetersiz.

omega 3 alırken de dikkat etmeniz gereken şeyleri songs yazmış; IFOS sertifikası, EPA+DHA toplamı en az 500 olması (2 kapsülle 1000i bulabilirsiniz). ek olarak trigliserid formda olmasına dikkat edin, bu formun emilimi diğer türlerinden daha yüksek. nerden anlarız derseniz trigliserid ise üzerinde kesin yazar. ocean ile venatura markalarına bakabilirsiniz, çocuklara ayrı ürünleri bile var her ikisinin de.

bu omega 3 işi biraz uzun vadeli yatırım. big bada bum bum'un verdiği makaledeki çalışma 1 yıllık kullanımı incelemiş ve gözle görülür bir fark bulamamış. ayrıntılı okumadım ama anladığım kadarıyla haftada 1 gibi bir takviyeden bahsediyor, bu takviye balık yemek veya balık yağı kapsülü almak veya bitkisel omega 3 kaynağı kullanmak üzerine, yanlışım olabilir. makaledeki 'bir faydasını görmedik' sonucu şununla aynı kapıya çıkıyor: 1 yıl boyunca her gün günde 1 dal sigara içenleri inceledik, kimse kanser olmadı, demek ki sigara sağlığa zararlı değil. bu yüzden uzun vadeli olmasına vurgu yapıyorum. uzun vadeli kullanımda kalp hastalıklarında gözle görülür düşüşler bulan çalışmalar da var, keza beyini etkileyen hastalıkların (örn: alzeihmer) da daha yavaş ilerlediğini tespit eden çalışmalar da var, unutmazsam eklerim buraya.

omega 3'ün 3 tip yağ zinciri var: EPA, DHA ve ALA. ALA bunların en etkisiz olanı, cevizde keten tohumunda filan var. insan zaten ALA formunu DHA'ya çevirerek kullanıyor ve bunun anca %10u etkin kullanılabiliyor. bu nedenle omega 3 alırken EPA+DHA toplamı önemli.

ek olarak balıklarda evet bolca omega 3 var, ancak özellikle çiftlikte yetişen somon gibi balıklarda ağır metal yükü çok falza. bu nedenle omega 3 almaya çalışırken cıva fln da alıyorsunuz bi yandan ve uzun vadede bu durum sizin için faydadan ziyade zararlı hale geliyor. amerikada mesela özellikle hamilelere ağır metal yükü yüzünden somon, ton balığı gibi balıklar önerilmez, onun yerine sardalya gibi daha küçük balılklara yönlendirilir. takviyeerdeki IFOS sertifikasyonu bu nedenle önemli.
  • taurina  (07.05.19 14:20:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.