[]

Diyelim ki AKP İstanbul’u tekrardan kaybetti

Benim aklımın almadığı şu, böylesine bir kamuoyu tepkisine rağmen seçimleri iptal ettirdikten sonra yenilenen seçimde bu sefer daha farklı bir şekilde yenilmek akp ye iktidarı kaybetmekten bile daha büyük prestij kaybı yaşatmaz mı? Yaşatır. Şu anki şartlarda seçimin favorisi İmamoglu ve tüm Türkiye sadece İstanbul’a kilitleneceği için de öyle İmamoglu 500 bin küsür fark attığında bunu hiçbir türlü kapatamazlar.

31 Mart’ta da akpnin yenilebileceği görülmüşken “kaybedecekleri seçime bir daha girmezler, öyleyse kesin kazanacaklar” anlayışı da fazla pesimist kaçıyor her şeye rağmen..

Öyleyse Erdoğan neden ikinci kez kaybetmek istesin işte bunu kafam almıyor. Hele olası bir farklı yenilgide Erdoğan keşke hiç bu seçim yenileme işine girmeseydik diye düşünmeyecek mi? Tamam kazanırlarsa problem yok ama ya kaybederlerse yine?

 
ekstrem bir şey olmazsa (bombalar,sokak isyanları vs) zaten yenilecekler. akp ek bir şey kazanmadı bu süreçte ama dsp ve tkp oyları görünen o ki ekreme kayacak. seçim yarın olsa sonuç kesin ama daha 1.5 ay var ne olacağı belli değil.

bir şeyler peşindedirler kokusu çıkar
  • avatar is back  (07.05.19 03:50:28) 
onlarda bunu hesap etmiştir...

kimse imamoğlu'nın kazanacağının garantisini veremez.
  • tamamhosdiyonda  (07.05.19 04:23:38 ~ 04:33:32) 
"31 Mart’ta da akpnin yenilebileceği görülmüşken “kaybedecekleri seçime bir daha girmezler, öyleyse kesin kazanacaklar” anlayışı da fazla pesimist kaçıyor her şeye rağmen."

Pesimist falan değil. Bilakis akp'nin her türlü pisliği, hukuksuzluğu, zorbalığı yapıp bu seçimi kazanmayacağını düşünmek polyannacılık.
  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (07.05.19 05:24:57) 
bu sefer bir milyon fark yiyecekler. o zaman kapalı kapılar arkasında yaptıkları dalavereler de kurtarmayacak bunları...


  • babilbaligi  (07.05.19 07:24:39) 
Bence salak falan degiller, bir planlari var diye dusunuyorum. Bir sey bildigimden degil ama bu kadar salak olmadiklarina eminim.
Normal sartlarda ekrem fark atar yeni secimde.

  • stavro  (07.05.19 08:06:17) 
Siz nerede yaşıyorsunuz kardeşim? Haziran seçimlerinde kaybettiler sonra ne oldu, kasım’da fazlasıyla aldılar. Kaybedeceği seçimi bile bile tekrarlar mı adam. Ben olacakları az çok kestirebiliyorum. Kürt seçmene şirin gözükülecek. Eyt’lilere emeklilere kıyak geçilecek. Vergi borcu olanların gazı alınacak. Vs vs.


  • goodman  (07.05.19 08:07:54) 
biz muhalif kesim genel olarak gerçekleri göremiyoruz. seçimleri erteletecekleri gün gibi belliyken olmaz yapamazlar denildi. bu adamlar istanbulu alana kadar savaşacaklar, alamazlarsa da rte çıkıp diyecek ki ben karşı çıktım yenilenmesin diye ancak örgütümü kıramadım diyip geçiverecek. türkiye de olmaz diye bir şey yok.
en son kaybederlerse de kayyum atayacaklar bunlar arsız.

  • mikahakkinen  (07.05.19 08:47:55) 
seçim tekrar edilmese de kaybetmiş olacaklardı. ikinci kez kaybetmenin düşünüldüğü kadar mutlak bir sonucu olmayacaktır akp açısından. kazanma ihtimali var mı? kimse bu soruya yok cevabını veremez. o yüzden akp açısından mantıklı bir siyasi hamle.

hee ne oldu? chp gül gibi bir cb adayı kazanmış oldu. bunu sağlayan akp kurmaylarına da ayrıca bir teşekkür etmek gerekir.
  • himmet dayi  (07.05.19 10:00:45) 
İmamoğlu bu seçimi kaybederse bir sonraki cb'miz imamoğlu hayırlı olsun diyebiliriz. Türkiye'de hiçbir büyük olay tesadüfen gelişmez


  • ssiradanbirigibi  (07.05.19 11:24:14) 
Sırf koalisyon kurmamak için Haziran-Kasım arası Türkiye tarihinin en karanlık işlerinden birine imza atan adamların sadece seçim vaatleriyle yetineceklerine ihtimal vermiyorum. Hala en yüksek oyu alan partiyken ve bir sonraki genel seçime yıllar varken büyükşehir seçimini yeniletecek kadar gözünü karartmış bir adam işini şansa bırakmaz.

Adam seçimden önce, daha İmamoğlu'nun adını kimse duymamışken açık açık "2019'dan sonra belediye başkanlarının atanmasını konuşuruz" dedi. 17 yılda bu kadar çok şey yaşadıktan sonra "ya tamam kazandılar işte tebrikler" deyip geri çekilme ihtimalleri sıfır.
  • bruce mclaren  (07.05.19 11:29:40 ~ 11:30:19) 
böyle yenilmek olmadı. tekrarlatalım bir de öyle yenilelim bakalım nasıl olacak mı demişlerdir sizce? kaybedeceği seçimi niye tekrarlatsın? hadi diyelim gene kaybettiler üçüncü dördüncü seçim olmayacağının ya da ikinci gün kayyum olmayacağının garantisi var mı? bu pesimistlik değil. sorsan iki gün önce yok abi ne seçim tekrarlanması cesaret edemezler, ülke batar, ekonomi ölür olmaz öyle şey de diyorlardır. bugüne kadar yok artık o kadar da değil aq denilen ne varsa yaşandı.


  • Efoody  (07.05.19 12:46:08) 
bir daha seçim olursa ne yaparlar ederler tekrar kaybetmezler. 'ya kaybederlerse' diye bir ihtimali düşünebilmek için 17 senedir türkiye'de yaşamamak ve gündemi 1 defa dahi takip etmemiş olmak lazım.


  • hocam  (07.05.19 12:52:44) 
seçmen taşıyacaklar, kaybetmeyecekler diye düşünüyorum.


  • selam  (07.05.19 13:34:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.