[]

Hukuk çalışmak isteyen birisi

Nasıl bir yol izlesin? Bir sınava gireceğim 5 tane hukuk dersinden de sorumluyum(ticaret, vergi, borçlar, iş ve meslek hukuku şeklinde)
Bir tane videolu eğitim aldım ama dinlerken aşırı sıkılıyorum hemen uykum geliyor. Son girdiğim sınavı hukuklar yüzünden kaçırınca iş başa düştü. Şöyle sağlam akılda tutan ve sıkmadan öğreneceğim bir metod tavsiyesine açığım. Sınav için 2 aydan az sürem kaldı bu arada.



 
Kanun okumak ve soru çözmek. Ben olsam önden özet kaynağı okur, önemli yerler konusunda algılarımı açtıktan sonra kanunu çizerek okur, en son da soru çözerdim bolbol... klasik yöntemle devamlı aynı şeyleri okuyup durmakla 2 ayda 5 hukuk dersi akılda kalmaz ..


  • her giriste sifresini unutan adam  (03.05.19 00:05:49) 
Altın seri yayınlarının kitapları fena değil bakabilirsin


  • Topalordek  (03.05.19 00:35:36) 
İşin mantığını kavramak için olaylı pratikler üzerinden çalışmak iyi gelir. Soru çözmek de faydalıdır, olaylar akılda kalıcı oluyor.


  • megalomaniac  (03.05.19 01:57:46) 
sadece kanun okuyarak hukuk çalışılmaz. hatta kanun okuma kitabı değildir. madde ile ilgili bir durum olunca sözlük gibi ilgili bölümü açıp okur ve yerine koyarsınız. ilgiinizi çekmesi için şöyle bir yol öneririm. mesela lisede derdik ya, ilerde bu bilgi benim ne işime yarayacak diye. hah işte, ilgili kanunların habgi hukuki sorunda uyfgulandığını inceleyin. konu ile ilgili haberleri okuyun. hatt aen güzeli o kanunla ilgili yargıtay kararlarını okumak iyidir. yargıtay kararlarında ilgili uyuşmazlığın çıktığı olayı anlatır önce. sonra dava nasıl açışmış davalı ne cevap vermiş, sonra hakim ne karar vermiş yazılır. daha sonra verilen karara kim ne gerekçe ile karşı çıkıp temyiz etmiş, temyiz dilekçesini karşı taraf ne cevap vermiş, ve nihayetinde yargıtay ne demiş. bunları okumanız ilgili kanun ve maddelerinin gerçek hayatta nasıl kullanıldığını görmeniz açısından çok önemlidir. hem aklınızdan bir daha hiç çıkmaz hem de daha ilgi çekici bir hale gelir.


  • ground  (03.05.19 11:22:47 ~ 11:23:55) 
hukukçu olmadığınız için işin mantığını anlamaya çalışmanız için bol bol karar, içtihat, kanun gerekçelerini, kanun kıyaslamalarını, bulabilirseniz komisyon görüşme metinlerini okumanız lazım. o da çok uzun iş ve sizin için çok kafa yorucu.

o yüzden sınava yönelik hukuk çalışmalarında tek çare bol bol soru çözmek.
  • damla sakızlı dondurma  (03.05.19 11:32:33) 
arkadaşlar, soruyu soran kişi hukukçu değil anlaşıldığı kadarıyla. siz kalkıp içtihat oku diyorsunuz. ticaret, vergi, borçlar, iş dediğiniz alanların kanunlarını bugün okumaya başlasanız zaten 2 haftada anca bitirirsiniz, hangi birinin hangi konusuyla ilgili içtihat okuyacak. yok davacı ne demiş, yok cevabı ne olmuş. davacıyı bırakın yargıtay'ın bir dediği bir dediğini tutmazken hele.. komisyon metni, gerekçe falan; bunları bulma bulamaz. kaçınız peçeleme işleminin kanuni dayanaklarını gerekçeleriyle okudunuz?

kanun okumak etkilidir çünkü soruların tartışmasız olarak yapılmasında en güzel kaynak kanundur. kanun okumanızı önerirken "hukuku böyle öğrenirsiniz" diye söylemedim, bu şekilde anlaşıldıysa düzeltmiş olayım. sadece sınava dönük çalışmada kısa süre için en pratik kaynak budur. bunun da ön koşulu, kanunu okurken nerelere dikkat edeceğinizi bilmeniz, yani bir ön hazırlığınızın olmasıdır. sonrasında da bol bol soru çözersiniz, işin %50'isinden çok daha fazlası da sorudur zaten...

kolay gelsin
  • her giriste sifresini unutan adam  (03.05.19 12:23:25) 
Smmm sınavına giriyorsunuz sanırım.Sayısal derslere ağırlık verin.Hukuktan 15 tane yapsanız yeterli.Meslek hukuku çok kolay zaten


  • Tihulu  (03.05.19 12:41:55) 
Cevaplar için teşekkürler herkese. @Her girişte şifresini unutan adam haklı hukukçu değilim sadece @tihulunun dediği gibi smmm sınavı için lazım.

@tihulu sayısalları geçen sınav bitirdim. Analiz maliyet finansal gırla ama hukuk olmayınca kaldım çünkü kazık kazık hukuk soruları vardı. Adamların ne yaptığı belli değil bir sınav sayısalda zorluyorlar bir sınavda hukuklarda. Şimdi sayısal halihazırda soru çözümü ile tamam ama denetim ve hukuklar için yardırmam lazım.
  • eksi sozlugun tatli insani  (03.05.19 18:48:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.