[]

İfşa ve linç kültürü

Taciz gibi dayak gibi suç unsuru içeren durumların ifşa edilmesi sonuna kadar doğru ancak şu olay mesela eksisozluk.com , belki kanunlara göre yasak olsa bile aracın plakasının başlığı açıp sayfalar dolusu dalga geçerek ifşa linç edecek kadar ne ara insanlar bu duruma geldi? Evlerinin adreslerini bulsalar onu bile ifşa edecek kadar gözleri dönmüş gibi geliyor nefretten, bu durum seküler gözükseler bile halkın genlerine işlemiş muhafazakarlıktan mı kaynaklanıyor? Yoksa aynı video Norveç’te olsaydı oranın halkı da araç plakasını konuşacak ifşa edecek kadar sert tepki gösteriler miydi?




 
kendisinin yapamadığı ezikliğin dışa vurumu diyoruz.herkes hayatının bir döneminde böyle şeyler yaşamıştır.ayıptır günahtır. ondan sonra türkiye seksin afrikasıdır diyorlar.


  • momento  (24.04.19 16:57:23 ~ 16:57:46) 
bu başlık özelin söylüyorum tek nedeni kişilerin potansiyel akp seçmeni olması. sözlükte beyinsizlik derecesinde bir muhalif anlayış var. muhalefete de zarar veren aptal bir muhalefet bu. chp'li olsalarda paylaşmazlardı. tek nedeni siyasi.


  • black mamba  (24.04.19 17:01:28) 
norveç halkı olsa bu linci yapmazdı. zaten böyle bir olay haber olmazdı. haberden önce videoya çekilmezdi. videodan önce kadının biri ayı gibi o insanlara bağırmazdı. arada aşılması gereken baya bir level var.

sekülerliği bu kadar abartmayın. sözlükte seküler geçinenlerin de çoğu bağnaz. bağnazlık yalnızca dinle olmuyor.
  • sir gawain  (24.04.19 17:04:53) 
ben sokaktan çocuğumla geçerken ulu orta yapılan bi oral seks macerasını görmesini istemem. ergen çocuğum görsün de istemem. hatta bir yetişkin olarak kendim de görmek istemem. yapılan şey suç. muhafazakarlıkla bi alakası yok. o zaman hepimiz soyunalım ve sokaklarda sevişelim, mantıklı mı bu?


  • elorelia  (24.04.19 17:08:38) 
Ben ifşalanması taraftarıyım. Tabi suçtur ama ifşalansınlar ki sokak ortasında cima edenlern sayısı azalsın. Ormanda yap, kuytu köşede yap, istediğin yerde yap ama böyle ulu orta yaparsan ifşalanmayı da hak etmişsindir.


  • adwokat  (24.04.19 17:12:21) 
Suç nere ifşa nere şeklinde bu toprakların bağrından gelen bir cevap vereyim.

Bu yapılan suç ona bir şey diyen yok. Ama insanların görüntüsünü bu şekilde çekip paylaşmak da suç. Bunu yaymak da suç. O az suç bu çok suç mu? Suç yahu ikisi de.

Suçu konuşacaksak, çocuğu çoluğu konunun dışında bırakıp konuşmak zorundayız. Yani kavram konuşacaksak. Yok ahlaki mastürbasyon yapacaksak o başka.

Bu video dünyanın neresinde çekilse ifşa edilirdi. Ediliyor da. Bunu internette azıcık araştırma yaparak bulabilmek mümkün. Dünyanın her ülkesinden bu minvalde bir video bulabilirim.

İnsanlar hep bu haldeydi. Vahşi bir türüz. Toplumsal algılarımız, uyguladığımız baskı türlerini sadece fiziksel güce dayandırmıyor. Ahlaki kurallara da dayandırıyor. Şimdi bir de çok çabuk paylaşma gücümüz var. 2 saniyede canlı yayın açabilince bu hale geliyor.
  • windowsguvenlikduvari  (24.04.19 17:15:50 ~ 17:16:52) 
sözlüğün yerlerde süründüğünün göstergesi bir durum. ifşa edilen grubun genelde bu tarz şeylere karşı çıkan grup olması millete çekici gelmiş.


  • mikahakkinen  (24.04.19 17:16:51) 
Araba Golf, içindekiler de iki seküler genç olsaydı Akit "işte ahlaksız laiklerin Türkiyesi" diye manşet yapardı.

Araba ucuz, içindeki de türbanlı olunca bu sefer muhalif kesim atlamış.

İki taraf da karşısındakini insan olarak görmediği için böyle pervasızca davranıyor.

Türkiye'deki problem neyin ahlaksızlık neyin dürüstlük olduğunun kimden olduğuna göre değişiyor olması. Vatan haini ve terörist gibi ciddi kavramlar bile aslında "iktidara sahip olan gücün fikirlerine karşı olmak" anlamında kullanılıyor.
  • bruce mclaren  (24.04.19 17:31:19) 
Sokakta oral seks "etik" değil. Aynı şekilde bunu aleni bir şekilde ifşa etmek de "etik" değil. Muhafazakar olalım ya da aşırı açık görüşlü olalım bu sorunun cevabı değişmez. Eğer ki bu olayı özgürlük vs diye açıklayacaksak, başkasının özgürlüğü benim özgürlük alanıma girdiği anda o kelime artık özgürlük değildir.

Sokakta öpüşenleri kabul etmemiş bir toplumdan oral seksi kabul etmesini bekleyemeyiz. Biraz kalabalık bir yer olsaydı üç beş dayı toplanır döverdi bile onları.
  • kablelvuku  (24.04.19 17:31:28) 
Adaletin var olmadığına inandıklarından kendileri caydırıcı ceza kesmek istiyor. Linç kültürünün çıkış noktası çok farklı ama bugün geldiği nokta tamamen devletin yerine getirmediği adaleti, kendi elleriyle ortaya koyma isteği temsil ediyor diye düşünmekteyim.


  • windows95  (24.04.19 17:55:12) 
Ben hala o goruntulerin neresindeler göremedim ama elorelia ya katılmakla beraber ifşa edilmesine gerek yok


  • banacevaplazım  (24.04.19 18:00:21) 
hukukcu degilim ama arabanin icinin ne derece ozel mulk oldugu yurt disinda da tartisiliyor. mesela kuzey amerika'da polisler uzaktan durbun ile arabalarin icine bakarak surucu arac kullanirken telefonunu kurcaliyor mu diye bakip, seni kayit altina aliyorlar. telefonuna bakiyorsan cezayi yiyorsun. bu konuda acilmis ve kaybedilmis davalar var.

arac icindeyken, aracin icin toplum icin goruntulemeye acik alan konumunda ve toplum icindesin. nasil toplum icinde ciplak gezersen ifsadan ceza yeme olasiligin var ise, ciplak arac kullanirsan da ifsadan ceza yeme olasiligin var. ama mesela evinde ciplak gezmenin cezasi yok.

ez cumle: toplum icinde fantezi yapacak isen, bu tarz riskleri de goze aliyorsun demektir. bu tarz videolar yurtdisinda da cekilip liveleak falan tarzi sitelerde milyonlarca kisiye servis ediliyor, sadece bize ozgu degil.
  • cooperr  (24.04.19 18:17:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.