[]

Duolingo ile sıfırdan Almanca epey ögrenilebilir mi?

Derslerde ilerliyorum yavas yavas ama dikkatimi ceken en onemli sey bize bir cocukmusuz gibi ogretmesi. Yani baştan sana fiil cekimlerini liste halinde verip bunu ezberle demiyor da cumle iclerinde kullana kullana ogrenmeni sagliyor. Ornegin yemek sözcügü,

Wir essen reis.(pilav yiyoruz)
Du isst reis.(pilav yiyorsun)

Yemek yeme fiili Biz ile kullanilinca essen, sen ile kullanilinca isst oluyor. Klasik egitimde once bunlari ezberlemen istenir ama bunda yok o. Ornekleri yapa yapa ogrenmen uzerine kurulmus. Bana faydali geldi, daha iyi bir uygulama bilen varsa yazarsa sevinirim.

 
Almanca özelinde konuşamam ama genel olarak iyi bir uygulama duolingo ve evet ezberletmiyor, öğretiyor o yönden de iyi. Tabii gramer olarak bence biraz düşük kalıyor. Telefonda var mı emin değilim ama web sitesinde derslerin başlarında açıklamalar oluyor onlar yardımcı olur.

Benzer olarak memrise var. Drops diye bişey var.
  • senolll  (03.04.19 22:17:05) 
bir de memrise'a bakmanı öneririm.

clozemaster da güzel ama tr-alm kötü, ing-alm iyi eğer ingilizcen iyiyse.
  • windows95  (03.04.19 22:21:41 ~ 22:21:47) 
duolingo ile hiçbir dil sıfırdan başlayarak doğru dürüst öğrenilmez. pratik ve kontrol için faydalı olabilir ama onun dışında söylediğinin tam aksine tamamen ezbere dayalı, gerçek hayatta karşılığı olmayan saçmasapan bir dil öğretme tarzı var duolingo'nun. insanların ego mastürbasyonuna hizmet eden sosyal medya uygulamalarından biri alt tarafı. yani instagram'da, facebook'ta "güzel yaşadığını" göstermek isteyen insan duolingo'da da "dil öğreniyorum kültürlüyüm" pozu kesiyor. olayı bundan ibaret. herkes bu amaçla kullanıyor demiyorum, yanlış anlaşılmasın. genel olarak hedefindeki kitle bu ama. bir dili yıllarca emek verip de hakkıyla öğrenen kimsenin duolingo'da kayda değer vakit geçirdiğini görmedim. çünkü duolingo gramer öğretmiyor. gramer öğrenmeden bir dili iyi düzeyde bilmek imkânsızdır. gramer olmadan kompleks cümle kurulmaz, onlarca ve hatta yüzlerce yapının hiçbiri öğrenilmez. duolingo bunları öğretmiyor.

hepsini geçtim almanca gramer açısından efsanevi bir dil. kesinlikle gramerini öğrenmek lazım. duolingo dil öğretimine destekleyici/pekiştirici olarak kullanılabilir ama temel atmak için saçmasapan lüzumsuz bir şey.

türkiye'de dil bilme anlayışı birazcık anlayabilmekten ve karşıya ne istediğini söyleyebilmekten ibaret olarak görüldüğü için insanlarda anlamsız bir gramer nefreti mevcut. evet dili kullanmak, aktif olmak, ezberci olmamak lazım ama bazı kuralların ve yapıların beyninize işlenmesi şart. onun için de oturup gramer çalışmak gerekiyor sürecin bir parçası olarak.

kusura bakmayın çok sinirli yazdım ama kişisel algılamayın, ben duolingo denen saçma şeye uyuz oluyorum sadece. uygulama olarak da daha iyi bir önerim yok, ben temel düzey kitaplarından başladım, kafama takılan bi' şey oldukça da reddit'te falan soruyorum, anlamadığım şeyin konu olarak bir ismi varsa internette o konuyu arıyorum. duolingo bi b*ka yaramaz, en fazla 2-3 ay oyalanıp "dil biliyorum" dersiniz ama ne konuşur ne de anlarsınız, o kadar.
  • der meister  (03.04.19 22:26:32) 
ben direkt goethe’nin ders kitaplarının fotokopileriyle başlamıştım. (netzwerk-akmar pasajı’nda bulunabilir) konuları oradan takip ederek kendim için tasniflenmiş bir yol hazırladım, grameri lsa.umich gibi, yourdailygerman gibi niş, ingilizce anlatımlı yerlerden öğrendim (2 yıla yaklaşırken hala öğreniyorum) şu anda ise sadece dw’nin deutsch lernen kısmında top themaları, nachrichtenleri vs. takip ediyorum günlük olarak. duolingo bence ciddiyetsiz ve üst seviyeler için yetersiz bir uygulama


  • tebelles  (04.04.19 00:49:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.