[]

İstanbul ve Ankara muhalefete geçerse en fazla ne değişir?

Yani neredeyse başkanlık seçimlerinde referandumda bile görülmemiş bir çaba içindeler kaybetmemek için İstanbul’u ve özellikle Ankara’yı. Bu ikisi düşerse en fazla ne değişebilir ki hayatımızda? Ekonominin daha kötüye gitmesini Ankara’yı kaybetmeye bağlayacak değiller sonuçta (?)




 
Hizmet için ödenek ayrılmaz sonraki genel seçimlerde de işte bakın CHP demek çöplük demek o demek bu demek diyecekler ama minareyi çalan kılıfını uydurduğu için hedef 2023 diyeceğiz


  • fıytfıyt  (26.03.19 14:14:52) 
en büyük değişiklik akp'nin de seçimde önemli yerleri kaybedebileceği algısının yaratılması olur. bu nedenle akp kaybetmek istemez.


  • s0phiesw0rld  (26.03.19 14:22:39) 
çok şeyi etkiler aslında;

istanbul ve ankara seçmeninin toplamı 15 milyon ediyor. tüm her yerde deli gibi "muhalefet öcü" propagandası yapılan milyonlarca insana bunun aksini ispatlama fırsatı veriyor sana.

Ekonominin kötüye gitmesi açısından da şöyle bir etkisi olabilir; bu iki şehrin kaybedilmesi demek cumhur ittifakının yüzde 50'nin altında olması demek. Öyle bir durumda yüzde 50'den az insan tarafından desteklenen bir yönetiminin ülkeyi yönetmesi erken seçim tartışmalarını getirecek, bu da istikrarsızlığa sebep olacak.
  • akatreil  (26.03.19 14:24:08) 
şöyle düşünün,
billboardlarda, sağda solda her yerde gördüğünüz iktidar figürlerini göremeyeceksiniz.
belediyelerin milyonlarca lira ödenek akıttığı iktidara yakın derneklere artık ödenek çıkmayacak ve organize olma konusunda sıkıntı çekecekler.
ancak her şeyden öte çok büyük bir algı olacak bu adamların artık istenmediği yönünde ve insanlar da buna göre pozisyon alacaklar.
  • teritori  (26.03.19 14:33:32) 
Finans kaynaklarının büyük kısmı ankara ve istanbul belediyeleri. O kömürler makarnalar hep bu iki şehirden kazanılan (el altından) paralarla alınıp dağıtılıyor. İki şehrin gitmesi finansal olarak zora sokar. İlk seçimde patlamazlar, var olanı bitirirler, ikinciye zırnık kalmaz.


  • Tears of Devil  (26.03.19 14:40:49) 
Artik ilce belediyelerinin hicbir geliri kalmadi, zaten verebilecekleri hizmet de cok kisitli, en azindan geliri olan hizmet edebilecegin belediye olur. Ayrica ve hepsinden onemlisi istanbulu ve ankarayi kaybetmek acayip bir ruzgar baslatir, iktidarin baskentte yonetimde olmamasi ciddi bir olay, ibre tersine doner, oradan devam eder.


  • kassiopeia  (26.03.19 18:36:42) 
bu arada domates soğan kuyruğunda beklemeyi zenginliğe bağladılar, ekonomiyi belediyeye niye bağlamasınlar? anlamadım.

vakıf-derneklere giden kadrolar, yandaş olması için işe aldıkları vasıfsız binlerce on binlerce insan, iş verdikleri paravan şirketler, yaptık diyip yapmadıkları üst geçitler, Akbil (ve benzeri) skandallar, güvenlik görevlisi olarak işe alıp seçimde kapı kapı gezdirdikleri insanlar, imar değişikliği ile zengin ettikleri yandaşlar filan olmayacak artık.

dolayısıyla ciddi bir güç kaybı olacak. bundan bütün korkuları...
  • babilbaligi  (27.03.19 09:26:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.