[]

eski pc parçalarını nereye atmalı? +kasadan eski fotoları alma

arkadaşlar elimde aşırı eski masaüstü pc ekranı, nuhneviden kalma printer, kablolar vs gibi şeyler var bunlardan kurtulmak istiyorum işe yarar olmaları pek mümkün değil kanımca nereye atmalıyım? direkt çöp kutusuna atmak garip geliyor.

bir de eski pc harddiskinde eski fotolarım olduğu için tutuyorum onun harddiskinden alınabilir diye düşünüyorum (başka bir kasaya takarak vs) bu konuda bilgisi olan var mı? etrafımda bu işlerden anlayan birileri yok, güvenilir bir şekilde nasıl halledebilirim (ailemin vs mayolu fotoları da var nolur nolmaz) ya da ben yapabilir miyim bir şekilde elimde sadece laptop var.


 
Elektronik atık toplayan firmalarla irtibata geçebilirsiniz. Ben aşağıdakileri buldum.

tegv.org
www.eskihurdabilgisayar.com
www.donusumhurda.com
www.eag.com.tr
  • snd88  (08.03.19 16:30:00 ~ 16:31:08) 
Tübisad var bakanlığa bağlı çalışan bir firma. PTT kargo ile anlaşmaları var. Kargo ücreti ödemeden herhangi bir PTT şubesinden gönderebilirsiniz.


  • desdenova34  (08.03.19 17:28:27) 
Direkt elektrikciye ver, hurdaya ayirirlar. Hurdacilara satiyorlar bu tip seyleri parcalayarak. Gecmiste elektrikcide calistigimdan biliyorum ciraklara bakir celik plastik ayirtirlar, bakirin kilo fiyati biraz para ettigi icin satarlar.


  • bos gezenin bos ustasi  (08.03.19 17:56:19) 
www.atiklarormanolsun.com burayla iletisime gecebilirsiniz ayaginiza kadar geliyorlar


  • Take it away honey  (08.03.19 18:58:52) 
Bana bilgisayarın içini atın size diski çıkarmayı tarif edeyim. Bence hiç bir şekilde bilgisayarı disk ile birlikte vermeyin.


  • denizgonen  (08.03.19 19:12:50) 
İstanbul'da belirli belediyelerin elektronik atık toplama konteynerleri var. Oralara atabilirsiniz.

Verilere gelirsek. Bu konuda duyarlı olacak bilgiye sahip olmanız çok iyi. Bu konuda bazı insanlar o kadar naif ki inanamıyorum.

Harddiskleri komple sökün. İnanılmaz basit bir işlem. Kasayı açıyorsunuz. Harddiski tornavidayla söküyorsunuz. Çıkarıyorsunuz. Bitti gitti.

Aksi halde dosyaları silseniz bile o dosyalar art niyetli ellerde geri çağırılabilir. Harddiskleri saklamak istemiyorsanız, imha etmek için mıknatısa ve suya maruz bırakabilirsiniz.

*Bu arada naçizane bir katkı Nuh Nebi o, Nuh peygamber yani :)
  • testis agrisi  (08.03.19 19:18:25) 
kasayı şimdilik vermeyeceğim sanırım. belki toplama kasası olan bi arkadaşımı vs bulurum ilerde takar alırım verileri. kasanın içinde dursun harddisk şimdilik.

cevaplar için teşekkürler ilgileneceğim.
  • queen bee  (09.03.19 05:33:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.