[]

Belediye otobüsü ve dolmuşlarda şoförün ücret alması

Bu konuda bir yasal düzenleme var mı? Yani isteyen belediye "ücret toplama işini şoför yapacak" diyebilir mi? Yoksa "şoför ücret toplayamaz. sadece elektronik kart olacak" gibi yasal zorunluluk var mı?




 
dolmuşlarda zaten öyle bir şey yok. belediye otobüslerinde ise uygulamada iline göre değişiyor. genel bir zorunluluk olduğunu sanmıyorum.


  • zgrydn  (07.03.19 10:45:40) 
Sabah sabah buna takıldım ben.
tuhim.ibb.gov.tr

Taşımacılar; araçlarında kullanacakları ödeme kaydedici cihazları, yürürlükteki mevzuata uygun olarak kendileri temin edecek ve araçlarda bulundurulması zorunlu olan Akbil GKM cihazlarında kullanılan elektronik bilet dışında, ücreti otobüste ödeyen her yolcuya aldığı ücret mukabilindeotomasyon e bilet uygulanacaktır.

Demek ki bilet vermiyor ama ücretini otobüste ödeyen yolcuyu elektronik sistemden işliyormuş. Hm.
  • kobuzchu kiz  (07.03.19 11:06:42) 
bi ara istanbul'da şöforler yapıyodu bunu. sonra yasakladılar. çünkü çok sıra oluyodu seferler aksıyodu vs. bayaadır görmemekle beraber dün 500t şoförünün para alıp akbil verdiğini gördüm yolcuya.


  • spirit crusher  (07.03.19 12:11:33) 
otobüs şöförleri için bu büyük suç, lisans iptaline gidiyor konu. dolmuşlar zaten alıyor.


  • a darkness coming  (07.03.19 13:38:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.