[]

DGS’de herkes nasıl full çıkarıyor?

Herkes çok kolay bir sınav yazmış, “herkes full çıkarıyor” denmiş. Girip en yüksek puanlı yerlerin tavan puanına bakıyorum 370-380.

Puan hesaplama sitelerine full net gibi giriyorum (120 net, başarı puanı da 80 girerek) 415 puan çıkıyor.

Sınav hakkında hiç bilgim yok, belki de çok saçma bir soru olacak ama arada 40 puan civarı fark varken nasıl “herkes full çıkarıyor” cidden anlayamadım.

 
öncelikle internette herkesin yazdığına inanarsak, herkes süper akıllı, karizmatik, yakışıklı, bench presste 150 kg basıyor.
dgs sayısal ve sözel olarak ayrılmakta, kendi puan türünden full çıkarıyorum diyebilirler ki bu bile gerçek değil bence.
izmirtasari.com
yukarıdaki linkte mesela 2017nin birincisi var o bile full yapamamış.
  • mutlu yillar sana  (26.02.19 15:20:16) 
ben girdim dgsye full çıkarmak kolay değil, ve puanlama sitelerine güvenmeyin, benim girdiğim sene full yapan 370 puan almıştı, ondan önceki sene full yapan 310 puan almıştı. tamamen sıralama önemli. boğaziçi gibi yerlere istiyorsanız ilk 100e girmeniz lazım.


  • nahtoderfahrung  (26.02.19 15:28:52) 
Sorular kolay gibi gözükse de süre çok kısıtlı bence DGS'de. Özellikle yeni tip sorularda.


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (26.02.19 16:12:02) 
sadece sayısal ya da sadece sözel çözersen olur, iki testten de ful çıkarmak imkansız. en iyi yapan 5-6 yanlış ya da boş ile geçiyor toplamda.

yazanlara bakarsak kimse evde durmuyor, herkes ortamlara, kimse televizyon izlemiyor ama ne hikmetse 18 şubat 2019 peak.com reklamı başlığı saatler içinde 20 sayfaya ulaşıyor.
  • denek hayatım  (26.02.19 16:35:44) 
2 kere DGS girdim. Sorular kolay fakat @6 yasimdan beri metal dinliyorum dediği gibi süre yetmiyor. 2012 ve 2013 DGS sınavlarına girmiştim.

Puan hesaplayan sitelere güvenerek çalışmıştım sınava. Stratejim eğer sayısal bölümden 65'in altında soru çözersem, Sözel bölüme hiç dokunmadan sınavdan çıkacaktım.
Aynen böyle yaptım. Sözele hiç dokunmadan erken çıktım.

2013 DGS sınavında Sayısal bölümün standart sapması yüksek olduğu için sayısal netlerim oldukça değerli olduğunu öğrendim.
Sözel bölümü de çözmüş olsaydım. ITU hayalimi gerçekleştirebilirdim belki de.

Puanlama sitelerine güvenme, konuları bitir ve zaman tutarak deneme çözmelisin.

sonuçlarım aşağıdaki linkte.

hizliresim.com
  • kaiserr76  (26.02.19 17:01:05 ~ 17:01:34) 
Ben 2009-2010 senesinde girmiştim (vay anasını 10 sene olmuş...) O zamanlar soru sayıları 80 sayısal ve 80 sözeldi. Sorular zor değildi ama özellikle sözel soruları çok uzun paragraflar içeriyordu. Bu yüzden konuları iyice öğrendikten sonra sadece soru çözümü, pratiklik ve hızlı cevaplama üzerine yoğunlaşmıştım. Kaç puan aldığımı hatırlamıyorum ama her iki puan türünden 76-77'şer net yapmıştım. Öte yandan sadece sınav değil okul sıralaması da önemli. Okulda ilk sıralarda mezun olursanız oldukça işe yarar ek puanlar alabiliyorsunuz.
Şimdileri bilmiyorum ama. Daha geçen bir tanıdığımla konuştum soru sayısı 60+60'a düşürülmüş. Süre de galiba 150 dakika imiş. Bence fazla fazla yeter. Hatta çok iyi hazırlanmış birisi neredeyse 2 kere bile çözebilir soruları.

  • burka  (26.02.19 21:23:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.