[]

Bunca imkâna ve teknolojiye rağmen neden Ara Güler gibi

gibi bir fotoğrafçı ya da fotoğraf sanatçısı çıkaramıyoruz? Onun fotoğraflarını bu denli ayrıcalıklı kılan şey ne?




 
Fotoğraf duygu, bakma ve görme işidir. Bunun yanında kısa sürede ışık ve diğer etkenleri iyi analiz edip çıkacak sonuca doğru aktarma kabiliyetidir.

Her dslr makine sahibi yada her iyi makineye sahip olan insan iyi eserler ortaya çıkartacak diye birşey mümkün değildir. Günümüzde çoğu beğendiğimiz fotoğraf ya ışık, ya sahne ya da içerisindeki özne dahil manipülasyonlu, yani photoshop ile düzenlenmiş halde.
  • Northern Mariner  (18.02.19 21:24:16) 
Zamanin ruhu diye bir şey var. Böyle insanları uygun koşullar doğurur. Diye düşünüyorum ben.


  • olaylar olaylar  (18.02.19 21:26:10) 
Senin dediğin mantık ile yola çıkarsak en pahalı gitara sahip olan kişinin mükemmel gitar çalması beklenir.

Fotoğraf için makine sadece aracıdır. Önemli olan ne gördüğün, nasıl baktığın, zihnine nasıl oturttuğun.
  • kablelvuku  (18.02.19 21:29:33) 
ara güler hikaye anlatır. fotosuna baktığında kafanda bir hikaye canlanır ve öyle kareler yakalar ki ilk defa o hikayeyi düşünürsün o sebeple önemlidir.

önemli olan hikaye anlatabilmek yani.
  • dedim dedim de kime dedim  (18.02.19 21:41:13) 
yaşadığı zamana göre ayrıcalıklı olması. bugun de ara güler kadar yetenekli fotoğrafçılar var ancak sıyrılıp fark yaratmaları o bilinirliğe ulaşmaları çok zor.


  • orpheus  (19.02.19 09:22:39) 
çünkü imkana ve teknolojiye odaklıyız.

oysa iyi fotoğrafı iyi makina çekmez. iyi romanı iyi daktilo yazmaz. iyi resmi en pahalı boya yapmaz.

iyi fotoğrafçı yetiştirmek için gereken sabır bizde yok. bu yüzden de yıllarca çalışıp uğraşan fotoğrafçı çıkmıyor artık. herkes üçüncü ayında megapiksellerini sergilemek istiyor. oysa magnum ekolünde fotoğrafçı makinasıyla beraber yıllarca pişer.

kaynak: götüm.
  • babilbaligi  (19.02.19 09:42:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.