[]

Yunan alfabesinde "Y" sesi

"Y" sesi içeren bir kelime yazmak istiyorum Türkçe olarak. Ama "Y" sesi Yunancada var mı yok mu nasıl yazılıyor anlamadım.

Mesela Arap alfabesiyle Türkçe kelime yazmak gibi Yunan alfabesiyle Türkçe yazmak istesek nasıl ifade edeceğiz "Y" sesini?

Atıyorum "Yemek" yazmak istiyorum.

Gama + Epsilon mu kullanmam gerekiyor?

 
As for "yassas" and "yassou", here's the story:
When spelled γεια σας and γεια σου, they do indeed mean "hello" (the first one when speaking to more than one person, or formally to one person, the second when speaking informally to one person).

burada yazdığına göre selamlama şekli olan yassas ve yasou da dediğin gibi yazmışlar grekçede gama ve epsilon
  • freebird5406_2  (14.02.19 00:46:12 ~ 00:47:16) 
yunancada y harfi yok. yunanca merhabadaki ya geia harfleriyle yazılıyor aslında türk alfabesi gibi düşünürsek. geia ya da gia kullanılabilir ama y harfinden sonra e harfi gelince nasıl olabilir bilemedim. yani giemek gibi olabilir zorlarsak ama gama epsilon olmaz. çünkü i sesi y sesine daha yakın aslında gama ya da epsilondan. diğer taraftan yunan alfabesinde 3 tane i sesi veren harf var. bunlardan biri de ipsilon yani Υ-υ. gördüğün gibi büyük hali bizim bildiğimiz y ama aslında y değil i o. böyle diyebiliriz.


  • tepedeki psychedelic adam  (14.02.19 01:15:09) 
Ypsilon var, olmadı iota var.


  • pilav  (14.02.19 01:38:32) 
Mobildeyim, editleyemiyorum.

Yemen’nin Yunancası Υεμένη (yemeni) imiş. Bu durumda yemek’i neden Υεμέk diye yazamayalım?
  • pilav  (14.02.19 01:44:23) 
Γ ile yazabilirsiniz yani gamma ile.


  • bradshaw  (14.02.19 07:39:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.