[]

Toptanmama'dan aldığım mama açık geldi, iade edeyim mi?

Acana mama almıştım 2 paket (tanesi 500 lira civarı, 17 kiloluk). Bu mamalar vakumlu poşetlerde oluyor. Paketlerden biri vakumluydu, hava almamış. Ama diğerinin vakumu gitmişti. Kontrol ettim; pakette iki parmak genişliğinde bir delik var.

2 ayda bitiyor 17 kiloluk paket. İade etmeye değer mi, yoksa kalsın mı? Ne zamandır açık olduğunu bilmemek düşündürüyor.


 
bilerek açılmış gibiyse, evet iade etmekte fayda var. ama kargocu dangozluğu nedeniyle atılırken vakumlu poşet açılmış gibiyse gerek yok. dev gibi holdingler memleketteki kargocuların haline bir çözüm bulamadılar, toplanmama ne yapsın?


  • babilbaligi  (30.01.19 15:26:59) 
Bu arada mamalar karton kutunun içinde geldi, kargonun suçu olması imkansız.


  • aliza  (30.01.19 15:28:29) 
iade et.


  • elorelia  (30.01.19 15:29:50) 
iade et ya geçen birisi daha yazmıştı kimse geri göndermekle uğraşmıyo diye iteleyebildiklerine delikli ambalajlı mamaları iteliyolarmış


  • nahtoderfahrung  (30.01.19 15:42:38) 
Firmayı aradım, adam bayağı üzgün konuştu. "Kargo firmasının suçu, nasıl fırlatıyorlar hiç dikkat etmeden. Mamayı kontrol edin, bozuk gibi gelirse gönderin, değilse kullanın. Ben o mamayı bir daha kimseye satamam" dedi. Mamayı nasıl kontrol edebilirim ki? Bozuksa nasıl anlayabilirim?

Adama gerçekten çok üzüldüm, eğer doğru söylüyorsa kargo firmasının hatası yüzünden malından oldu. Ama benim de suçum değil sonuçta. Kendisi bu şekilde göndermiş olsaydı bile "Evet, belki gıkını çıkarmaz dedim gönderdim" diyecek hali de yoktu. O yüzden iade etmeye karar verdim.
  • aliza  (30.01.19 16:13:14) 
"Contact the manufacturer to find out when the dog food was actually made. The packaging should have numbers printed on it to assist the company in giving you this information. Purchase dog food that is six months old or less to give your dog the freshest option on dry or canned food.

Look for signs of mold, moisture or bugs in your dog's food before you serve it to him. All indicate improper exposure of the food to bacteria, causing it to spoil.

Smell the food. While wet food may actually smell spoiled, dry kibble may have an "off" odor that resembles chemicals or paint.

Watch your dog's reaction to the food; if he suddenly quits eating it, pitch it. His fine sense of smell and taste may detect spoilage before you can."

Üretici firmayı arayıp batch code araması yaptırarak üretim tarihini öğrenebilir, açık halde ne kadar dayanabileceğini sorabilirsiniz sanıyorum.
  • kozmosta bir nokta  (30.01.19 16:47:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.