[]

Yaptığım Bir Uygulamayı Kaynak Koduyla Satmak İstiyorum. Nasıl Yapılır?

İlk amaç olarak kendi ihtiyacımdan yola çıkarak birbirini tamamlayan bir mobil ve masaüstü uygulama yaptım.
Bir noktada uygulamayı abonelik modeliyle play store'da yayınlamaya karar vermiştim ama sonlara doğru işin pazarlama tarafının beni aşacağını anlayıp, uygulamayı kaynak koduyla satmanın daha iyi olabileceğine karar verdim.

Tabi nasıl yapabileceğim veya olabilitesi hakkında çok bir fikrim yok.

Uygulamadan kısaca bahsedeyim;
Mac veya Windows PC donanımını mobil uygulamadan internet üzerinden gerçek zamanlı olarak görüntüleme(Sayfa yenilemeye gerek yok).
CPU, RAM, network, Disk IO, çalışan process'leri görüntüleme, uzaktan bir programı kapatma, belirlenen limitlerin aşılması durumunda yine CPU, RAM veya CPU sıcaklığıyla ilgili mobil bildirim yollama, bağlanan usb cihazları canlı olarak görüntüleme ve log tutma, uzaktan terminal/powershell/cmd komutları gönderme, browser gezinme geçmişini mobilden görüntüleme, komut ile ön planda olan pencerenin/uygulamanın ismini getirme, PC'nin clipboard içeriğini okuma ve PC clipboard'una mobilden yapıştırma, yazılan bir metni PC'ye göndererek seslendirme..

Sorum şu; bu yazılımın bir satış potansiyeli var mıdır? Varsa nerede nasıl değerlendirilir?
Dediğim gibi satış, pazarlama vs işlerden pek anlamıyorum :( Bir öneriniz olursa sevinirim..

Açıkçası aylarca en ince ayrıntısına kadar uğraşıp emek verdiğim bu uygulamanın öyle bir köşede durmasını pek istemiyorum.

Yaptığım freelance işlerde referans olması için demo olarak play store'a yükledim. aşağıdaki linkten bakılabilir. Ayrıca satışa çıkarırsam IOS sürümünü'de yapmayı düşünüyorum.

Mevcut haliyle masaüstü bağlantı sağlayan uygulama Mac ve Windows üzerinde çalışıyor. Linux üzerinde denemedim ama bir kaç düzenlemeyle orada da çalışması gerekir.

play.google.com

Not: uygulamaya kayıt olma özelliğini kapattım. Demo kullanıcı olarak giriş yapmak isteyen olursa, özel mesaj ile login şifresini gönderebilirim.

 
aynı işi yapan ücretsiz varsa (muhtemelen vardır) satışınız zor.
mobil uygulama yapmadan önce zaten yapılmışı varmı diye detaylı araştırmak lazım.

  • aslindasorunumpsikolojik  (22.01.19 20:18:53) 
Bundan 4 ay önce bu uygulamayı abonelik usulü ile açacak olsaydın ve şöyle işletim sistemi başına 10 TL deseydin mesela sana sırf ben 800-900 işletim sistemi getirirdim :D Ama crypto currency mining sektörü türkiyede bir hayli zayıfladı


  • bir peynir kutusu kibrit  (22.01.19 20:24:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.