[]

Kadının aldatması vs erkeğin aldatması

Ahlaki ve şeref açısından ikisinin de aynı düzeyde ahlaksızlık olduğunu değinmeye gerek yok. Ahlakın ötesinde toplumsal ve evrimsel olarak baktığımızda, “kadın aldattığında sadece fiziksel olarak değil duygusal olarak da aldatır ve artık aldattığı kişiye ait olmaz ancak erkek aldattığında cinsellk için aldatır ancak hala aldattığı kişiye bağlıdır” gibi cinsiyetçi bir genel yaklaşım var toplumda. Kadının aldatmasının daha kötü olduğu fikrine katılıyor musun yoksa saçmalık mı?




 
saçmalık.


  • eeb  (17.12.18 13:11:26) 
Saçma


  • kablelvuku  (17.12.18 13:12:19) 
Saçmalık


  • fotrsapka  (17.12.18 13:19:56) 
Saçmalık tabii ki. Erkek egemen bir söylem zaten. Ait olmak falan var ya cümlenin içinde oradan anlayabiliriz saçmalığını.


  • atın ölümüne sebep olan arpa  (17.12.18 13:29:42) 
ondan öte ben aldatmanın ahlaksızlık olduğuna dahi katılmıyorum.


  • dox  (17.12.18 13:30:52) 
aldatma motivasyonu erkekle kadın arasında farklı olabilir ama kadın da yapsa erkek de yapsa bence aynı pislik. belki vardır ama ben partnerine çok aşık,bağlı bir kadınıın aldattığını pek duymadım. ama tam tersi böyle erkeklere her gün şahit oluyorum.


  • m4a87td  (17.12.18 13:34:11) 
hiç katılmıyorum. sırf ilişkiden sıkılıp başka heyecanlar aradığı için -ki bu heyecanlar gayet fiziksel de olabiliyor- aldatan bir sürü kadın var. çok da yaygın hatta. İlgi ihtiyacı için, sevgilisine/eşine kızıp da cezalandırmak için aldatan var. özellikle son zamanlarda ben aşık olduğum için aldattım diyen bir tek kadın görmedim, duymadım. Sıkıldım, ilgisizdi, cinsel hayatımız kötüydü diye aldatan bir sürü kadın duyuyorum ama. her iki cins de her şey için aldatabilir.


  • aquarium  (17.12.18 13:35:20) 
Tamamen aynı şey tamamen eşit, haklısınız saçmalık.

Fakat kadın aldatmasıyla erkek aldatmasının bazen sonuçları aynı değil, mesela;

Erkek karısını aldatır ve bir kadından çocuk yaparsa bu çocuğu karısına "senin çocuğun" diye iteleyemez, hatta çoğu zaman birinden çocuğu olduğundan haberi bile olmaz.

Ama kadın kocasını aldattığında bir adamdan çocuk yapıp kocasına "bu çocuk senin" diyebilir ve ömür boyu masraflarını da iteleyebilir. DNA testinin yaygınlaşmasına kadar tarih eminim ki benzer olaylarla doludur.

DNA testi varken bile bunu yapacak kadınlar da mutlaka vardır, nihayetinden doğan her çocuğumuza dna testi yaptırmıyoruz.
  • John Bloor  (17.12.18 13:35:34) 
bazi yerlerde yaklasim degil, kulturel unsur adeta bu.

su "ait olma" kismiysa gulunesi.

sacmalik tabii ki...

bir de, ahlaksizlik degil de, galiba "ahlak zayiflik" daha dogru.
  • e haliyle  (17.12.18 13:38:07) 
Saçmalık.


  • sopiro  (17.12.18 13:39:29) 
Saçmalık ama Türkiye sınırları içinde istisnalar hariç doğru olan bir önerme. Aldatıldığı halde evli kalan sayısız kadın tanıyorum, ki bunlar kalburüstü eğitim, maddi, kültür ve refah seviyesindeki kadınlar. 1 seferlikti diye kendilerini kandırıyorlar nasıl beceriyorlarsa.. Ama aldatılan bir erkeğin eşini affettiğini ömrümde duymadım. Bir Caner Erkin vardı ama o da boşandı nihayetinde.


  • hocam  (17.12.18 13:47:26) 
Aldatan kişi ahlaki ve şeref açısından aynı düşük düzeydedir. Sadece bunun sonuçlarını toplumda eşit yaşamıyorlar karşı tarafa da yaşatmıyorlar.
Aldatan erkekse, bu olay ifşa olursa birkaç kişi "cık cık"lar, karısına acıyan gözlerle bakılır. Kadın kendine güveniyorsa adamı boşar, bazen inat eder boşamaz. Bir gecelikti onlar der. Böyle devam eder.
Aldatan kadınsa, bu olay ifşa olmuşsa kadın epey bir sosyal baskı görür. Adam diyelim medeni çıktı, sadece boşadı (bile bile sürdüren adam da vardır belki de nisbeten çok daha az). İşin acı tarafı aldatılan adamı da çok ezikler sosyal çevresi. Adamın yeterince "erk sahibi" olmadığı düşünülür.
  • SiyamkedisiZorro  (17.12.18 14:40:53) 
Saçmalık diyorum.


  • simderun  (17.12.18 14:47:42) 
genetik olarak evet. Kadın çocuğun kendinden olduğunu bilir ama baba bilemez asla....


  • Techsavvy  (17.12.18 14:56:53) 
Başıma bir şey gelmeyecekse ben arada bir fark olduğunu düşünüyorum.


  • işimdeyim gücümdeyim  (17.12.18 14:58:49) 
Sacmalik


  • chitosan  (17.12.18 14:58:51) 
bence de saçmalık ama beynimize öyle bir işlenmiş ki kadın yapınca daha sıkıntılı durm gibi his veriyor.


  • for day to break  (17.12.18 15:02:30) 
saçmalık değil doğru.

artık seksi spor haline getirmiş kaşar hatunları bu genellemenin dışında bırakıyorum ama.

bırak türkleri, yukarıdaki cümlenin aynısını polonyalı bir kızdan dinledim ben.
  • tughan  (17.12.18 18:47:37) 
Erkekler doğası gereği tek eşli olamaz o aldatmaktan sayılmaz aslında. Ee bir de osmanlı torunuyuz olsun o kadar ;)


  • Codie  (20.12.18 16:52:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.