[]

pasaport sorusu

yurtdışına gideceğim ispanya'ya 1 yıllığına. normal pasaportum var. bunun yanında gri pasaport da alabilirim(görevlendirme pasaportu).

"İspanya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Diplomatik, Hizmet ve Hususi pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır."

Sorularım:
1. Vize işlemlerine girmeden gri pasaport alsam 3 ay içerisinde İspanya'dayken 1 yıllık kalmak şeklinde uzatabilir miyim? bu tip işlemler yapılabiliyor mu? bir insan başka ülkedeyken o ülke için vize alabilir mi?
2. 1. sorudan bağımsız olarak vize alacağım diyelim. Kendi normal pasaportuma mı alayım yoksa gri pasaport alıp mı vizeye başvurayım. sonuçta 1 yıl içerisinde bir sürü ülke gezerim diye tahmin ediyorum. mesela ab dışına belarus'a gittim diyelim. belarustan ab içerisine girerken problem olur mu? (schengen vizesi değil vizem)
3. Normal pasaportuma vize alsam onun yanında gri pasaportumu da kullanabilir miyim? mesela normal pasaporta 6 ay verdiler diyelim. 6 ay orada kalırım çıkıp girip diğer pasaportla da 3 ay kalırım. bir kişinin fazla sayıdaki pasaportları pasaport sisteminde birleştirilebiliyor mu? yoksa 2 ayrı kişi gibi mi algılanır?

 
gri pasaporta vize yok. 180 gün içinde schengen içinde (ab'de ülke değiştirince sıfırlanmıyor yani sayaç) maksimum 90 gün kalabiliyorsunuz sonrası kaçak oluyor cezası, yaptırımı vs vs var. turist vizesini seyahat sırasında uzatamayabilirsiniz kolay değil o işler.


  • argent dawn  (16.12.18 16:46:29) 
- 1 yıllığına turist vizesiyle gidilmez. ulusal vize alman gerek.
- gri pasaport alırken normal pasaportunu vermen gerek.

  • prasinos  (16.12.18 17:07:06) 
1 yil boyunca ne sebeple ispanyada kalacaksiniz? Turistik ise mumkun degil 1 yil boyunca nonstop kalmak. Ha arastirma icin vs gidiyorsunuxdur ya da erasmus filan, pasa pasa oturma iznine basvuruyorsunuz. Oturma izniyle butun schengen vizesinin gecerli oldyugu her avrupa ulkesinde gezebiliyorsunuz. (Ingilterede schengen yok o yuzden ekstra uk vizesi lazim, hirvatistan schengende degil ama schengen gecerli vs)
Belarus da turk vatandaslarindan vize istemiyor, belarusa girerken senin vizenle ilgilenmiyor yani. Belarustan abye cikarken trden geliyomus gibi oturma izni ya da vize sorulacak iste.

Ayrica turist vizesiyle 180 gun icinde 90gunden fazla kalamazsiniz schengen bolgesinde.
  • kuehles blondes  (16.12.18 17:11:57) 
yani mecbur ulusal vizeye başvuracağım. anladım.

@kuehles blondes, şu da kafamı karıştırdı. 180 gün içinde 90 gün hakkım var diğer ülkelerde. mesela belarus'tan polonya'ya geçtim, o tarih pasaportuma işlendi. schengen içerisinde serbest dolaşım var, pasaportlara bakılmıyor bile (tren ve otobüsle seyahatlerde). hangi ülkede kaç gün kaldığımı nereden bilecekler? oradan ispanya'ya geçsem bile beni hep polonya'da kalmış gibi algılayabilirler mi?
  • gonul_isleri  (16.12.18 19:44:35 ~ 19:46:08) 
Schengen bolgesi icinde 180 gunde max 90 gun, tek ulkede degil. Yani belarusa gecerkeb schengenden cikis yapacagin icin fazla kalmis misin kalmamis misin gorecek polonya.


  • kuehles blondes  (16.12.18 19:46:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.