[]

Cildiyede stajyer doktorların da olması?

Uzman doktorun sizi muayene ederken stajyer ya da asistan doktora sizin üzerinizden bir şeyler öğretmesi göstermesi oldukça yaygın bir şey mi? Sivilce için gittiğimde uzman doktorun yanında genç bir kız vardı 20-21 yaşlarında herhalde stajyer doktor. Uzman doktor akneleri kontrol ederken ona da bir takım bilgiler veriyordu, klasik usta çırak durumu işte. Peki ama sivilce için değil de özel bölgedeki başka bir sebepten dolayı da gidebilirdim, bu durumda da aynı şeylerin olması hasta adına utanç verici olmaz mı? Sonuçta muayene randevusu X doktor için alınmış ama gidildiğinde yanında bir başkası da var üstelik doktor bile sayılmaz tam. Stajyerin orada bulunmasını istememe gibi bir hakkı yok sanırım hastanın ve komik mi kaçar bu?




 
O uzman doktor da bir zamanlar stajyerdi, hastalığı hasta üzerinde görmeden nasıl öğrenebilir ki doktorlar? Tam doktor bile sayılmaz demişsiniz stajyer ise neyse de asistan dediğiniz de zaten diplomalı ve uzmanlık sınavını kazanmış birkaç sene sonra uzman olacak hekim oluyor. Başka bir problem için gidip rahatsız olduğunuzu doktora söylerseniz muhtemelen çıkartır yanındakini ama ben rahatsız olacak en ufak bir şey göremiyorum bu durumda


  • sys coyg  (14.12.18 04:29:10) 
Ben benzer bir durumla karsilastim 6 ogrenci 1 doktor karsimdaydi cildiyede. Utandim izah ettim falan. Biz hepimiz doktoruz dedi doktor olan. Tedavi olmadi. Ciktim odadan.


  • güneyli çocuk  (14.12.18 07:13:45) 
Olmasin dersen 5 sene sonra hic hasta gormemis mal bi doktora muayene olabilirsin.

Uni hastanelerinde abartip 5-10 kisi sokuyorlar ona ben de karsiyim.
  • acemi  (14.12.18 07:40:42) 
  • twelfth  (14.12.18 08:09:44) 
özel hastanelerde bile var bu uygulama, bir doktor yerine 2 doktora muayene olmuşsun işte ne güzel. ister ordu ile muayene etsinler o kadar boş bir kesim şu an doktor oluyor ki, ilerde patlayacak sektör.
birde insanların nelere takılması :/

  • eja  (14.12.18 08:50:32) 
Niye rahatsız olasın ki? o stajyer yarın öbürgün uzman olup doktorluk yaptığında gitmekten vaz mı geçeceksin? gayet normal bir prosedür.


  • ayin yazari  (14.12.18 09:08:11) 
o zaman eğitim araştırma hastanesine veya üniversite hastanesine gitmeyeceksiniz.
eğer o doktor asistan doktor ise minimum 24-25 yaşında.
pratik eğitim olmadan nasıl öğrenebilir? özel bölge olsa rica etseniz zorla sokmazlar tabi yanınıza ama.
annem hep anlatır, benim doğumum için 8-10 tane de asistan girmiş ameliyata :D
  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (14.12.18 09:31:20 ~ 09:32:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.