[]

Lucid Rüya gerçek mi şehir efsanesi mi?

Ergenlik ilk yıllarında astral seyahat ve lucid rüya ilgimi çekiyordu yapmaya çalışıyordum ama olmuyordu. Çok sonra astral seyahatin bir şehir efsanesi olduğunu, gerçek olmadığını anladım ve ikisini de bıraktım denemeyi ama lucid rüyanın astraldan farkı teknik olarak metafizik olmaması?

Rüya sırasında rüyada olduğunuzu fark etmenin de ötesine gidip rüya ortamını GTA gibi hatta ondan bile daha özgürce, kendiniz şekillendirerek yaşamak mümkün mü yoksa şehir efsanesi mi sadece?

Şöyle Inceptıon’daki gibi başımıza kablolar bağlayarak bizi uzun süreli lucid rüya durumuna sokacak bir merkez olsaydı keşke. Bu lucid rüya durumuna gerçekten ihtiyacım var, gerçekliğe tercih ederdim.

 
benim onlarca kez başıma geldi ben de herkese olan bir şey olduğunu düşünüyorum. baya istediğim her şeyi yapıyordum etrafı kafama göre şekillendiriyordum falan rüyada olduğumu farkettikten sonra. sen nasıl yaşamadın hiç anlamadım.
isteğe bağlı olabileceğini pek sanmıyorum.

  • rotten head  (03.12.18 03:51:33 ~ 03:53:38) 
Zaman zaman rüyada olduğumu fark ediyordum ama rüyadayken rüyamı ütopik ortama çevirmek aklıma gelmiyor hiç. Benim kız arkadaşım lise dönemlerinde baya baya yaşıyormuş bu deneyimi sonra babasına bahsetmiş bi ara babası sert tepki göstermiş yapma bir daha böyle şeyler vs diye tabi o dönem babasına yaw he he demek gelmemiş aklından:) kızın lucid dreaming kariyerini bitirmiş orada babası.


  • opethian  (03.12.18 08:11:09) 
merak ettim, astral seyahatin gerçek olmadığını, şehir efsanesi olduğunu nasıl anladınız?

ben yapmaya çalıştım, olmadı. ben yapamıyorsam zaten kimse yapamaz dediniz, sizin gibi diyen birkaç kişi daha gördünüz de mi kesin yargıya ulaştınız? yoksa pozitif bilimlerle kanıtlanamayan ve açıklanamayan hiçbir şeye inanmamaya mı başladınız? yoksa nasıl bir aydınlanma yaşadınız?
  • yemrem  (03.12.18 09:00:22) 
ben rüyada olduğumu farkettiğimde fantezi dünyası da gidiyor.
ben de ehliyet yok, arada rüyada araba kullanırım. sonra bi an dank eder, ehliyetim yok ki, bu bi rüya olmalı derim. 2 sn evvel kullandığım araba gitmez olur. rüyada olduğumu fark etmek rüyama gerçekçilik dışında bişi getirmedi bu zamana dek.

astral ile ilgili de denemelerim oldu. kitaptan okuduğum ve gerçekleştirdiğini söyleyen arkadaşların tekniklerini denedim.
hiç başaramadım ama bi iki kez sanki yaklaşıyorum gibi hissettim. yani vücutta garip bi his oluyor, boşlukta düşüyor/hareket ediyor gibi oluyorsun. karanlıkı delecek gibi hissediyorsun. her defasında gerildim, korktum, uyandım.
  • barankovan  (03.12.18 09:14:51) 
astral seyahati bilemeyeceğim ama lucid rüya gerçek.


  • fever  (03.12.18 11:42:09) 
üniversitede haftada 3-4 kez karabasan gördüğüm, uyku sorunları yaşadığım depresif bir dönemim vardı. o dönemde üç dört kez lucid dreaming deneyimlerim oldu. ama bir yolda koşarken sağa sapmak isteyip sağa, sola sapmak isteyip sola sapmak gibi basit mekanik rüyalardı. rüyadan çok simülasyon desek daha doğru olur. zaten çok kısa sürüyorlardı. öyle şelalelerin üstünden uçayım, aya gidip geleyim, bizim bi salih abi vardı onun yanına uğrayayım şeklinde uçuk şeyler değildi. astral seyahatin ise new age geyiği olduğunu düşünüyorum. astral seyahat olarak anlatılan deneyimler de muhtemelen açık rüyalar.


  • sir gawain  (03.12.18 11:50:45 ~ 11:52:35) 
Benim de rüya görürken rüyada oldugumu farkedip rüyama müdahale ettigim olu birkac sefer.
Cocukken ve gencken sürekli yasadigim, yasayabildigim birseydi. Son zamanlarda basima gelmiyor ama.

  • chitosan  (03.12.18 16:22:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.