[]

bir aile sorusu...

selamlar.
biraz uzun olacak ancak bu konuda bir yönlendirilmeye ihtiyacım var.

bundan birkaç sene evvel dedem vefat etti. öldüğünde üvey olduğunu öğrendik. bize de dedemin vasiyeti üzerine söylendi. öz dedem öldükten sonra, anneannem 3 kızıyla üvey dedemle evlenmiş. üvey dedemden çocukları olmamış. bu noktaya kadar görünüşte sıkıntı yok lakin ailemle ilgili bazı karışıklıklar olduğundan, aile içi bazı detaylardan şüphe duymaya başladım. (annem, teyzelerim kimlikteki isimlerini kullanmıyor, aile bağlarında bazı kopukluklar var, bir arada bulunması pek mümkün olmayan etnik kimlikten kişiler var vs vs)

her şeyden ziyade, bankalarla işlem yaptığımda hep sıkıntı yaşıyordum. sebebi ise "annemin kızlık soyadının" bir türlü doğru olmaması. bu konuda senelerdir sıkıntı yaşıyorum, güvenlik bilgisi olarak hep başka bir bilgiyle yapıyorum işlemlerimi. annem de hasta olduğu için kendisinden doğru bilgiyi alamıyorum. neyse.

geçenlerde annemin e-devlet şifresi ile vukuatlı nüfus kaydı almam gerekiyordu. işlem yapmaya girdiğimde annemin, ilk kez gördüğüm bir soyadı olduğunu öğrendim. hızlıca online banka işlemi ile, annemin bu yeni öğrendiğim kızlık soyadını kullanarak işlem yaptım, yani annemin kızlık soyadını ilk kez öğrenmiş oldum. sistemde annemin 4 soyadı var. biri, babamın soyadı. ikincisi, öz dedemin soyadı. üçüncüsü, üvey dedemin soyadı. dördüncüsü ise sistemde doğru olarak gözüken ve benim ilk kez öğrendiğim soyad.

annemle ilgili ise kayıtlarda ilk kez gözüken şey, anneannem ve öz dedem evlendikten 9 sene sonra, şu: "naklen geldiği yer: bilinmeyen ilçesi."

benim bu kayıtlardan anladığım, anneannem ve öz dedem evlendikten 9 sene sonra, annem, kütük kaydı bilinmeyen bir yerden evlatlık alınmış. bu doğru mu, yoksa yanlış mı yorumluyorum? bu konuda yardıma ihtiyacım var.

dn: neden annene sormuyorsun diyebilirsiniz, lakin annem felçli, oldukça hassas ve bu konuda gerileceği için soramıyorum. yakın ailemle ise ilişkimiz yok.

 
Kimseye bir faydası yok bunu öğrenmenin.

Peşini bırak demeye yüzüm yok ben olsam ben de merak ederdim.
  • farabi  (04.11.18 02:32:40) 
e-devlette soy ağacı sorgulama var. orada kayıt çıkmazsa evlatlık durumu var demek oluyor. bir deneyin. sizin için de geçerli anne babanızdan birisi evlatlıksa soyağacı kayıt belgeniz oluşturulmuyor.


  • goodman  (04.11.18 02:36:04) 
Nüfus müdürlüğüne gidip neden sormuyorsun?


  • Lim5  (04.11.18 02:36:05) 
nerelisiniz? evlilikten 9 sene sonrası hangi yıla denk geliyor? o yılda dede ve anneanne neredeymiş?


  • ensar  (04.11.18 04:35:30) 
Müge Anlı


  • naksidil  (04.11.18 11:16:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.