[]

Tanrının adaletini sorguladığınız olay ve durumlar?

Nelerdir aklınıza gelenlerden? Mesela bir saatlik yemek için 40 bin dolar - 265.000 Liraların ödendiği bir dünyada üç kuruşa ayın sonunu zor getirmek? eksisozluk.com




 
Öncelikle, bu soru neden gönül işlerinde onu anlamadım.

Hesap kısmı doğru mu bilmiyorum. Doğru olması garip de olmaz. Böyle bir yer olabilir sonuçta. Ama ben en çok tanesi 11 dolardan satılan efes'e şaşırdım. :D 11 dolara efes satan her şeyi her fiyata satar.

Tanrının adaletini para temelli olaylarda sorgulamazdım ben olsam. Tanrı eğer varsa, evreni bir simülasyon yaratır gibi yaratmış. Tek başına oyun tasarlayan bir programcı gibi düşünmek lazım burada tanrıyı. Sistemi tasarlamış ve çalıştırmış. Şimdi de izliyor. Sistemin içinde gerçekleşen ahlaki durumlar pek umurunda değil. Olması da garip olmaz mıydı? Bir oyun tasarladınız ve oyunda bir karakter diğer 20.000 karakterin aylık kazancını bir gecede harcıyor. Umursar mıydınız? Bu bir sınavsa eğer, her ihtimali görmek isteyecektir, tasarlayan.

Bir evren yaratacak kadar güçlü bir varlığın ahlaki değerleri ile yarattığı şeylerin ahlaki değerleri sanırım farklı zeminler üzerindedir. Bir olması da imkansız olmalı. Doktorları düşünün mesela. 2 kalp ameliyatına giren kendini ulaşılmaz görüyor. Burada var olan her şeyi yaratmış bir varlıktan söz ediyoruz.
  • windowsguvenlikduvari  (10.09.18 20:46:29) 
Biz yaraticinin adaletini sorgulariz elbet ama sen birileri 300.000 liralik yemek yedi diye yaratici "adaleti" sorguluyorsan kafa yapinda ciddi bi sikinti var demektir. Kimse bedavadan kazanmiyor o paralari. Daha cok calisman gerek adalet sorgulamak yerine.


  • Deathrow  (10.09.18 20:46:36) 
Hayvanlara yapılan işkenceler bu konuda zirvedir benim için.


  • ms brownstone  (10.09.18 21:15:43) 
1,2 yaşında kanser tedavisi gören çocuklar


  • neymis  (10.09.18 21:24:54) 
hayatın adil olması gerektiğini kim söyledi ki?


  • tabirimekruh  (10.09.18 21:42:11) 
üç beş yaşındaki bebekler çocuklar acı çekerek ölüyorsa insan sorgulamadan edemiyor.


  • [GODDARD]  (10.09.18 22:06:25) 
tanrı hiç bir kutsal dinde dünyada adaleti vaadetmemiştir, bunu anlayamamışsın

dünya tabiki adaletsiz, sen bunları yazarken senin yaşında engelli bir çocukla kendi ailesi bile dalga geçiyor, 6 yaşında çocuklar açlıktan ölüyor
  • hopp  (10.09.18 22:07:39) 
Tanrinin adaletini hic sorgulamadim. Cunku yeryuzunde adaleti saglayacagina dair soz vermedi, onu suclayamam. Serbest piyasa kurallari gecerlidir, adaletli olmak sizin elinizde diyip birakti bizi, kendi aramizda halledecegiz. Tanri tarafsiz.


  • stavro  (10.09.18 22:27:01 ~ 22:30:10) 
tanriyi ve dinleri insanlar yaratti. yani aslinda bu konularda tum bilinenler insanlarin hayal gucunun eseri. bu sebeple reelde elle tutulur bir sey olmadigini bildigim icin bu olayi tanriya ve adaletine baglamayi dogru bulmuyorum. baglayanlar baglasin, inanclarina saygim var.

bugunku adalet(aclik-gelir seviyesi) eski yuzyillara nazaran cok cok iyi seviyededir. evet eksiklikler var ama kimse eski yuzyillardan daha iyidir. bu aradaki farkin ileriki donemlerde daha da kapanacagina olan inancim tamdir.

her insan kendi kazandigi parayi diledigi yere diledigi miktarda harcamakta ozgurdur. su anki uc kurusa ayin sonunu zor getiren insanlar da maddi durumlari iyi olunca ayni seviyede harcarlar emin ol. insan tuhaf bir yaratiktir.
  • Leonardo~Da~Vinci  (10.09.18 22:37:57) 
Çocuk ve hayvan tecavüzleri/istismarları/şiddeti


  • mutlusismankedi2015  (10.09.18 22:43:08) 
lise yıllarımda köpek gibi aşık olduğum kız bir orospu çocuğuyla sevgili olduğu zaman.


  • tabudeviren  (10.09.18 22:57:05) 
Daha bugün iş yemeğine 30000 kron verdik. Tanrı yok din yalan.


  • bos gezenin bos ustasi  (10.09.18 23:04:52) 
Burada sözü edilen konular insanların adaletsizlidir,tanrının değil!
Bir çocuğun açlıktan ölmesi tüm insanlığın suçudur.Yine bir çocuğun yüzünün güldürülmesi de tüm insanlıga ödüldür.
İnsanlar seçim yapar ve bedelini öder.
bir çok insani profili sıfır varlığın maddi zenginliğin hedonizmi içinde kaybolması ve içe dönme cesaretini elde edemeyip kendini bulamayan kayıp insan ,zaten mutsuzlukla savaşarak eksikliğini aldığı hiçbirşeyle gideremeyerek sürüklenecektir.
Bu dünyada iyiye hizmet edenler ve kötüye hizmet edenler her zaman olmuştur ve olacaktır insanlar bu özgur iradeye sahiptirler ve seçim yapma hakları vardır ancak birinin seçimi bile hepimizi kollektif olarak etkiler.
Satılan bir çok gıda genetiği oynanmış yada kanserojen içerikli olduğu halde satılıyor ve tüketiliyorsa bunlar hep insanlığın şeytaniliğindendir yaratıcının degil.
Tüm bu bahsettiklerimde aslında insan da değildir.
Primat seviyesinde bile olmayan bir gelişimsizlikte varlıkların getirdiği noktada dünya.
Herkes sorumlu ve herkes elini taşın altına sokmalıdır.
Yeni bir binada oturmak istiyorsan onu yapmak için el atmalısın.Her emeğin karşılığı elbet verilecektir yeter ki yolunu seç.
Hayata faydalı olmayı mı yoksa sadece kendini düşünüp tüm dünyayı hiçe saymayı mı seçeceksin.
Ancak sadece kendi çıkarlarını koruyanlarda aslında kendilerini seviyor görünselerde bu da doğru değildir.Hepimiz bir bütünün parçasıyız ve başka hayatlara zarar vermek demek hem kendine hem dünyaya zarar vermek demek.Ancak düşük frekanslı varlık bilincinde bu görülemez.
Öncelikle derin konuları algılamak için sağlıklı beslenin ve evreni daha iyi sorgulayıp araştırın.
Hiçbirşey manasız meydana gelmez.Bazen bu hayatta sonuçlanmayanlar ,başla bir hayatta sonuclanabilir.
Hesaplayamayacağımız üstünlünte bir guç var ki ektiğini biçmemem münkün değil.Anlayana kadar öğrenmeyi ve gerçek insan olmayı ki bu yaratıcının ışığının yansıması demektir ,gerçekten insan olabilmek.
Acıların hakim olduğu bu korkunç dünyadaysan eğer demekki ancak acıyla kendini ve hayatı sorgulayıp öğrenme çabasına giriyorsun.Burada okuldayız ve bazı öğrenciler üst sınıflara geçecek ve başka bir dünyada gelişecekken,bazıları telefonlarıyla oynarken sınıfta kalacak ve koca bir sene degil koca bir hayat daha yaşayacak!
Derinlere dalmadan , neyin üstünde yüzdüğünü bilemezsin.
  • bir kediyi cok sevdim  (10.09.18 23:14:31) 
hangi tanrı XD


  • ghilleinthemist  (10.09.18 23:17:29) 
(Bkz: ankilozan spondilit)

Neden bir çok insan sağlıklı olmasına rağmen ben ömrümün büyük kısmını bel ağrısıyla geçiriyorum diye sürekli sorguluyorum.
  • kumulatifvergimatrahi  (11.09.18 07:48:50) 
sorgulamıyorum. olmayan bir şeyin adaleti de olmaz, dolayısıyla sorgulayamam.


  • zgrydn  (11.09.18 10:12:16) 
mazlumun mazlum, zalimin zalim olarak kaldığı bir çok olayda sorgulayıp cevabı buluyorum, cevap adalet olmadığı için yaratıcı, sonraki hayat ve ödül-ceza var.


  • firemanjonny  (12.09.18 09:27:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.