[]

Niye Pes ve Fifaya hiç rakip çıkmıyor?

20 seneden fazla süredir yani bilgisayar ve ps için oyunlar yapılmaya başladığından beri EA Fifa ve Konami WE/Pes dışında bir futbol simülasyon - arcede oyunu göremedim. Günümüzde Fifa neredeyse tekelleşmek üzere üstelik, tek rakibi pes olunca fazla geliştirmeye uğramıyor kendini. Pes deseniz düşük bütçeli ya da cimri bir şirkete sahip zayıf grafikli bir arcade.

Tek mesele lisanslar mı? Zira 2K, Rockstar ya da hakkını verecek bir şirket God of War 4, GTA 5 grafikleri kalitesinde üst düzey gerçekçi bir futbol oyunu piyasaya sürse Fifa bile yerle bir olurdu?


 
Fifa için 1000 kişi tam zamanlı 3000 kişi toplamda dolaylı olarak çalışıyor ea sports da...


  • benaslindayohum  (08.09.18 23:33:40) 
fifa ve pes bu işte doksanlı yıllardan beri var. pesin temellerini iss diye bir oyunla doksanlı yıllarda attı konami. fifa zaten aynı isimle o zamandan beri var.

ea ve konami daha da eski zamanlardan beri bu dünyada olan köklü firmalar.

yani kimsenin bu ikisi kadar ileri boyutta bir futbol oyunu yapacak kadar tecrübesi yok henüz. ama evet, bir yerden başlaması lazım.

bu bizim yerli otomobil ve milli uzay ajansı hikayesi gibi. evet bir yerden başlamamız lazım ama uzun yıllardır bu işin icinde olan nasa ve alman otomobil firmalarının tecrübesine ulaşmamız çok uzun yıllar sürecek. bir yerden baslamakdikca da fatura daha da kabariyor.

kısacası tecrübe parayla satın alınmıyor ama bir yerden de başlamak lazım.
  • Neill  (09.09.18 00:03:38) 
neill'in dediği gibi uzun süredir bu işte zaten bu firmalar. konami bile lisans almakta zorlanıyor, diğer şirketler de zorlanırdı herhalde çıkarmak isteseler. ayrıca bu oyunlar her sene çıkıyor, tamam aradaki farklar uçurum değil ama şirketin bir biriminin sadece buna ayrılması lazım, FIFA için çalışan easports çalışanın ne kadar olduğunu benaslindayohum söylemiş zaten.

bu alana yıllar sonra girmek büyük cesaret ister ayrıca. her şeyi yeni baştan yapmak gerekecek ve güçlü bir rakip olmak istiyorsan her sene yapmak gerekecek. bir de bana kalırsa bu oyunlara katılacak pek fazla şey yok. rockstar gta serisi için her oyunda daha iyisini yaparken pes 2013'ten sonraki oyunlar oyuncuyu tatmin etmedi. fifa gerçi yenilikçi şeyler yapmaya başladı son birkaç seridir (alex hunter, yeni oyun modları) bir de bunları yakalamaları gerekecek.
Ben rockstar'ın yerinde olsam, gta'nın yeni sürümüyle yer yerinden oynayacakken zaten rekabetin yıllardır sürdüğü futbol oyunlarına girmezdim herhalde.
  • black holes in the sky  (09.09.18 00:24:42) 
Milyonlarca dolar yatırım demek futbol oyunu. Piyasada 2 dev varken adam niye bu kadar buyuk bir riske girsin?
Boyle seylerin nedenlero hep ekonomik, ticari.
Oyun dedigin sey de bir ticaret. Amac en az kayipla en fazla kazanci elde etmek.
  • stavro  (09.09.18 00:25:16) 
Buyuk firmaların bıir cogu anlamaz futbol oyunu yapmaktan. Zaten ellerinde güclü markalar var, iyi getirileri var. O yuzden 2 tane buyuk markanın oldugu(pes-fifa) pazara girmezler. Lisans al, diger yapım maliyetleri falan derken getirisi olacak mı olmayacak mı belli degil. Risk yani direk. Yeni bir marka yaratmak zor.

Haa 2k ea nin nba live ını gomdu, bitirdi. Yine yapar mı ya da baska firma yapar mı bilmem ama ben rockstar olsam girmem, bethesda olsam girmem. Dag kadar paraları var evet ama isin ucunda rezil olmakta var. Bence futbol oyunu degil, zaten iki tane var yeter ama acilinden nba2k serisine bir rakip lazım :)
  • eazy  (09.09.18 00:28:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.