[]

Ingilizce öğrenirken Türkçe kitaplar da okuyor muydunuz?

Full time sadece ingilizce öğrenmeye odaklanan uzunca bir süreç için söz konusu. Bir dili öğrenirken ana dilini arka plana alıp kendini öğrenilen dile maruz bırakmak gerekir gibi bir söylem var. Fakat bir yandan da okunmak istenen kitaplar birikiyor. İngilizceye ayrılan süreyi geçmemek, belki günde ortalama bir saat olmak kaydıyla Türkçe kitaplar da okumanın ing öğrenme sürecinde olumsuz etkisi olur mu?




 
Daha hizli ogrenebilecekken sureci yavaslatmis olursun. "Zarari olur"dan ziyade faydadan feragat etmis olursun.


  • stavro  (05.09.18 22:27:38) 
Turkceyi terketmek gerektigi konusuna ben de katiliyorum. Surekli konusabilecegin insanlar bulabiliyorsan video muzik vs. Kayitlari ingilizce seyrediyor ve sosyal medyani dahi bir suzgecten gecirip yabanci dil takiliyorsan olur o is. En azindan bende yaramis oldu. Tavsiyem kitaplarini en azindan ileri bir tarihe ertelemen olacaktir en azindan bir donemini o dilin icinde rahat hissetmen acisindan gerekli goruyorum.


  • formalite  (05.09.18 22:29:48) 
beyniniz öyle çalışmaz.

ana dilinize ana dil denmesinin bir sebebi var. istediğiniz kadar çok yabancı dil öğrenin, beyin bütün verileri anadilizinde en hızlı şekilde işlemeye devam eder. ayrıca bir dilde bir bilgi işlenirken diğeri silinmez. 8 gb hafızalı cep telefonu değil bu.

keyfinize bakıp istediğinizi okuyun. ingilizce'ye yeterli zaman ayırdıkça yeterli gelişmeyi sağlarsınız. hurafelere de inanmayın. türkçe'yi kullanmak ingilizce öğreniminizi yavaşlatmaz. ingilizce öğreniminiz sadece yeterli vakti ayırmazsanız yavaşlar.
  • jason bourne seksapeli  (05.09.18 22:31:58) 
Yalniz ne cok en azindan demisim çok pardon okurken yasattigim iskence icin.
Okumadan cevaplarsan olacagi bu. Ben biraz gidip Turkce calisayim:D

  • formalite  (05.09.18 22:32:02) 
stavro +1


  • güneyli çocuk  (06.09.18 06:24:41) 
mumkun oldukca okuma.
arabayla giderken birden durmak/yavaslamak gibi bir sey bu. ilerlemeni yavaslatir.

  • tabudeviren  (07.09.18 10:39:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.