[]

Lenslerin boyut çapı önemli mi?

Daha doğrusu böyle bir şey var mı? Evde günlük kullan at kutu lens var zamanında reçetesini yazdırıp göz numarasına göre almıştım ama gözün çapına göre küçük lens orta boy lens gibi türler oluyor mu? Zira saatlerce uğraşıp takamamıştım. Kirpikler kalın ve çocukluktan kalma göze bir şey yaklaşınca fazla göz kırpma refleksi de var




 
@retoique

D -4
BC 8.5

yazıyor. Sanırım BC boyutu. Lens reçetesiyle değil doktorun yazdığı numarayla aldığımı hatırlıyorum her hastanede lens reçetesi için ekipman olmadığı için herhalde. Şimdi kutu çöpe mi gitti yoksa kullanılır mı yine de?
  • siyah giyen adam  (03.09.18 19:44:41) 
Lensler de elbise gibidir, çapı küçük olanlar, gözü sıkıp, kanlanma vs yaparlar; büyük olanlar da, kayma vs yapabilirler. Lensi takamamaktan ziyade, lensi taktıktan sonra bu etkileri görürsünüz.


  • agluna  (03.09.18 20:40:58) 
Lens fiyatlarında yükselme var mı acaba? Daha önce hiç lens kullanmadım fakat artık gözlükten bıktım. Lense geçmeyi düşünüyorum da.

Eski fiyatları bilmediğim için lens fiyatlarına yansıdı mı kur artışı bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
  • mezarkabul  (03.09.18 21:05:26) 
çapı ve boyutu önemli. Buna göre gözünüzde rahat edebilir veya bütün gün batma, kızarma ve sulanma ile uğraşabilirsiniz.

Doktorlar bu ölçüleri tespit edebiliyorlar, bunun dışında en güzel yöntem bir kaç farklı ölçü ve marka/model lensi denemek.

Doktorlarda deneme lensi oluyor bu amaçla bir çok firmanın.
  • burfak  (04.09.18 09:01:35) 
Onlar önemli tabi ama bi de şu var günlük lensler daha ince olduğu için zor takılıyor. Ben senelerdir air optix aqua kullandım, bu kış soflensi bi deneyeyim daha ince bir lens olsun dedim demez olaydım. Senelerin lens kullanıcısı ben o kadar zorlandım ki takarken, bi de arada kuruyup gözümden düşüyordu, gözümün içine kaçıyordu. Soflens aylık lensti ama günlük lens kıvamında ince bir lens. Problemin buysa çok ince olmayan aylık lens dene derim.


  • mabesa  (04.09.18 10:49:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.