[]

Kızlar için kısa boylu erkeklerin hiç mi şansı yoktur?

Sözlükte okunanlardan sonra kısa boyluların yaşama nedeni gibi aşağılayıcı alay edici birçok entryi gördükten sonra insan hem üzülüyor hem merak ediyor ister istemez. 1.55 boylarında kızlar bile mi en kötü 1.75-1.80 ve üstü erkek tercih eder GENEL olarak?




 
kendim için konuşmam gerekirse; hiç şans yok.
kaldık birbirimize.

şaka şaka belki de şans vardır ama ben "kısa boylu erkek severim" diyen bir kıza rastlamadım.

ekleme: onlara inanma seni kandırmaya çalışıyorlar, sakın rehavete kapılma. seni uyutmaya çalışıyorlar. onların hepsi misyoner sakın onlara inanma en çok bana inan ben acı söyledim ama doğru söyledim.
  • attirmayin makedonun kafasini  (27.08.18 21:13:55 ~ 21:19:00) 
Yaani benle ayni boy olmasin az daha uzun olsun istiyorum. Dolayisiyla kisa derken kaci kastediyorsun bilmiyorum ama onemli ya. Kac boyun?


  • bradshaw  (27.08.18 21:16:17) 
cok abartiliyor bence. Cevremde hic rastlamadim. Hatta kizlarin daha uzun oldugu ciftler baya fazla. Belli bir yastan sonra bu tarz dusuncelerin onemi kalmiyor dusuncesindeyim. En azindan benim cevrem oyle. Muhtemelen evrimsel veya psikolojik bir takim aciklamalarla gelecek insanlar olacak ama bir suru parametre var insan iliskilerinde.


  • karpuzpeynirekmeksu  (27.08.18 21:17:12) 
benim tek kriterim boy çünkü 1.75'im bir zahmet uzun olsun :(


  • tabirimekruh  (27.08.18 21:21:05) 
sözlük denen gerizekalı ortamı hiçbir konuda ciddiye almana gerek yok. 24 yaşındayım, 14'ümden beri sözlüklerde sürterim. eskiden ekşi internetin en kaliteli, düzgün oluşumlarından biriydi. şu an "ahşap mobilya sevenlerin buluşma noktası" sloganına sahip bir forum sitesi bile ekşi'den daha düzgündür, kalitelidir. instagram ve twitter'dan farkı kalmadı. herkesin kendini pohpohlayıp başkasını gömerek prim kasmaya çalıştığı, okumaktan aciz kültür ve insanlık düşmanı gavatların doluştuğu bir yer oldu.

bunu hem kendimden hem de sözlük sayesinde tanıştığım insanlardan yola çıkarak rahatlıkla söyleyebilirim: okuduklarının %80-90'ı gerçeği yansıtmıyor. en azından kafanda kurduğun gibi değil.

soruna gelecek olursak bu dünyada neredeyse her insan fiziksel olarak çekici bulduğu insanlara yönelir ve erkekte uzun boy genelde tercih edilir, doğru. gelgelelim türkiye'de boy ortalaması zaten 4 santimetre falan, haliyle tüm kadınların "asla kendimden kısa boylu biriyle olmam" dediğini varsayacak olsan dahi (ki öyle bir durum yok) muhakkak seni de beğenebilecek, yanında uzun olduğun birisi olur. boy, yüz, penis boyu vs. hiçbiri "tek başına" anlamlı değil o kadar.

bu dangalakça şeyleri okuyarak canını sıktığına değmez, samimi söylüyorum. sen kendini geliştirmeye bak, kim ne derse desin. geliştirebileceğin, daha iyi yapabileceğin şeylere, KENDİN için odaklan. kızlar her türlü gelir. gelmiyorlarsa da sen sağlıklı, başarılı, disiplinli, kamyon gibi şahane bir adam olursun zaten yine zararı olmaz, kendine yatırım yapmış olursun.

bi' de insanlar kompleks canlılar ya zaten, bana sorarsan ben de uzun boylu ve beyaz tenli kadınlara bayılırım ama zamanında çok sevdiğim hanım minnacık esmer bi şeydi eheh. gönül bu, nereye konacağı belli olmuyor. sadece boyuna aşık olacak insanların sana ilgi göstermemesi zaten senin hayrına olur. "aşk değil konu seks" diyorsan daha bile iyi, tuf tuf sevişip geçeceksiniz kim baksın boyuna tipin düzgün, kamaşenkon guvvatlı, vücudun güzel olduktan sonra.
  • der meister  (27.08.18 21:22:52) 
iyi de uzun boylu erkek istesek nolur, ortalama belli. sokakta gezdiğimde aşırı uzun erkekler görmüyorum, hatta uzun diyebileceğim bir erkek bile görmüyorum, çoğu 1.70-1.75 arası değil mi türk erkeklerinin? haticeye değil neticeye bakın derim.

aşırı boy farkı yatakta sorun yaratabiliyor.

asşdlaslşif
  • nice tnetennba  (27.08.18 21:23:41 ~ 21:24:53) 
Erkeklerde boy tercihim 1.70 civarı, max 1.75. Joey Jordison veya Alexi Laiho gibi bir adamsa 1.60-1.65 de olur. Ama Angus Young gibi 1.57 de olmasın lütfen!

Yalnız bu boylardaysa, mutlaka ince yapılı/minyon da olması gerekiyor. Mesela 1.70 olacaksa, kilosu da max 65 olsun.
  • Thredith  (27.08.18 21:30:58) 
1.85'im sevgilim olmadı


  • Drakath  (27.08.18 21:34:36) 
Bende zamanında fiziksel takıntıları olan biri olarak şansımın olmadığını düşünürdüm. Deneye deneye olayın insanın aurası ve doğru kişileri bulmak onlara teklif etmek olduğunu gördüm


  • ZetaStar1903  (27.08.18 21:47:04) 
Zamanında "Aşk Böcüğü" diye bir radyo çöpçatanlık programı vardı (Radyo Klas, 90'lar. ah ulen, yaşlandık). Erkekler kendilerini ve aradıklarını tarif edip telefon numarası bırakır, kızlar ise bu tarifi yaptıktan sonra 3 tane taliplinin cevaplarına göre seçim yaparlardı. Şahsen 150 boyundaki kızların bile 180 üzeri aradıklarına birçok defa tanık oldum. Belki biraz bizdeki yakışıklılık anlayışı ile alakalı, uzunlar beğeniliyor. Ben de 165'lik boyumla bu konuda şanslı olmadım. Eh artık 40 olduk zaten, bu saatten sonra zaten olmaz. Unumu eledim eleğimi astım artık, sıra sizde gençler.


  • d max  (27.08.18 21:53:25) 
Ben erkek arkadaşlarımdan 170 altı olup da boş kalan görmedim, gayet tercih ediliyorlar.


  • sedat peker in yegeni  (27.08.18 22:05:20) 
Ben aşka boy biçilmesini hiç sevmemiş hiç sevilmemiş olmaya bağlıyorum, başka bir açıklama beni tatmin etmiyor. Ben de çocukken uzun boylu kara kuru(zayıf) erkekleri beğendiğimi sanırdım sadece o tipe aşık olabileceğimi düşünürdüm. Aşk böyle birşey değil, benim için bir bütün, meselâ boyu uzun olur sesini diksiyonunu beğenmezsem ve konuşmayı bilmiyorsa boşsa direkt biter. Velhasıl öyle bir sevilirsin ki senden belki de 10 cm bile uzun olmayan adama aşık olursun. Kısa Boylu erkeklerin belki de bu saçmasapan kıyaslamalar, laflar yüzünden kendilerini daha farklı tamamladıklarını geliştirdiklerini hatta fiziken kilo vs daha dikkat ettiğini düşünüyorum. Diğerleri sadece uzun boylu olmalarıyla tercih edileceklerini sanabilirler=)


  • mslny  (27.08.18 22:14:48) 
Ali159’a çok katılıyorum.

Sen bakma oraya öyle yazanlara. Boyun kısaysa farklı bi özelliğin vardır, o hoşuna gider. Tek kriterle eş seçilmez.
  • Delay Fuze  (27.08.18 22:21:55) 
@mslny, 17-18-19 bu yaşlarda boyumu sıkıntı etmiştim. sevdiğim kız bakmıyordu bana ve 1.73 olduğum için kafaya taktığım mevzulardan biri de buydu. ki o zamana kadar sevdim, çok daha da çok sevildim. demek istediğim diğer türlüsü de olabiliyor.

@siyah giyen, genelin ne düşündüğünün önemi yok ki. hoşlandığın kızın ne düşünüyor o önemli. onu da buradan öğrenemezsin.

genel olarak boy ortalamasının %70-80 kısımlarında olmak erkek için artı.
  • mewthree  (27.08.18 22:23:15) 
benim farkettiğim boyu biraz uzun olan erkekler daha bir kasıntı olarak hepsi kendilerini yakışıklı zannediyorlar sanki katalog çekimindeler sanki hepsi kenan imirzalıoğlu ve bu yüzden girişken olmuyorlar ağzı laf yapma kısmında kendilerini geliştirmiyorlar. kızlar teklif etsin diye bekliyorlar. nispeten kısa boylu erkekler daha bi atak daha bi nasıl desem daha çok pozisyona giriyorlar fazla insanla tanışıyorlar rahat olabiliyorlar. fiziksel olarak da kısa boyluların muhabbet açısından daha avantajlı olduklarını düşünüyorum. çok anormal bir kısalık yoksa ki anladığım yok kafana takmana değmez gidip yaz dizisinde başrol oynama niyetin yoksa.
180 falanım. yani züğürt teselli diye anlama diye yazdım.

  • kelepir  (27.08.18 22:49:50) 
Kısa boylu erkeklerin yüzleri genel olarak daha güzel oluyor sanki. Boy uzadıkça yüzler de böyle kartlaşıyor mu diyeyim, ne diyeyim bilemedim. Ama kısa erkekteki kaş göz uzunlarda yok.


  • inawen  (27.08.18 23:07:08) 
@inawen, büyük olmak daha fazla büyümek demek. bu süreçte yüz asimetrisinin artma olasılığı daha yüksektir belki uzun insanlarda. çirkinlik olarak geri dönüyor olabilir bu.

fakat bu çok sallamasyon bilim oldu :(( kör tahmin yani.
  • mewthree  (27.08.18 23:17:42) 
Tercih mercih edemez. Olmayan seyin neyini tercih edecek ki kadin? GENEL olarak sixpackli, 1.85 ve eli yuzu duzgun tercih edilir de diyebilirsiniz, yanlis olmaz elbette. Ama genele vurulacak bir kitle yok ki ortada.

Boyum 1.75. Kadinim. Simdiye kadar benden uzun iki sevgilim oldu. Onlar da 1, 2 cm... Boylarini mezura ile olcmekten cok, baska yanlarina bakmistim. Alman esim de benden kisa.

Ozguven onemli, cok onemli demis miydik?
  • buf-e kür  (27.08.18 23:21:45) 
Kısa boylumerkeğin şansımyok değil de, asla dikkat çeken adam olamazsın. Benim boy 175 gibi bir şey mesela, vücut iyi tip düzgün giyim iyi falan olsa da bir ortama girdiğin an kızlar dönüp “off ne yakışıklı” demez yani. İlk dikkati çeken hep uzun boylu adam olacaktır. Ha senin çenen laf yapıyordur, çok fırlama eğlenceli bir tipsindir falan, yine boş kalmazsın ama o ilk anda dikkat çeken adam olmazsın asla. Ömrün boyunca bir barda hatunlar sana yürümeyecek yani, ekmeğini sen kazanacaksın tabiri caizse.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (28.08.18 00:03:29) 
Simdi soyle panpa;
evet 1.55 boyunda kiz da 1.80'den asagi istemiyor, genel olarak boyle. Ama isteyip istememekle olmuyor her sey. Bulamayinca pasa pasa 1.65 ile takilan var bunlarin icinde bir suru. Bulamayinca bulduguyla yetiniyor. Kizlar kisa boylu erkek sevmez ama yalnizligi daha da bi sevmez. Uzun sure yalniz kalamaz bir kiz, sen bir sekilde idare edersin ama kiz yapamaz. Kendi de cok tercih edilecen bir kiz degilse donup dolasip 1.65'e kalabiliyor, ornek dolu.

Onun disinda; 1.65 adamlarin hic mi sansi yok? Boy onemli bir kriter ama tek kriter degil.
Overall skoruna kazanip kazanamdigin belirlenen bir sinav gibi dusun. Sayisal ve sozel birkac dersten sorular var. Overall min %80, ayrica her dersten de min %20 yapma sarti var mesela. Uzun boy burada Matematik olsun. Sayisalin kotu kotu ama sozelde cevaplari takir takir dosedin ve overallda gecer not aldin gectin.
Diger tarafta matematikten full ceken adam var ama sozel o kadar kotu ki sosyal bilimlerden sifir cekmis. Bu adam kaldi sen kazandin kontenjani.

Yani boy onemli kriter ama tek kriter degil. Hic mi sansin yok, sansin var. Cok mu sansin var, hayir cok yok diger notlarin saglam olmasi lazim. Ama mat %20nin altina da duserse isin hepten zor, ek kontenjan falan beklemen lazim.
  • stavro  (28.08.18 00:34:02) 
Türkiye'de kadınlar ilk önce ve çoklukla fizğe bakıyorlar. Eğer kahve içerken ya da bir şekilde bir sohbetin içine girebiliyorsanız o zaman şansınız olabiliyor.
Not: kısaspor

  • rakicandir  (28.08.18 08:46:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.