[]

Türkiye Venezuela olur mu?

Onlarda petrol var bizde o da yok gerçi fakat şu videoya denk gelince korku başa vurdu. youtu.be Venezuela gibi olursak bile en erken 10 yılı yok mudur bu görüntülerin?




 
  • but that was just a dream  (11.08.18 20:57:27) 
hocam Venezuela dediğiniz 200 yıllık, sömürgeden kurtulamamış bir yer. buradan yola çık.


  • giovanne  (11.08.18 21:02:15) 
yok la o kadar olmaz. türkiye venezuela olsa ortada ne abd kalır ne ab. bunu çok güçlü olduğumuz için falan söylemiyorum. 5 yıldır 5-6 milyon mülteci yüzünden kafayı yiyor adamlar. bulgaristan ve yunanistan'a sınırı olan 80 milyonluk, çok büyük genç nüfusa sahip bir ülkede kıtlık yaşanması herkesi derinden etkiler. mesela almanya bize volkswagen satamıyor diye batmaz ama kimse 80 milyonluk pazarı kaybetmek hatta o pazarın aç zombi ordusuna dönüşmesini istemez.

belki ben çok saf ve iyi niyetliyimdir bilmiyorum ama türkiye'nin temelden sarsılacağını düşünmüyorum. evet kanlı olaylar yaşayabiliriz, ciddi anlamda fakirleşip ekmek kuyruğuna girmemiz gerekebilir ama venezuela gibi asgari ücretin 20 paket makarna alabildiği bir ülke de olmayız ya. erdoğan vites arttırsa bile o kadar izole olabileceğimizi ve kalabileceğimizi düşünmüyorum ben.
  • der meister  (11.08.18 21:06:25) 
olmaz. o kadar da değil bence. avrupa ülkelerinin işine gelmez aşırı kötü bir türkiye ekonomisi. türkiye'nin ekonomisinin kötü duruma gelmesinden en büyük zararı ispanya, fransa, almanya, hollanda gibi avrupa ülkeleri görüyormuş. baksana türkiye'deki ekonomik durum yüzünden abd borsaları bile düştü dün. bu kadar kötü bir türkiye diğer ülkelerin de işine gelmez.

bence türkiye şimdilik en olması gerekeni yapıyor. hiçbir şey yapmamak.
  • efreet sultan  (11.08.18 21:06:38) 
Venezuela olmayız sanırım bizim halk iş o noktaya gittiğinde en basit tarımsal üretime dönebilir hala. Ama Arjantin olabiliriz. Hatta 2 gün önce Reddit'te bizdeki kur çakılması konuşulurken bir Arjantili şunu yazmış: "Mayıs-Haziran gibi bizde de böyle bir olay oldu, WallStreet sağlı sollu hücum etti (durumdan faydalandılar diyor bizde de aynısı oluyor özellikle Uzakdoğulular sağolsun) ama merkez bankası müdürünü kovup yerine dünya çapında tanınmış, eski Deutche Bank Deutsche Bank müdürünü getirdik, durum sakinleşti ve düzeldi, ancak Erdoğan'ın bunu yapacağından ve yapsa da bunun güven vereceğinden emin değilim"

Adamı haklı buldum şahsen. Dolar 3'den 4'e gittiği zamanlarda Arjantin'de yaşanan ekonomik olayları ve para birimlerinin gidişatını incelemiştim TL ile üst üste koysan baya uyuyordu birbirine. İşallah böyle olmaz diyordum. Daha kötüsü olacak gibi. Ama tekrar söylüyorum Venezuela olmaz. Bir ülke için ticari partnerinin, komşusunun ekonomik olarak kötü durumda olması oldukça kötü birşey. Bu bir futbol maçı değil, bir tarafın kaybetmesi sandığımız gibi dış güçlerin kazanması anlamına gelmiyor diye düşünüyorum. Biz krize giriyorsak komşularımız, ticari bağlarımızın olduğu Avrupa da sıkıntıya girecek demektir. Buna izin vermezler reçetesi bizim halkımız için oldukça acı olsa da (bkz: yunanistan).
  • taqster  (12.08.18 00:30:42 ~ 00:32:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.