[]

tercih sorusu

bu yıl tercih yapıp istanbul üni/marmara üni - iktisat veya işletme ya da 1 yıl daha sınava girip hukuk. hangisi sizce daha iyi? bir de istanbul üniversi'nde 4 tane işletme(iktisat fakültesi, işletme fakültesi, siyasal bilgiler, ingilizce işletme) ve 2 tane iktisat var. neden böyle? ve hangisini önerirsiniz?




 
bunlar tekrar sinava girmene gerek olmayacak kadar iyi bolumler.
Ama senin tercihin onemli, ozellikle hukuk istiyorsan, onunla mutlu olacaksan, tekrar gir.

  • ebabil curnatasi  (06.08.18 12:47:21) 
bu okullar ve bölümler iyi mi gerçekten? ben iktisat nasıl olsa diye çok ciddiye almamıştım. okulları da gezmedim daha. iktisat okuncaksa boğaziçi altının işi zor diye bakıyordum.


  • nick bulamadim  (06.08.18 12:52:10) 
Bu işler kişinin kendisinde biter biraz. Gerçekten kararlı, öngörü sahibi ve çalışkan olduktan sonra bunların pek önemi yok, her türlü yolunu bulursun. İyi bölüm kötü bölüm diye bir şey yok yani eğer yukarda saydığım özelliklere sahipsen.


  • fırt  (06.08.18 13:11:01) 
Okul önemli ama okulu nasıl okuduğun bitirdiğin de önemli. Boğaziçi mezunu sevdiğim elemanlarım olduğu kadar hayatla bağlantısını sadece title üzerine kurmuş, elinden doğru dürüst iş gelmeyen (yine Boğaziçi mezunu) elemanlarım da oldu. Ama ebabil'in de dediği gibi yabancı dildeki bir (ingilizce / Fransızca/ Almanca) iktisat/işletme/kamu yönetimi bölümü senin tekrardan sınava girmeye ihtiyacın olmayacak bir kapı açar kariyer olarak. İlla hukuk istiyorsan başka tabii..


  • SiyamkedisiZorro  (06.08.18 13:12:44) 
bekleme hukuk için


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (06.08.18 13:28:15) 
hukuku ne yalan söyleyim pek istemiyorum. bir adı var diye etkiliyor. yoksa desler sıkıcı bence. iktisat öyle değil ama. onun dışında avukatlık vs. beni heyecanlandırmıyor. ama iktisat endişelendiriyor. istanbul üniversitesi'nde sadece bir bölümünde 240 kontenjan var. boğaziçi vs. olsa okulun adı birçok kapı açar sanki. bu yüzden daha başka bir okulda iktisat yazmayı düşünmüyordum. gerçi istanbul da eski bir okul. ama ağırlığı odtü vs. kadar değil sanırım.

bir de ingilizcem şu an için ingilizce eğitim almaya yeterli değil. o yüzden direkt türçe bir bölüm yazayım diyorum. vaktimin ciddi bir kısmını ingilizceye ayırıyorum. kendimi de denemek için seneye toefl'a giricem ve 1-2 yıl içinde 80-100 alabilecek seviyeye gelmek istiyorum. sadece okuldan dolayı değil öğrenmek de istiyorum. bu durumda bölümü ingilizce okumakla okumamak arasında fark var mıdır? ingilizce okursam 1 yıl kaybedicem. amacım yıl kaybetmemek.
  • nick bulamadim  (06.08.18 14:10:42) 
marmara işletme mezunuyum. iş tamamen sende bitiyor. 1 yıldır işsiz gezen arkadaşım da var. mezun olmadan önce büyük şirketlerden teklif alan, nerde çalışacağı için aralarından seçim yapan arkadaşım da var. çok kaliteli hocalar da var çok leş hocalar da...


  • canercuxy  (06.08.18 14:58:04) 
@canercuxy ingilizce veya türkçe okumanın farkı oluyor mu yeteri derecede ingilizce bilen biri için? ben yıl kaybetmemek için türkçe okumak istiyorum. 1-1.5 yıl içinde ingilizceyi hallederim. ancak 2 ay sonra ingilizce eğitim alacak kadar yeterli değil. hazırlık okumak da istemiyorum. ya da 1 yıl türkçe okusam 2. sınıftan sonra ingilizce bölüme geçsem direkt 2'den mi başlatırlar yoksa dil farkı olduğu için 1. sınıftan mı başlarım?


  • nick bulamadim  (06.08.18 15:11:42) 
türkiyenin en kötü okullarından birinden, yaklaşık 10 sene önce, altımcı yılımda mezun oldum (işletme, ikinci öğretim :) ).

şimdi çalıştığım sektörün en iyi firmalarından birinde yönetici olarak çalışıyorum.

bunu kendimi övmek için değil, iş sende bitiyor onu demek için yazıyorum.

kaldı ki marmara/istanbul işletme/iktisat bence gayet iyi okullar.
  • teritori  (06.08.18 15:24:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.