[]

Şalgam suyu ve boğaz ağrısı?

Şalgam suyunun boğaz ağrısına ve dilde oluşan yaraya iyi geldiğini deneyimlediniz mi daha önce? Yoksa ters mi teper boğazdaki günlerdir geçmeyen hafif ağrıya? Doğanay acılı mesela?




 
Bir kola degil ama salgam dedigimiz asitli sayilabilecek ve tuzlu bir icecek, bogazinizda yara varsa (ki dilinizde varmis) daha da asindirir.


  • aychovsky  (31.07.18 15:27:57 ~ 15:28:17) 
Tuzlu gargara gibi tavsiyeler var tuz kötü mü geliyordu? Sağlık ocağına da gitmek istemiyorum boğaz ağrısı son demlerine geçtiği için şimdi antibiyotik yazarsa bitene kadar kullanmak zorunda kalacağım. Ama dildeki yara zorluyor, daha önce hiç olmamıştı hayatımda. Hemen aids ya da kanser konusunda araştırmalar yaptım ama aids konusunda tek münasebetim geçen ay vapurda cam bardaktan çay içmiş olmam, belki aidsli biri de o bardaktan içmiş ve bardak iyi yıkanmamıştır. :) Bunun dışında ihtimal yok aklıma gelen. Dil kanseri durumu için de kötü düşünmeye gerek yok sanırım iki üç günlük şey için. Yine de sağlık ocağına gitsem daha doğru olacak sanırım randevusuz gidiliyor muydu bilmiyorum ama deneyeceğim şansımı.


  • siyah giyen adam  (31.07.18 15:39:23) 
şalgam her derde devadır gidip bir bardak daha içeyim.

edit: boğaz ağrısına iyi gelir ama sebebine bağlı. tahriş kaynaklı ise iyi gelmez farenjit falan gibi mesela ki büyük ihtimalle öyledir o yüzden içme.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (31.07.18 15:45:05 ~ 15:53:32) 
Sebepleri önemli. doktorluk bi durum yoksa pastil boğazı yumuşatır rahatlatır. Ilık çay, ballı şerbet hakeza.. Yakında rosmann varsa orada uygun fiyatlı ve tadı güzel olan bi pastil satılıyor. Yoksa eczane.

Ağız içindeki yaralar bende de birkaç yıldır yılda bir iki oluyor. Eczaneden aldığım Oraldin isimli çözelti bende çok işe yarıyor. Minik bi şişe, fırçasını batırıp yaraya sürüyorsunuz.

Yine her iki sıkıntı için gargara tavsiye ederim günde 2 defa. 1/2 su 1/2 elma sirkesi karıştırıp yaparsanız marketteki gargaralardan daha etkili olur. Eczaneye gidecekseniz tantum verde markasını öneririm.
  • karabasun  (31.07.18 15:57:14) 
Sağlık ocağına gidip kapısından döndüm, saat 16da kapanıyormuş. :-)
Teşekkür ederim gargarayı uygulayacağım, pastilin en ucuzu 18-20 lira olmuş iki sene önce 10-11 lirayken artık lüks. Uykuda bile dilimin acısı uykuyu bölüyor o yüzden yarın da devam ederse görünmek şart gibi

  • siyah giyen adam  (31.07.18 16:13:05) 
yaşadığın sorunun aynısını 2-3 aydır yaşıyorum. bir sürü kan tahlili endoskopi vs. yapıldı. reflü dışında problem çıkmıyor. ilaçlar da düzeltmedi.Boğazımda ağrı-yanma ve dilde yaralar, yutkunur sıkıntı var bende. Dildeki yaralar azalınca, boğazdaki sorun da paralel olarak minimuma iniyor; lakin bir türlü geçmiyor. hatta dün kan tahlili verdim sırf bu sebeple. her şey normal çıktı. sorunu çözersen bana da yazar mısın nasıl çözdüğünü. tuzlu-karbonatlı gargara minimuma indi sadece. doktor bugün andorex gargara yazdı tek.


  • adivar  (31.07.18 16:56:05) 
eşim iyi geliyor diyor, acılısıymış ama.


  • for day to break  (31.07.18 17:11:01) 
viski?


  • idexo  (31.07.18 17:13:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.