[]

hangi lastiği nereden alayım?

ikinci el bir araba aldım geçenlerde. üzerindeki lastiklerin değişme vakti gelmiş durumda ve ben ilk defa lastik alacağım.

arabaya uzun bir süre binme niyetim olduğundan ucuza kaçmadan güzel ve sağlam bir lastik almak istiyorum. eğer mümkünse araba az sallansın, çok yakmasın ve güvenlik kısmı da iyi olsun istiyorum. lastiklerin tanesi de 650-700 lirayı geçmesin de istiyorum tabi :) acaba optimum seçim hangi marka ve model olur? michelin konfor ve ses açısından güzel bir modelmiş galiba. Michelin Primacy 4 veya energy saver güzel midir mesela?

akdeniz ikliminde yaşadığım için kış lastiğine ihtiyaç yok. 4 mevsim lastikler de pek gerekli değil galiba.

bu arada araba modeli de volvo v40 cross country. şu anda arabada olan lastikler de 205/60/16. sanırım önerilen versiyon buymuş.

son olarak da lastiği nerden almak daha mantıklı olur? küçük bir yerde yaşıyorum o yüzden çok fazla bayii gezme şansım yok. hepsiburada'dan alıp burada taktırmak kolay olur mu?

 
Michelin Primacy 4 veya energy saver işini görür mü? Görür. Bir çok firmanın sıfır aracının üzerinde gelen lastiklerdir. Sağda solda farklı yerlere telefon aç sor. Aynı lastik için fiyatlar değişiyor.
Küçük bir yerdeysen de daha büyük bir yere gidip yaptırabilirsin. Bir-iki saatlik bir iş.

Ben olsam bu ayarda bir lastiğe bakardım. Bilindik marka dışına çıkmazdım.

Önce lastikçiyle anlaş, dışarıdan alsam ne kadar olur diye, o zaman karşılaştırırsın hepsiburada ile vs.
  • burfak  (12.07.18 15:16:26) 
lastiğin üretim tarihi önemli tarih eskidikçe fiyat düşer.
205 çok bulunan bir lastik. pirelli alabilirsin.
ancak continental daha iyidir. michelin de güzeldir. her lastikçinin bayiisi her ilçede var ana sayfasından bakabilirsin.
  • mikahakkinen  (12.07.18 15:18:11) 
Ne alırsan al, aldığın yerde taktırıp balans yaptırıp teslim alınan bir alışveriş yap.


  • John Bloor  (12.07.18 15:45:50) 
michelin energy saver bence gereksiz pahalı ayrıca çok yumuşak bir lastik. yumuşak olması aslında çok iyi ama yağmurlu zeminde arabanın durmadığını söylüyorlar. benim aracımın üzerinde de energy saver var ve kenarında ince bir açılma var nasıl oldu bilmiyorum. ama çukura girince balon yapan internette bayağı kullanıcı var. bu sepele energy saver tavsiye etmiyorum.

son zamanlarda araştırdığım kadarı ile continental bayağı iyi marka ona bakın, good yearın efficiency grip modeli var çok güzel lastik, hankook ventus prime k125 var çok övülüyor.
  • kraldan cok kralci  (12.07.18 15:57:52) 
Michelin crossclimate al geç. yazlık kışlık lastik derdinden kurtul.

n11 hepsiburada gibi sitelere bak. üretim tarihi dışında pek bir parametresi de yok. taktırırken rot-balans ayarlarına baktırmayı unutma.
  • babilbaligi  (13.07.18 10:09:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.