[]

RTE 2023'de yine aday olabilir mi?

Üst üste ikinci kez CB oldu, bildiğim kadarıyla üçüncü kez olma hakkı yok fakat artık eskisi gibi başbakanlık koltuğunda kendi seçtiği CB yi de yönetemeyeceğine göre, bu durumda "hayır efendim yeni sistemdeki birinci cumhurbaşkanlığım bu o yüzden bir kez daha adaylık hakkım var" diyebilir mi?




 
En az 2028'e kadar başımızda olacaklarını düşündükçe nefesim daralıyor. Neredeyse 30 yıl, çeyrek asıl, bütün çocukluğum gençliğim ve yetişkinliğim bunların yönetimi altında geçti geçiyor geçecek... Acaba torunlarımız bunların bu zihniyetin yönetmediği bir Türkiye görür mü çok merak ediyorum.


  • siyah giyen adam  (07.07.18 20:12:20) 
@doxanikee +1

Yasa değişikliği ile isterse başkanlığı bilale bile bırakabilir.
  • Barbaros59  (07.07.18 20:25:53) 
meclis erken seçim kararı aldığı sürece cumhurbaşkanı tekrar aday olabiliyor (iki kez seçilmiş olsa dahi). şu sayılara göre akp'nin yeterli vekili yok bunun için ama sanırım.

bu da mühim değil zaten doxanikee'nin dediği gibi
  • washe  (07.07.18 20:32:22) 
ülke iflas bayrağını çekmezse, akplilerin bitmek bilmeyen tüp kuyruğu söylemleri gerçek olmazsa, - tabii bunları arzu etmiyorum ama halkını ne kadar kandırsan da matematik bilimini kandıramazsın - kendisini ölene kadar bu ülkenin başında göreceğiz.

ülke bu gidişle batar mı, bence yüzde 50 ihtimali var.
ya yüzde 50 batarız yad a yüzde 50 batmayız ama sürünürüz.
zira gelecekte şu anki durumdan iyi olma ihtimalimiz 0.
  • bir sevgi faresi jamal  (07.07.18 20:51:04) 
Çin'in başkanını ebedi başkan ilan ettiler ölene kadar başkan olacak artık. Neyse biz darbeci demokratik bir cumhuriyetiz. Aslında amerikan darbecilerini (CIA/FETÖ) sokakta alkışlayan bir partili güruhumuz da var. Müstehaktır bunlara.

RTE başkanlığı bir dönem bırakıp başkası seçildikten sonra tekrar seçimlere girebilir. Tabi yeni seçilecek şahıs 3 ay sonra istifayı basarsa bu iş çok daha seri bir şekilde halledilebilir.

Benm için birşey değişmeyecek gelen kapattırılan sosyal medya hesabımı açtıracak değil ya. O da kendi yasaklarını getirecek. Aynen AKP'nin başkalarının yasaklarını kaldırıp (Bkz. örtünme yasağı) kendi yasaklarını dayattığı gibi.

Ama ümit ergenin, toyun, deneyimsizin ekmeği o ayrı. Bu benim gördüğüm ne ilk iktidar ne de son olacak.
  • neotunc  (07.07.18 21:27:38) 
2030'a kadar erdogan'in kalacagini dusunuyorum.


  • tomcruise  (07.07.18 22:07:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.