[]

Suriyeliler nasıl oy kaybettirmedi?

Hadi ekonomiyi, doların 5'a vuruşunu, eğitimi, hayvancılığı, tarımı, adalet sistemini vb geçtim; normal bir ülkede değil 5 milyondan fazla dağınık suriyeli mülteci, sadece 50 bin 100 bin suriyeliyi böyle gelişigüzel almak ve yerli halkın ekonomik piyasasına rekabet olmasını sağlayarak yerli halkın iş aş imkanını kısıtlamak bile hükümeti muhalefete indirirdi seçimlerde. Şimdi bizde 5 milyondan fazla rastgele dağılmış suriyeli var, millet güya bunlardan şikayetçi ama bakıyorsun seçimlere %52 aldılar! Rte demek hükümet demektir neticede, nasıl olur da Suriyelilere rağmen oy kaybetmezler aksine daha güçlenirler?




 
bir sosyolog cevap verir umarım. ben de merak ediyorum.
tahminim:ümmetçilik, ucuz iş gücü, 3 liralık evden alınan 10 lira kira, genç Suriyeli eş.

  • yildirimeda  (06.07.18 02:46:55 ~ 02:47:13) 
alternatifsizlik ve medya gücü


  • ya ben lan neyse  (06.07.18 03:04:20) 
rte siyaseti kimlikler üzerine yaptığından. artık herkes takım tutar gibi partisini tutuyor. kürt türk, dindar kemalist, alevi sunni. toplumu bu parçalara böldü ve safları sıklaştırdı. bu saatten sonra ekmek 10 tl olsa da, bizi kıskandıklarından üzerimize oyun oynuyorlar der işin içinden çıkar


  • oscar  (06.07.18 03:39:53) 
adam yiyor ama çalışıyor da siyaseti bu işte. adam suriyelileri soktu ama olsun, türkiye büyüyor diyorlar mesela. inşaat ya resulallah yatırımları yani köprüler havalimanları falan topluyor oy. aksini iddia ettiğin zaman da sana vatan haini damgası vuruyorlar. çok yakında inşaat devri kapanacak. o zaman türkiyede kartlar yeniden dağıtılır :)


  • oekuklu  (06.07.18 09:12:38) 
Şimdi siz -normal olarak- insanların rasyonel sebeplerle oy verdiğini düşünüyorsunuz. Boş yere onca sene ayrıştırma politikası yapılmadı. Kutuplaşma sebebiyle oylarının bir kısmı kemikleşmiş durumda. Başka türlü Soma'da, şeker fabrikalarının satıldığı yerlerde o oy oranına çıkabilir mi? Ama AKP diyor ki bu CEEPE iktidara gelirse namaz bile kılamazsınız. Ne alaka? rasyonel değil.
Oscar'ı dediğine katılıyorum. Taklım tutar gibi parti tutuyor insanlar. Şimdi ben GS'liyim. Sevmediğim, hatta utandığım bir sürü iş yaptı GS yönetimi diyelim. Bu sebeple takım değiştirir miyim?

  • SiyamkedisiZorro  (06.07.18 09:43:02) 
Halk fakirleştikçe iktidara sarılır


  • taktikmaktikyokbambambam  (06.07.18 13:08:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.