[]

Ekonomi, laikliğin (özgürlüğün) son kalesi midir?

Türkiye'nin petrol, doğalgaz gibi kendine yetecek ekonomik kapasitesi olmaması, dışa bağımlı olması ve TL nin her geçen gün dolar karşısında düşüşü onların özgürlükleri kısıtlama 'özgürlüklerini' kısıtlıyor gibi.

90'larda insanların laiklik yani kişisel özgürlükler konusunda en güvendiği kalelerden ordu artık malum, tamamen hükümetin kontrolünde ve bırakın laikliği İslamcı bir kale olma yolunda ilerliyor. Medya kalesi, çoktan yıkıldı. Bağımsız yargı mahkemeler kalesi, çoktan yıkıldı. Chp deseniz ahı gitmiş vahı kalmış. Geriye kişisel özgürlüklere daha fazla müdahale etmek için önlerinde tek engel ekonomidir diyebilir miyiz?

Keyfi olarak interneti dahi yavaşlatmak ekonomik olarak onlar için tehdit olmalı. O yüzden zaten Twitter'a dokunamıyorlar demek? Asıl merak ettiğim 10 sene içinde ekonomik ve siyasi olarak nasıl bir durumda olacağız? Coğrafya ve ekonomik koşullar bu ülkede tam kontrollü V For Vandetta İngilteresindeki gibi dikta yönetimine izin verir mi? Doğu blokuna yanaşma çabaları da biraz da bundan kaynaklı olabilir mi? Doğu blokuyla birlikte kendi kendine yetecek ekonomi oluştuğunda batı ambargosunu dahi önemsemeden kolayca fiili din devleti aşamasına geçme amaçlarının olup olmadığını merak ediyorum

Ve son olarak, seçimi onların kazanması enkazın muhalafete kalmaması açısında iyi oldu diyenler var. İyi de en fazla ne olabilir ki hükümete? Peynir ekmek yeriz yine de onlara oyumuzu veririz, kriz olacaksa cehape ile olacağına onlar başımızda olarak olsun diye düşünen milyonlar var. Kriz olsa bunun tek sorumlusunun CHP ilan edilebileceği bir coğrafi koordinat değil mi burası?

 
Musula girebiliriz


  • her gece aç  (28.06.18 05:05:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.