[]

2015 Kasım seçimleri ve 2018

2015 AKP %49 ile 317
2018 AKP %42 ile 293

2015 MHP %11.90 // 40
2018 MHP %11.18 // 49 (gel de kafayı yeme)

2015 CHP %25 // 134
2018 CHP %22 // 146

2015 HDP %10.76 // 59
2018 HDP %11.33 // 66

2015 İyi Parti %0.0 // 0
2018 İyi Parti %10.08 // 45

Benim anladığım kadarıyla İyi Parti büyük oranda MHP den ve %2-3 civarı CHP den almış, ancak MHP AKP nin 2015 de aldığı %49'un 9'unun büyük bir kısmını AKP den almış? Bu yüzden MHP oy kaybetmedi gibi gözüküyor ama aslında AKP den gelen oylar olmasa MHP nin alacağı oy %4-5 bandında. Fakat bahçeli partisini AKP nin bastonu haline getirmeseydi, İyi Parti ye oy kaptırmaz ancak AKP den de bu oyları alamazdı ve AKP %48 civarı olurdu sanırım. Kimin eli kimin cebinde anlayabilen var mı? Bir de 7 haziran seçimlerinde AKP %40 iken kasımda 49 olmuştu. Bugün ise 42 tekrardan. Anlaşılan AKP nin kemik %40 oyu var ve bu ülkede değişkenliği alışkanlık haline getirmiş %10 değişken seçmen var?

Ayrıca artık meclisin zaten başkanlık yetkileri karşısında pek bir önemi kalmadı bu dağılımla hele. Ancak bahçeli olur da ilerleyen dönemlerde muhahalafet safhına geçse bu akp yi zorda bırakır mı?

Ve asıl olarak akp ve MHP birleşerek idam getirebilir mi? Bundan çok korkuyorum ama daha da kötüsü oy verdiğim İyi Parti nin de idama destek olma ihtimali. Öyle bir şey yaparlarsa tıpkı 2015 de MHP oy atmış olmamın verdiği vicdan azabını ölene kadar unutamayacak olmam gibi bir vicdan azabı duyarım İyiye attığım için.

 
idami getiremezler 330 vekil ile referanduma goturebilirler max


  • technicalte  (25.06.18 00:34:19) 
''Ayrıca artık meclisin zaten başkanlık yetkileri karşısında pek bir önemi kalmadı bu dağılımla hele. Ancak bahçeli olur da ilerleyen dönemlerde muhahalafet safhına geçse bu akp yi zorda bırakır mı? ''

Yanlış cevap. günün birinde ak parti ile mhp arası açılırsa bu cumhur ittifakı için büyük bir kayıp olacak. meclis çok fena denetime girer ve erdoğanın eli kolu bağlanır.

Ve asıl olarak akp ve MHP birleşerek idam getirebilir mi?

hayır, getiremez. anayasa madde 38 değiştirilmesi gerekiyor ki, millet ittifakı veya hdp desteği olmadan 400 vekili geçemiyorlar ve gelmez idam.
  • blue eyes white dragon  (25.06.18 00:38:51) 
referanduma gidebilmesi için de 3/5 gerekiyor. 600* (3/5) 360 vekil gerekiyor.


  • blue eyes white dragon  (25.06.18 00:40:15) 
Bu arada idamı ya da istedikleri herhangi bir şeyi getirmekle referanduma gitmeleri aynı şey bu saatten sonra. Bunlar allem eder kallem eder hileyle hurdayla eveti rahat bir şekilde geçirirler hele bu seçim sonrası oluşacak korkunç bir devlet gücüyle. Ama idam söz konusu olduğunda hileye bile gerek yok, başkanlık gibi kafa kafaya da gitmez. Milliyetçilerin ve AKPlilerin hepsi hiç düşünmeden idama evet der. Hatta yetmeyeceği gibi CHP nin içinden de belli bir kesim evet der, çocuk istismarı örnek göstererek akıllarını çelerler Ensar olayına ses çıkarmayanlar.

Bu yüzden referandum ihtimali bile beni geriyor. Batı blokundan sıyrılıp Doğu Çin Rusya blokune geçecekler zaten, insan hakları filan artık rafta. Öyleyse nasıl emin oluyorsunuz getiremezler diye bu saatten sonra hele? Hainliğin tanımının bile kısa sürede defalarca değiştiği bir ülkede bunların eline idam yetkisi geçtiğini düşünebiliyor musunuz? Düşündükçe tüyler ürperiyor . Devletin tüm gücü askeri polisi, canavarlaşmış medyası ve yargısı onların elinde olduğu gibi bir de onların arkasında kazandıklarına silah sıkarak sevinen bir kitle ve yaklaşık halkın yüzde ellisi var.2008'de nasıl destek varsa hala aynı destek daha güçlü bir şekilde üstelik. Bu da onların istedikleri gibi at koşturacak olması demek. Dış olaylardan dolayı iç politikadaki asıl hedefleri olan Atatürk ve düşüncesini bu ülkeden tamamen söküp atma gibi bir idealleri daha duruyor... Ve biz Atatürk'e karşı mahçubuz. Koruyamadık vatanı.
  • siyah giyen adam  (25.06.18 00:53:30 ~ 00:55:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.