[]

Zülfü Livaneli'nin Müzikal yönü mü Yazarlık yönü mü daha iyi?

Daha doğrusu hangisini daha çok seviyorsunuz? Her iki açıdan da mükemmel bir sanatçı bana göre.




 
Sadece tek bir kitabıni( mutluluk) okumuş biri olarak yorum yapma hakkım var mi bilmiyorum ama hemen hemen tüm şarkılarını dinleyen biri olarak müzikal yönü demek istiyorum. Çünkü mutluluk kitabı çok klişe ve vasat gelmişti bana. Onun dışında sevda degil, sürgün ve memik oğlan bana göre "en" iyi Türkçe şarkilardan.


  • Amaranta ursula  (31.05.18 22:19:01) 
kişiliği en geriden geliyor maalesef ve bu benim için çok üzücü bir durum, zira müzikleriyle çocukluğumun kahramanlarından biriydi. Bunu bir yana bırakırsak, müziği daha önde bana göre; müziğinden ziyade müzik anlayışı. Halk müziğinin tarihçesinde önemli bir atlama noktasıdır Livaneli.
Yazın dünyasında ise popüler bir yazardan öte değildir bana göre, biraz kıyaslamaya çalışayım; müziğin yaşar kemal'i gibidir, ama edebiyatın livanelisi değildir.

  • gochebe  (31.05.18 23:16:29) 
Müzikal yönü önde derim ben de. Neticede müzikte unutulmayan bestelere, şarkılara imza atmış bir adam ama yazdığı kitaplar arasında edebiyat tarihinde çığır açmış, yenilik yapmış bir kitabı var mı, sanmıyorum.

Zaten @acik hava timarhanesi'nin de dediği gibi yazar kimliği 2000 sonrası öne çıktı aslında.
  • bir fincan kahve ile film izlemek  (31.05.18 23:41:48) 
Sanırım 4 kitabını okudum, Konstantiniyye Oteli bugüne kadar başlayıp sonunu getiremediğim 2 kitaptan biridir. Edebi değer pek taşımadığını düşünüyorum. Düz, basit bir dili var. Emekli memur kitabı gibi. Müzikal yönü bence daha başarılı. Kendine has, orjinal melodileri var. Pek çoğu mırıldanınca anında bilinen melodiler.


  • uepuey  (31.05.18 23:47:32) 
Bütün kitaplarını okuduğum yazarlardan biridir.
Ben ayırt edemiyorum, çünkü ikisi de mükemmel.

  • chitosan  (31.05.18 23:54:13) 
Bütün kitaplarını okudum sanırım bence iki tarafı da başarılı


  • hernezıkkımsa  (01.06.18 05:21:15) 
en kötü yönü siyasetçi yönü, o bilgi kenarda dursun.

bana kalırsa Zülfü Livaneli bir müzisyen olarak yaşıyor, yaşı yeten herkes onu müzisyen kimliği ile hatırlayacaktır. Fakat yaptığı müzik aslında çok da matah değil; dönem özellikleri onu bir anda öne çıkardı, ama eser olarak baktığınız zaman sıradan. Dönemine damga vurdu, o ayrı.

Diğer yandan ben kitaplarını da sıradan buluyorum.

Dolayısıyla müzik diyorum, en azından bir dönem onunla hatırlanacak...
  • babilbaligi  (01.06.18 11:12:24) 
Ben de müzikal yönü ile hatırlayacağım hep. Hiçbir kitabını okumamış olmamın bunda etkisi çok tabii. Fakat hiçbir zaman da eserlerini sıradan diye nitelendirmeyeceğim. O dönemin ve günümüzün en kıymetli eserlerindendir benim için.


  • kablelvuku  (01.06.18 12:17:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.