[]

Verilen PNR numarası ile mi check-in yapılıyor?

Merhabalar

Hayatımda ilk defa uçak bileti satın aldım thy'den. İstanbul'dan kütahya'ya. Koltuk numarası vermedi. Son 24 saatte heralde check-in'ler açılacak ve ben bu pnr numarası ile check-in yapınca koltuk verecek değil mi?

Bunun dışında havaalanına gittiğimde başka bir şey yapmam gerekecek mi peki?

Bu süreci hem yurt içi, hem de yurt dışı tecrübesi olan biri anlatabilir mi nasıl oluyor diye?

 
kendin check in yaparsan sana koltuk numarası verecek evet bavulun yoksa direk uçağa gitmek için kapıya yöneleceksin(kapı numarasını limana varınca panodan öğreneceksin)
bavulun varsa sadece bavul vermek için bankoya uğrayacaksın bavulunu verip öyle uçağın bulunduğu kapıya gideceksin.

  • basond  (31.05.18 21:30:06) 
Biletin alindigi yere bagli olarak bazen checkin'de PNR'i degil bilet numarasini kabul ediyor, PNR'i tanimazsa aklinizda olsun.


  • crown  (31.05.18 21:32:07) 
Yurt içi: PNR ya da bilet numarasıyla online check-in yapabilirsiniz:
www.turkishairlines.com

Buna alternatif olarak havaalanındaki kiosklardan ya da check-in bankolarından yapabilirsiniz. En basiti bankodur. Kimlik vermeniz yeterli.

Kiosktan ya da bankodan check-in yaparsanız size biniş kartını verirler. Online check-in yaparsanız ya mobil biniş kartı oluşturursunuz ya da biletinizin çıktısını alırsınız (a4).

Check-in yaptıktan sonra havaalanına gidiyorsunuz. Eğer kabin bagajından daha büyük bir yükünüz var ise bunu check-in bankolarının köşe kısmında olan "baggage drop" bölümüne bırakabilir ya da direkt bankoda check-in sırasında verebilirsiniz.

Check-in yaptınız, valiz varsa verdiniz sonra kapılara gidiyorsunuz. Burada biletiniz ve kimliğiniz kontrol edilir genelde. Sonra ikinci güvenlikten geçiyorsunuz (sadece türkiyede iki tane güvenlik gördüm). İkinci güvenlikten geçerken çantalarınızda sıvı, krem vb. gibi ürünlerde kısıtlama vardır. 100 ml'yi geçen sıvı, krem ya da deodorant gibi ürünleri çöpe attırırlar. Ek olarak zippo çakmağı da bazen almadıkları oluyor. Almanya'da zippo çakmağımı çöpe atmak zorunda kalmıştım.

Güvenlikten geçtikten sonra monitörlerden uçuş numaranıza göre (mesela TK 1356) hangi kapıdan uçağa bineceğinizi kontrol ediyorsunuz. Bu kısım önemli. Biniş kartının üzerinde kapı numarası yazsa dahi bu kontrolü yapın ve anonsları takip edin. Bazen kapı değişebiliyor. Sonra uçağa binişler başladığında yönergeleri takip edin. Önce business falan alınır genelde.

Yurt dışı:

Yurt içi gibi olaylar rutin. Sadece ekstralara dikkat etmeniz şart. Bunlar:
1) Dış hatlar terminalinin içinde bulunan bankolardan ya da bankaya giderek yurtdışı çıkış harcını ödüyorsunuz. Banka size dekont, dış hatlar bankosu da pul veriyor (15 TL). Bunu kaybetmeyin. Sonra check-in kısmı aynı. Kapılara geldiğinizde bu kez pasaport kontrolünden geçeceksiniz. Pasaport kontrolü sırasında pasaporunuzu, biniş kartınızı (ya da mobil biniş kartı olan telefonu) ve harç pulunu polise vereceksiniz. damgayı bastıktan sonra uçağa gidene kadar olan kısım aynı.
  • himmet dayi  (31.05.18 22:02:10 ~ 22:04:30) 
24 degil 48 saatte aciliyor olabilir checkinler once girdiginizde daha guzel koltuklar oluyor


  • jedilance  (31.05.18 22:16:51) 
Turk Havayollari, 24 saat kala açar online check-in işlemini. Pegasus 48 saat önce açıyordu, değişmiş de olabilir.


  • fever  (31.05.18 22:21:06) 
Biletinizi havayolu üzerinden değil de acente üzerinden aldıysanız acentenizin size vermiş olduğu PNR ile havayolu PNR'ı uyuşmazlık gösterebilir. Buna dikkat edin, elinizdeki check-in'i sistem kabul etmezse bilet numaranız ile check-in yapmayı deneyebilirsiniz.


  • ultranil07  (31.05.18 22:45:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.