[]

İkinci turda Akşener mi İnce mi daha avantajlı

İlk başlarda Akşener'in ikinci turda İnce den daha fazla oy potansiyeline sahip olduğunu düşünüyordum bu yüzden İnce nin adaylığının Erdoğana yaradığı kanısındayım ancak Akşener'in beklenen patlamayı yapamamış olması ve dahası HDP açıklaması kararımı sorgulattı. HDP Akşener e oy vermeyiz, İnce ye oy veririz dedi ikinci turda. Sırf bu bile ikinci turda İnce yi daha avantajlı kılmıyor mu? Öte yandan muhafazakar muhalif oylar var tabi, Erdoğana oy vermeyecek olan muhafazakar sağcılar İnce ye oy verecek mi that is the question.




 
HDP %11 oy alırsa, %3-4ü Akşener'e oy verir anca. Onlar da başkanlıkta İnce'ye, mv seçiminde HDP'ye oy veren CHP'liler olur anca. Kürtlerden oy alamaz mommy.

(bkz: susurluk kazası)

Sözlükte bir süredir iyi parti trolleri çeşitli güzellemeler yapıyor. yok işte akpden oy alacak tek isim meral akşenerdir falan filan da, bu seçimlerde kürtlerin oy vermeyeceği bir aday başkan olamaz.

RTE'nin oyları militanlığa varacak biçimde destekleyenlerden olduğu için, anca 2-3 puan oy kayması olur.

kişisel tahminim:

%47 rte
%25 m. ince
%13 meral a.
%11 selo
%3 temel k.
%1 doğu p.
  • oekuklu  (27.05.18 00:44:39) 
kürt oylarının Akşener'e gitmeyeceği zaten her zaman bilinen bir şeydi.
ikinci turda, ülkedeki sağcı oranını düşünürsek Akşener'in daha avantajlı olduğu gerçeği ortada.
benim gönlüm ince'den yana, ama ikinci turdaki şansının düşük olması beni düşündürüyor.
ince ne olursa olsun chp'nin adayı.

akşener kadın olmasına rağmen geçmişi ve durduğu yer itibariyle daha fazla insana hitap ediyor.

diğer yandan, muhafazakar oyları mı, kürt oyları mı diye düşündüğünde, eğer kürtlerin "tamamı" ince'ye oy verecek olursa bellllllki ikinci turda bir şansı olabilir, ama yine de yetersiz kalır diye düşünüyorum.
yani yıllardır hdp'ye değil, akp'ye oy veren kürtlerin de ince'ye oy vermesi lazım o kürt oylarının bir işe yaraması için.

bu durumda soru şu, recep tayyip erdoğan'a oy veren muhafazakarların akşener'i desteklemeye kayması mı daha kolay ve daha büyük bir yüzde oluşturur, recep tayyip erdoğan'a oy veren kürtlerin diğer kürtlerle birlikte ince'ye oy vermesi mi daha büyük bir yüzde oluşturur ve daha kolay sağlanabilir?

muhafazakar kitle takım tutar gibi aday desteklemeye daha yatkın ve daha sabit fikirli diye düşünüyorum.
ama kürtler için de başka dinamikler söz konusu.

İnce'ye chp'nin adayı olduğu için oy vermeyecek olanlar olduğu gibi, Akşener'e kadın olduğu için oy vermeyecek olanların da sayısı azımsanamaz bence.

bu faktörlerin hepsinin ve şimdi aklıma gelmeyen diğer şeylerin de iyice düşünülmesi lazım.

edit:
ayrıca elbette rte alacak bence de.
sadece hani...
bir mucizeden söz ediyorsak, temiz bir seçim yapılırsa, belki bunlar etken olabilir.
  • blatta hiberna  (27.05.18 00:52:44 ~ 03:40:36) 
Bence RTE alacak ancak Akşener ikinci turda daha avantajlı. İnce CHP'nin AKP dönemindeki muhalefetinden farklı bir söylem ortaya koymuyor, kişisel bir hikayesi yok, popülist ve sivri söylemlerle kendi kitlesinde "Vooo adam ne dediiii" gibi bir heyecan oluştursa da ikinci turda RTE karşısında bence hiç şansı yok.


  • salihdt  (27.05.18 01:00:58) 
Bunu sanırım tam olarak hiç bilemiyeceğiz, erdoğan kazanırsa keşke diğer durum olsaydı denilecek;

muhafazakar kürtler ve saadet partililer kritik kesim; bu iki kesimi alan seçimi kazanacak bence
  • gezegen olan pluton  (27.05.18 01:15:36) 
Akşener daha güçlü olabilir ama Muharrem'in oy sayısı daha fazla olacak bence.
Ama keşke İnce ve Akşener birleşse, ozaman %100 kapanırdı bu devir. Ancak böyle değişir zaten ülkenin kaderi.

  • megalomaniac  (27.05.18 03:28:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.