[]

Banka hesaplarındaki dolarlara el koyma gibi durumlar yaşanır mı?

Dolar için çok geç kaldık ama yapacak bir şey yok nasılsa 7 yi yakın gelecekte göreceği kaçınılmaz gibi. Bu yüzden üç beş ne geçerse ele dolara çevirme dönemi fakat elden mi yoksa banka hesabından mı o konuda kararsızlık var.

Bu durumda olası bir büyük krizde ohal gücünü de kullanarak milletin bankadaki dolar hesaplarına el koyma yahut dolarları o günkü Türk lirasına çevirme gibi bir durum teknik ve hukuki olarak olasılık dahilinde midir Türkiye için? Bir sabah kalkıp telefondan banka hesabına girildiğinde el koyma durumu olmasa bile, hesaptaki doların olduğu gibi Türk lirasına çevrilmiş olduğunu görme gibi bir durum?


 
doları daha da yükseltecek bir hamle daha varsa bu da odur. öyle bir durumda kimse ülkeye dolar sokmaz, bankadaki doların dışarı çıkmasından daha önemli ülkeye dolar girmesi. bunu agresif politikalarla yapamayacağını anladı hükümet, o yüzden faiz arttırımına gitti en sonunda. dünyanın geri kalanını silahla tehdit edemezsin, suyuna gitmen ya da rahatlamasını sağlaman lazım.

şunu demiş, şimdi gördüm:
pbs.twimg.com
  • Bruce  (23.05.18 22:49:24 ~ 22:53:37) 
Boyle bir korkun varsa alip yastik altina koy,tek soyleyebilecegim dezenformatif soylentiler bunlar,itibar etmemek lazim.

Ama su olabilir.en son yunanistan ,daha evvel rusya krizlerinde bankalardan nakit cekimine sinirlama getirilmisti.nakit akis dengesini saglayabilmek adina bu tarz girisimler ssozkonusu olabilir.para kontrol araclaridir bunlar.halihazirda avrupada fransa ve almanya basta olmak uzere kriz olmaksizin nakit cekiminde de uygulanmaktadir.ozellikle sirketlerin odemelerinin ufak meblaglar haric tamaminin bankacilik sistemi uzerinde yapilmasi mecburidir.

Kisaca kaydi parana yani bankadaki parana bir mudahele sozkonusu degil sadece bunu ayni yani nakit paraya donusturmede tedbirler alinabilir.zaten bu yonde calismalar ozellikle isletmeler boyutunda uzun suredir var.
  • duptıs  (23.05.18 23:08:09) 
yapabilirler mi evet, engel var mı hayır.
ama bu rasyonel değil, o köprüyü geçeli çok oldu.
nasıl olur, ne olur kambiyo kontrolü www.wikiwand.com
  • Jimmy McNulty  (23.05.18 23:37:09) 
Teknik ve hukuk sormussun ama oyle seyler kalmadi maalesef. Olur mu bunu sorarsan sanmiyorum. Bunun kimseye bir faydasi olmaz. Soylentisi bile vahim. Itibar etmemekte fayda var.


  • dunal  (23.05.18 23:52:47) 
arjantin yakın geçmişte halkını kandırmış, düşük kurdan çevirmiş. bir araştırın isterseniz. türkiye'de her an her şey olabilir. tedbir iyidir.


  • g7mor  (24.05.18 01:51:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.