[]

Weihenstephaner deneyimi

Geçtiğimiz hafta ilk alkol denemem yarıda kalmıştı bomanti filtresizle. Bu nedenle burada en çok Weihenstephaner tavsiye gelmişti. Bugün ilk defa denedim bundan 33'lük ve tavsiye eden herkese teşekkür etmek istedim. Kışın gitmez ama yazın ayda ya da iki haftada bir 33'lük çok güzel gider. Gerçekten de aradığım buydu, kapağını ilk açtığımda kötü bira kokusu yerine hafif meyvemsi aromatik koku gelmesi bile ayrı güzel. Tadındaki hafif aromamsı tat sayesinde içimi oldukça kolay ve lezzetli. Tuzlu şeyler yanında olmasa da olur gibi ama olması daha iyi tabi. Yine de ilk biram olduğu için hızlı içemedim, 33'lük şişeyi yarım saatte bitirebildim yudum yudum. Tek şişe olduğu için haliyle kafa yapmadı ama mideye maden suyu etkisi gibi bir rahatlık hissi verdi ve belki plesebodan olsa gerek psikolojik olarak daha rahat hissettim ama muhtemelen birayla alakası yoktur onun. Cem Karaca eşliğinde daha da güzel geldi. :)

youtu.be


 
ipa iç bi dahakine. brewdog punk ipa bulursan özellikle çok iyidir. böyle baya tatlı tatlı tatlar geliyor. portakal falan.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (18.05.18 21:56:48) 
Ben de ilk kez bugün içtim onu ama açıkçası çok beğenmedim. Erdinger daha iyiydi ondan.
Afiyet olsun ☺️

  • runagain  (18.05.18 21:57:28 ~ 23:14:33) 
o zaman buğday birasından devam ediyorsun. almanlar bu işin piri, schneider weisse en iyisi(ben wstephaner tercih ediyorum orası ayrı), bulursan dene. erdinger ve paulaner daha kolay bulunanlar, görürsen onları da dene, türlü türlü versiyonları var. alman olmayan var bi de, leffe; blonde versiyonunu kesin seversin.


  • Bruce  (18.05.18 22:00:01 ~ 22:09:35) 
Yakında bu konu üzerine blog açacak gibisin. Ilk biralarım..


  • kablelvuku  (18.05.18 22:01:04) 
zamanında bira sevmezdim hiç. birasever arkadaşlardan bir tanesi bana "sen buğday birası seversin kesin" dedi ve o zamanlar efes'in gusta adında buğday birası vardı da denediğimde beğenmiştim baya. sonra tabii weihenstephaner, schneider weisse, erdinger...vs ile devam edildi. hakikaten de bana da en fazla keyif veren bira çeşidi buğday birası. özellikle weihenstephaner vitus'u baya bi seviyorum. buram buram muz aromasını alıyor insan.

yalnız sen hoegaarden'ı seversin baya bence bu arada.
  • soso  (18.05.18 22:07:17 ~ 22:09:25) 
@kablelvuku söz alkol konusunda daha konu açmayacağım, bunlar ilk tadımlar olduğu için biraz tavsiyeye ihtiyaç vardı şayet açmasaydım bu markayı bilmeden defteri kapatacaktım. :)

Buğday birası ve ipa türleri de aklımda bulunsun, içimi rahat ve etkili olmaları dolayısıyla büyük ihtimalle beğenirim.
  • siyah giyen adam  (18.05.18 22:09:52 ~ 22:11:55) 
bira sevmediği halde weihenstephaner önerenlerden biri bendim. buradaki bir arkadaş "heaaaa en şekilli birayı siz içiyonuz, en iyi sizsiniz, öğrenci adam nasıl o birayı alsın" şeklinde celallenmişti. dediklerinin saçmalığından dolayı cevap vermek dahi istememiştim, umarım buraları okur.


  • nice tnetennba  (18.05.18 22:45:26) 
weihen cok sevdigim bir bira, ama burada anlattiklarindan sonra bence senin aradigin bira: blanc


  • ahoy kaptan  (18.05.18 23:13:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.