[]

YSK oy sayım süreci nasıl işliyor?

1-) Diyelim ki ben bir okulda oyumu kullandım, oy saati bittiğinde sandık görevlileri oy sayımı yaptı ve YSK ya gönderdi verileri. Gerçek oy sayımında örneğin A parti 44, B parti 22, C parti 48 oy aldı diyelim. Ama YSK bunu A parti 62 olmak üzere diğerlerinden ekleme yaparak genel havuza kaydederse? Biliyorsunuz ki YSK %100 iktidara bağlı bir kurum oldu ve çalışanları da gönülden reisçidir şüphesiz. YSK da CHP ve İyi Partili yetkililer de olacak mı?

2) Özellikle Doğuda kırsal yerlerde, hükümet ve HDP dışında yetkililerin olmadığı okullarda yapılan oylamalarda Ohali ve silahlı güçleri de kullanarak HDP nin oylarını AKP diye sayma ihtimalleri nasıl önlenecek?

3) Mühürsüz oylar geçerli olacağı için, seçimden önce pusulanım kopyasını çıkararak özellikle belli bölgelere yüz binlerce sahte pusulada seçtikleri malum parti ve kişi oylarını gerçekte kullanılmış olan gerçek pusula oylarının bulunduğu çuvallarla değiştirme gibi hareketlerin olma ihtimali nedir?

 
Zaten sayımlarda sandık kurulu ve müşahitler oluyor, kurulda her partiden birer adet temsilci de olduğu için buradaki risk mimimum. Fakat şu an ülke genelinde sandık kurulu üyeleri toplanmaya çalışıyor ve geçen seçimde 26 bine yakın CHP sandığı kurul üyesi olmadan “savunmasız” bırakıldı. Takdir edersin ki bu durumlar 30 oy ve üzerinin manipüle edildiği kritik sandıkların olduğu Anadolu’da oluyor. 10 bin mahalle, 30 bin sandık da kritik sandık statüsünde, buradaki önlem daha çok bize düşüyor halk olarak. Bunun haricinde sayımlar bittikten sonra sonuçlar ıslak imzalı olarak her kurul üyesine veriliyor zaten, üyeler de partilerinin sistemlerine yükleyerek medyanın ve ysknın verdiği sonuçlarla kıyaslıyor. Ortaya çıkacak fark için muhalefetin en büyük dayanağı seçim esnasındaki itiraz ve tutanaklar. Ayrıca Ysknın işlem yapacağı yerde her parti kendi temsilcisini bulundurmaya çalışacak.

Son olarak: mühürsüz oylar tamamen geçerli sayılmıyor, ortada büyük manipülasyon var. Seçim günü kurulun aceleden eksik bastığı zarflar geçersiz, mühürlü oylar yine geçerli. Aksi durumda oy kullanılmaya çalışırsa (mükerrer seçmen için de geçerli) suç duyurusunda bulunma hakkınız var.
  • sytemofadownmanyagi  (13.05.18 01:38:13 ~ 01:40:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.