[]

İlk alkol deneyimi

21 yaşının ortalarına gelmeme karşın nihayet bugün alkolle ilk defa tanıştım, daha doğrusu 2-3 yaşında içtiğim birkaç yudum hariç. İlk alkol ürünü olarak Bomonti filtresiz aldım. Yanında tuzlu fıstık, yer fıstığı, doritos ve hardal gibi birkaç takviye ve televizyon karşısında güzel bir film eşliğinde (ihtiyarlara yer yok) 500 ml şişenin bir kısmını bardağa döküp içmeye başladım. Özellikle köpüklü kısmı tam bir işkence gibi geldi. Beklediğimden çok daha acı bir tatla karşılaştım, böyle sanki çamaşır suyu ve asiti kaçmış gazozun karışımı gibi bir şeydi. Haliyle şişenin hepsini bitiremedim, yaklaşık 175-200 mllik kısmını tüketip geri kalanını çöpe yollamak zorunda kaldım midemin daha fazla bulanmaması için. Haliyle az içtiğim için herhangi bir çarpıntı olmadı, sadece çok hafif bir baş dönmesi o da plesebo olabilir tabi.

Sonuç olarak eğer tüm biralar bu acı tattalarsa bu ilk ve son deneyimim olabilir. :) Merak ettiğim, acaba kırmızı şarap, votka, viski vb bunlar doğal olarak biradan çok daha mı acı ve içimi zor? Vişne suyuyla vb biradan daha hoş tada sahip oluyorlar mı?


 
sen hoş tatlı içecekler istiyorsan senin tek çaren şairin de dediği gibi

"beyaz şarabı frukoyla kırmak"

beyaz şaraba gazoz ekleyebilirsin.

likörler var güzel olur tadları.

aromalı votkalar var.

ben çok yazmak istemiyorum galiba alkol günüm gelmiş benim. kaybedeceğim kendimi yazdıkça.
  • kablelvuku  (11.05.18 16:08:41) 
yanlış bira seçmişsiniz. kaliteli lezzet için tuborg gold veya amber için.

ayrıca bomonti'nin yeni bir çeşidi çıktı, migros'larda var. illa bomonti içicem diyorsanız bunu için çünkü çok hafif:
encrypted-tbn0.gstatic.com

edit: bir de birayı fazla köpürtmeden bardağa dökün.
  • dedimmidemedimmi  (11.05.18 16:10:04 ~ 16:11:50) 
ilk deneyim için gayet normal. ilk içtiğimde ben de bu acı şeyi insanlar nasıl içiyor manyak mı bunlar vs demiştim. şimdi içmeyenler bence manyak :)

tabii lafın gelişi bu, isteyen içer isteyen içmez.

seneler önce bi arkadaşım bizle beraber ilk alkol deneyimini bi şarapla yapmıştı. kendisi zaten içmese bile bizim yanımızda kafayı buluyordu, şarabı içtikten sonra tüm gece "malmışım ben maaaal" diyip durdu. eyyorlamam bu kadar :)
  • washe  (11.05.18 16:11:04) 
insanlar ilk seks deneyimi için bile böyle hazırlanmıyor. fazla mı anlam yükledin acaba?

tüm biralar aynı değil. alkoller farklı farklı yani kıyas yapmak da güç. ben mesela rakı ağzıma koyamam ama millet hastası.

bira içeceksen hafiflerden başlasaydın. miller ya da corona. her alkol başta içimi zordur. zamanla alışırsın.
  • elorelia  (11.05.18 16:11:29) 
@dedimmidemedimmi yok yok bununla yeni bir hype yakalamaya çalışmışlar ama o karakteristik kötü tadı hala sabit maalesef :(
amber de hayal kırıklığıydı, tuborg goldu geçemedi benim için

  • nıç  (11.05.18 16:13:13) 
Beyaz şarap ve şampanya sanırım en hafif olanlarından? Şampanya pahalıdır gerçi sosyetik bir içecek diye biliyorum ama listede kalmasında fayda var. Ömer Hayyam yüzünden kırmızı şarabın tadını da merak etmiyor değilim ama biradan bile daha acıysa önce sirke içmeye alışmak gerek. :)


  • siyah giyen adam  (11.05.18 16:13:55) 
bir çok birayı denemiş biri olarak size önerim,

weihenstaphaner veya miller olacaktır.

ilk içiş için tr'de satılan biralarda daha iyisini deneyimleyemezsin.

Bomonti filtresizin mantığı tadı bi tık daha yoğun olsun diye zaten filtresiz tutuluyor dolayısıyla yanlış seçim.
Weihenstaphaner de buğulu diyenler olacaktır. öbdm sizi cnm
  • ampirikukumil  (11.05.18 16:15:28) 
Kimse tadını sevmiyor olayı tamamen yanlış şahsen içtiğim tüm alkollerin tadını sevdiğim için içiyorum. Bence şarabın içimi biradan kolay bu arada ama tabi zevk meselesi.


  • pastörizesüt  (11.05.18 16:18:48) 
weihenstaphaner güzeldir. ama vişne suyu seviyorsanız 5birim vişne suyu 1 birim votka koyarak da güzel bir tad elde edebilrisiniz.

ayrıca kimse alkolün tadını sevmiyor önermesi yanlış. biz gayet severek içiyoruz.
  • ykyt  (11.05.18 16:21:17) 
cin?

ben de alkollü içeceklerin tadını sevmiyorum.
  • yuvarlanantencereninkapagi  (11.05.18 16:23:22) 
Aralık ya da Ocak ayında mümkünse karlı bir günde kırmızı şarabı deneyeceğim öyleyse, süre zarfı uzun olduğu için arada köşeye atıp bir tık daha kaliteli bir şey almam daha iyi olur gerçi markalardan Bi haberim ama daha uzun süre var neticede. Bu yaz Wehensapthaner 33'lük deneyebilirim kavurucu bir günde. Votka şimdilik ağır gelir mi bilmiyorum ama küçük bir şişede satılan varsa o da vişne suyuyla denemeye değer. Alkolük olacak bir bünyem yok sonuçta, maksat merakı gidermek ve eğer sevsem bile ayda yılda bir en fazla. Herkes öyle başlar denilebilir ama sahiden öyle gidenler de var.


  • siyah giyen adam  (11.05.18 16:24:06 ~ 16:28:27) 
bira eğer yarı soğuksa herkese o tadda gelir. biranın çakı gibi olması lazım. ileride bir daha dene.

koku muhabbetinin olmadığı bir dönemde tuborg gold kutu al. ya da daha hafif miller. 2 tane al. arka arkaya göm.
  • caletti  (11.05.18 16:32:30) 
evet hepsi boyle. yas kemale erdi, alkolun tadini asla sevemedim, o yuzden icmiyorum. gencken senin gibi bir hevesle icmistim (denemistim diyeyim, icememistim) ilk ickimi hey heyy. simdi omrum boyu ictigim toplam alkol 3 bira sisesini doldurmaz. o da yani hep yudum yudum tattiklarimdan yoksa oturup icememisimdir hic bir sey, belki bu iyidir diye tattiklarimin toplami o, hepsi bok gibi, uzgunum.

o boyle yuzunu gayriihtiyari eksiten / burusturtan tad var ya damagindan midene yakarak gecen... ha iste o herkesin ayilip bayildigi alkol. hepsinde o var, uzerine aroma gibi dusun.

kirmizi sarap biradan cok cok daha kotu bence. yani biri kafama silah dayasa bir sise birayi belki icebilirim ama bir kadeh kirmizi sarabi icebilecegimi sanmiyorum.

ben eksi aci da yemem, kiminin dili damagi daha hassas belki...

ha bir de meyve suyuyla birlestirince votka falan ehhhh biraz daha icilebilir oluyor ama sonra dusunuyorsun: lan meyve suyu tek basina daha guzel onu iceyim?
  • robokot  (11.05.18 16:32:53 ~ 16:47:39) 
Evde sıcak şarap yap bence, internette güzel tarifler var.


  • fırt  (11.05.18 16:41:15) 
Tadini sevemediysen zorlama bence.bira sevmediysen kirmizi sarabi da sevebilecegini dusunmuyorum cunku..illa ben icki icicem diye bi dusuncen varsa da kirmizi sarap yerine sangria icebilirsin..ozellikle yazin su gibi gidiyor..internette tarifler var basit ama usenirsin buyuk ihtimal..bira yerine(bence en guzel ickilerden biridir) mojito, long island gibi fresh kokteyller deneyebilirsin..ayrica birayi sevmeyip nasil iciyosunuz anlamis degilim bira keyif ickisidir bence.tadini severek keyif alarak ic iceceksen


  • astrid  (11.05.18 16:52:56) 
Bira başlangıç için kötü bir seçenek. Olacaksa da miller ya da blanc ki bencr blanc anca.

Onun dışında sek hiç alkol içmemek de mantıklı.

Şarap mantıklı ama iyisini içmek lazım çünkü kötü şarap içeceğine bulaşık suyu iç.

Gazozdu enerji içeceğiydi falan da alkollü gazoz içmeye yarar anca. O da kafası için işe yarar. Yoksa anlamsız o da.

Paraya kıy düzgün kokteyl iç. Düzgün yerde taze meyveden yapılanlardan iç. Şehir söylersen düzgün yer önerebiliriz. 30 tlden ucuz düzgün kokteyl olmaz bunu unutma.

HEPSİNDEN ÖNEMLİSİ BU KİŞİSEL BİR DENEYİM. PAPAZ ERİĞİNİ SEVMEYEN BİLE VAR. BU YOLCULUKTA ZAMANLA KENDİNİ TANIRSIN.

elorialehakfşs +1 çok da abartıp ambiyans falan gerek yok yahu.
  • bir ileti paylastim  (11.05.18 17:03:10) 
Bira hiç sevmem. Yüksek alkollü içkiler dene. Votka, cin gibi. Hem sınırını öğrenirsin.


  • Lim5  (11.05.18 17:17:08) 
bu kadar hazırlık gözlerim doldu valla :)

corona ya da tuborg malt gibi biraları deneyebilirsin onlarda pek acı tad olmaz.

yüksek alkollü olarak vodka ya da viski olabilir.

ayrıca kokteylleri de deneyebilirsin. mohito sıcak havalarda güzel gider ferahtır ayrıca margarita da sıcakta iyi gider.
  • hosein  (11.05.18 17:42:43) 
Miller dene +1
İçimi çok kolay.

Bütün alkoller acı değil, değişik ve tatlı olanlar da var. Malibu, baileys vs ve meyve suları ile hazırlanan kokteyller mesela.

Ama yine de alkol sevmiyorsan veya ilgin yoksa bence hiç zorlama kendini. Alkol vücuda zararlı sonuçta.
  • peggy  (11.05.18 17:44:51) 
Anlatırken canım bira çekti inan :) köpürtmeden dökmen faydalı olur. Köpürtünce hakikaten kötü oluyor tadı. Tuborg gol içmelisin hemde soğuk olmalı, rose şarapta deneyebilirsin bencd


  • kedimbitmis  (11.05.18 18:37:48) 
biranın aşırı abartılan iğrenç bi içki olmasından kaynaklı... weihenstaphaner belki ehhh. ilk alkol deneyimim ya şarap ya da cin tonik olurdu. kokteyl mokteyl deneyin yav. birayı sevmemeniz normal. sangria da olumlu.

abartılan dedim diye biranın tarihini anlatmaya çalışanlar çıkabilir... bira içmiyorum demedim. :///
  • nice tnetennba  (11.05.18 18:39:29 ~ 18:41:32) 
bira ve rakı bunlar çöptür, bunlara gelene kadar yüzlerce seçenek var. sizsondan başlamışşsınız


  • kleider  (11.05.18 19:10:25) 
"tatlı içki" arama hiç. en içilebilir içki biradır bence. hızlı kafa yapmıyor o ayrı ama diğer içkiler gibi sert değildir. rakı, cin, viski, votka şarap sana çok daha fazla acı gelecektir.


  • burya  (11.05.18 19:55:48) 
Weihenstephan iç.


  • yirmisantim  (11.05.18 20:41:00) 
adam hayatında ilk kez içmiş, bomonti'nin tadını bile ağır bulmuş millet gelmiş weihenstephaner diyor aq anladık yav en güzel-şekilli birayı siz içiyorsunuz. ne içerse içsin şu aşamada doğru dürüst tadını bile alamayacak/ayırt edemeyecek, öğrenci adam zaten niye gidip weihenstephan'a para versin o kadar?

soruya gelecek olursak bira en hafif alkollü içkilerden biridir, şarap ve şampanya falan tat olarak daha bile çirkin gelebilir şu an sana. çoğu kişi ilk alkol alışında seninle aynı şeyi düşünüyor. çok çok yeni ve farklı bir tat olduğu için sisteme kabul ettirmen biraz zaman alabilir ama seninle aynı yoldan geçmiş biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki kendini sıkıp 1-2 şişe bitirebilirsen gerisi gelir. ha sevmiyosan kendini zorlamanın manası da yok tabii ama bira güzel bi şey bence, şans ver derim.

ayrıca bence ilk deneyimi arkadaşlarla yaşamak en güzeli. ban kadıköy'de bir yaz akşamı içmiştim, sokakta taburedeydik arkadaş ısmarlamıştı sağolsun. buz gibi gelmişti kafam kadar bardakta. muhabbet ettik, geleni geçeni izledik, fıstık neyin yedik falan tadını hiç sevmesem de içebilmiştim. tek bir biradan sonra yaşadığım o hafif çakırkeyiflik hali muazzamdı, hiç unutamıyorum. zaten bi daha o kadar güzel sarhoş olamadım anasını satiyim.

senin azmettiriciye ihtiyacın var. arkadaşınla falan iç o yüzden, evde oturup da televizyonun karşısında kendini içmeye zorlama. ayrıca bardağa dökme, şişeden iç direkt. "sanat" falan olmasa bile bardağa dökmek de adabı olan bi iş, yoksa senin yaptığın gibi 600 kilo köpük çıkar, tadı bozulur.
  • der meister  (11.05.18 20:48:12) 
@der meister, niye qudurdun? Ben ya da başkası o birayı şekil diye önermedik, içimi yumuşak diye, bomonti gibi balkon demiri tadında olmadığı için önerdik. Ya da en azından kendi adıma ben bu sebepten önerdim. Bomonti'nin 50'lik şişesi 7,50 liraysa Weihenstephan'ın 33'lük şişesi 10 lira. Adam zaten yarısını çöpe atmış, 33'lük ona fazla gelmez. 3 lira yüzünden mi "öğrenci adam" alamayacak?

Şimdiye kadar en az 10-15 farklı kişiye önermişimdir, istisnasız herkes çok beğendi. Şekil diye değil, tadı güzel olduğu için.
  • yirmisantim  (11.05.18 22:57:43) 
bira insanla içilir tadı insanla gelir. tek başına bira içilmez.


  • dedim dedim de kime dedim  (11.05.18 23:09:15) 
bomonti filtresiz seçimini ben de desteklemiştim. şimdi yazılanları okuyunca acaba miller mı deseydim diye de düşünmeden edemedim.

ilk başladığım zamanlar tercihim hep miller'dı. sonra bir gün migros'ta kalmadığı gün, "abi bomonti dene" dedi eleman. bir süre de bomonti ile gittim. bomonti malt, bomonti filtresiz... ki daha çok malt.

sonra efes malt, tuborg malt, tuborg kırmızı kutu...

bana şu an kafa yapması ve içilebilir olması açısından tuborg gold şişe en güzeli geliyor. amber sevmedim. kırmızı kutu da sert biraz ve sabaha çok kötü baş ağrısı var.

erdinger de hoş, hafif bir bira. tavsiye ederim. leffe de hafif, biraz aromatik. ama bunlar çok hafif biralar.

Weihenstephan'ı ben de merak ettim. deneyeceğim mutlaka.

efes'i oldum olası sevemedim. berbat bir bira.bomonti de efes ürünü olmasına rağmen -nispeten- içilebilir bir şey.

votka, gazoz ya da meyve suyu olmadan içilmesi çok zor bana göre. tercihim olmadı hiçbir zaman.

tekila shot, birkaç tane peşpeşe; ki ilk başlayan için 3 tane yeterli, direkt kafa yapar. tekila kafasını seviyorum :) bayağıdır içmedim ama.

rakı denedim, hiiiiç sevmedim. berbat bir şey. sevene bir şey demem, ki atam seviyordu. baş üstünde.

şaraba merak sardım yaklaşık bir yıldır. bayağı bir şarap denedim kendimce. bunu da bir başlığımda paylaştım, ara ara da güncelliyorum eklerle.

bugün buzbağ, öküzgözü&boğazkere denedim nihayet. çok iyi değil ama fena da değil. içilebilir. ama en beğendiğim şarap, kutman'ın böğürtlen ve karadutlu tatlı ve içimi kolay şaraplarını saymazsak; doluca'nın kav boğazkere&öküzgözü şarabı ile migroslarda bulunabilen ama bu akşam bulamadığım "seleccion"u, concha y toro'nun.

ilk içtiğimde sigaranın tadı da berbattı. zamanla alışıyor ve seviyorsun. keşke hiç olmasaydı ama maalesef sigara tiryakisiyim artık.

alkolü de ilk efes'le tattım. birkaç yudum içebildim, berbattı! daha sonra tuborg'dan birkaç yudum, onu da sevmemiştim.

birayı bardakta içmek güzel değil, tadı şişede daha güzel çıkıyor bence. ama barda fıçı bira bardakta güzel oluyor tabii.

sert gelirse içine birkaç dilim limon atabilirsin. yanında bol fıstıkla :) ilk zamanlar gerçekten tadı berbat.

kola, meyve suyu, gazoz vs güzel içimli içecekler. içki, kafa yapması için içiliyor ve sanırım yaşadığın sıkıntı ve stresler daha da kolaylaştırıyor o süreci.

yalnız içmemek en güzeli ama iki bira ya da kadeh içince bağırıp çağıran, küfreden tiplerden de hiç hoşlanmam. adam gibi muhabbetle, hafif çakırkeyf olmak güzel.

çok içme :)

afiyet olsun.
  • runagain  (12.05.18 04:14:24 ~ 04:36:13) 
sarhoslugunu (farsca: başı hoşluk) hissetmeye basladiginda tadini hos bulmaya basliyorsun. yoksa deli degiliz.


  • e haliyle  (12.05.18 04:28:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.