[]

İnsanlar birbirine güvenmediği için mi evlenir?

Diğer bir deyişle evliliğin asıl sebebi güvensizlik midir? Şayet alakası bile yoksa insanlar niye devlete iki imza atma gereği duyar? Evlendikten sonra birbirlerinden daha rahat kopamayacakları yahut çocuk gibi durumlarda yasal sorumluluklara sahip olunacağı için mi toplum evlilik ister? Özellikle kadınları ve kadın çocuk haklarını korumak için? Söz gelimi devlete iki çift imza atmadan nikahsız düğünsüz birlikte yaşayan bir çiftte eğer kadın hamile kalırsa erkek onu bir şekilde bırakabilir de, evli olsalar böyle bir durum olmaz gibi düşünceler mi acaba toplumun zihniyetine yansımış ve bu yüzden evliliği olmazsa olmaz olarak görmüşler?

Devlet onaylı cinsel ilişki yani kağıda atılan iki çift imza ve eski çağlardan kalma kabile dansı geleneği olan düğün gibi faaliyetler olmadan insanlar aile kuramaz, birbirini hiç bırakmadan ölene kadar sevemezler mi? Toplum geçmişten bu güne böyle buyurduğu için sorgusuz sualsiz kabullenip uymak akla hakaret gibi geliyor. -Yine de çocuğun güvencesi için nikaha karşı gelemiyorum ama nice nikahlı aile çocuklarına bakmazken nice nikahsız aile hayatlarını adayabilir çocuklarına. Genelleme yapmak biraz sıkıntı. -


 
Birbirine güvenmeyen insanlar dediğin gibi bir kağıda imza atma gereksinimi duyar.


  • fatalsoul  (06.05.18 10:49:59) 
Aile mahalle toplum devlet baskısı bir yerden sonra harbi kastığı için. O baskı başta halledilir görülür ama azar azar yer insanı hele hele Türkiye'de. Yaşamayan bilmez. Evleneyim kurtulayıma kadar iter insanı. Nasılsa sevdiğim ve hayatını geçirmek isteyeceğim insan vereyim imzayı da kurtulalım niye yaşıyoruz bunları oluyo bi yerden sonra.


  • selamun aleykum kitty  (06.05.18 11:04:47) 
Gerçekten çok bilgili ve modern birine benziyorsunuz. Bu aşmış düşünce tarzınız buralarda harcanıyor.


  • elorelia  (06.05.18 12:21:29) 
@elorelia +1
Tabi abi yaaa iki kisi birbirini sevdi diye devletten onay mi alacak?

  • allah yazdiysa bozsun  (06.05.18 12:30:26) 
Elorelia +111 asdgdgff


  • pastörizesüt  (06.05.18 12:59:13) 
çocukla bitmiyor o iş. bir durum olduğunda sevgililer yasal olarak birbiri adına karar veremiyor ülkemizde. ama eşler verebiliyorlar. güvenmedikleri için değil, güvendikleri için evlenirler.


  • pinkpeony  (06.05.18 15:50:04) 
hayvan olmadığı için evlenir bence.


  • susadım çeşmeye varmaz olaydım  (06.05.18 16:28:43) 
genelde kızın annesi babası artık ona bakmak istemediği için kurulmuş bir sistem bu .sen birinin büyütüp yetiştirdiği bir kızı alıp yatağa atıyorsun ve yalayıp yutuyorsun . babası da al o zaman tüm giderlerini karşıla diyor . ama bunun için de önce imza at ki yarı yolda bırakırsan da tazminat öde diyor. evlilik denen kurumun çıkış noktası bu aslında .


  • taylor durden  (08.05.18 14:35:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.