[]

Kimyasal hadım

Gelmek üzereymiş m.ensonhaber.com

Geçenlerde adamın teki genç bir çocuğu kızını hamile bıraktığı gerekçesiyle öldürmüştü ve aylar sonra o gencin suçsuz olduğu ortaya çıktı malum. Şimdi illaki devlet eliyle de bu tarz hatalar yapılacaktır, belki tüm deliller birini gösterse bile yıllar sonra onun suçsuz olduğu anlaşılacaktır ki oluyor da böyle şeyler müebbet yiyenlere ya da Amerika'da idam edilip çok sonradan suçsuz olduğu ortaya çıkanlar vb

Şimdi adamı suçsuz yere kimyasal hadım ederlerse (bkz: burası Türkiye) , bunun vebalini kim ödeyecek? Geri dönüşü yok sanırım bu işlemin? 100 suçludan 99'u haklı yere kimyasal hadım edilse bile sadece 1'i dahi olsa o suçsuz yere edilmişse, 99'a karşı 1 suçsuz durumu ahlak felsefesi açıdan kimyasal hadımı ya da idamı doğru kılar mı yoksa etik dışı bir suç olduğuna mı hükmeder? Kurunun yanında yaş yanması vicdanlara su mu serper? Haksız yere idam edilen ya da kimyasal hadım edilen birinin hakkı, canı, yaşamı da tecavüze ve cinayete uğramış olmuyor mu?

 
Ve ayrıca, "O 1 kişinin yanlışlıkla yanması önemli değil mühim olan 99'unun hakkı" diye düşünen kişi, acaba o elinin tersiyle ittiği suçsuz 1 kişi bizzat kendisi ya da kardeşi ya da oğlu olsaydı, yine aynı cevabı verir miydi? Denilebilir ki o 99 kişinin içinden de senin yakınların olabilir. Bu durumda, şu anki kanunlara göre zaten en ağır cezayı "suçlu olduğu için" yine alacak. Ama o 1 kişi şu anki kanunlardan çok daha ağırını "suçsuz olmasına rağmen" alacak.

Aradaki farkı görebilmek göreceli midir yoksa insanca pek insanca mı?
  • siyah giyen adam  (07.04.18 00:47:18) 
Çok ayrıntılı tartışılması gereken bir konu ama sadece şunu belirtmek istedim. Kimyasal hadım geri dönüşsüz bir işlem değil, kişiye hormon ilaçları veriliyor. İlaçlar kesildiğinde eski haline dönülüyor


  • red g  (07.04.18 00:49:01) 
2016 yılındaki yönetmelikle adalet bakanlığı hadımı getirdi. ancak sağlık bakanlığı buna yanaşmadı. daha sonra bu madde yönetmelikten çıkarıldı ve şimdi tedavi adı altında top gene adalet bakanlığına atıldı. bu durum çok karışık. uygulama yok talep var belirsizlik çok.


  • mikahakkinen  (07.04.18 00:50:21) 
adli tıptan bir hocamız vardi, kendisi de kimyasal hadımı destekliyordu ancak meclisteki erkek vekiller desteklemiyor diyordu. Kimyasal hadım gelirse şöyle olacak, tek seferde degil de bu eylemleri tekrarlayan ve belirli bir sayıda ceza almış suçu kesinleşmiş kimselere uygulanacak diyordu.eğer böyle olacaksa ben de desteklerim, zira cinsel yonelimi sürekli tecavüz ve istismar olan birinin ıslahı ve topluma kazandırılması mümkün değil.


  • damla sakızlı dondurma  (07.04.18 00:57:20) 
destekliyorum artı 1


  • sirahmet  (07.04.18 00:59:11) 
abi ne olsun istiyorsunuz her şeye muhalefetsiniz. idam gelsin yok yanlış adam ölecek, hadım gelsin yanlış adam hadım olacak, serbest bırakılınca serbest bırakıldı. ne olsun söyleyin biz de bilelim. ayrıca hadımın geri dönüşü var hormanlar eski haline getirilebiliyor. bir de şu var adam hapise girince onun cezasını hapiste verirler muhabbeti var. ee bu adam hapise girince de götünü kesiyolar o zaman en mantıklısı serbest kalması herhalde başka bişiy anlamıyorum bu konuşulanlardan.

cevap olarak ben de destekliyorum.
  • fasko  (07.04.18 01:00:15 ~ 01:01:23) 
şuna harcayacakları mesainin yüzde birini eğitime harcamadıkları için desteklemiyorum.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (07.04.18 01:13:08) 
Onun yerine müebbet hapis versinler. Çok daha ağır bir ceza.


  • Cruyff  (07.04.18 01:17:10) 
hayır bir haber vardı yaşlı bir g.tün teki kalkmıyor diye pantolonunun içine salatalık koyup millete salça oluyordu. hadım taciz ve istismar vakalarının önüne geçmez. kaldı ki yaratacağı psikolojik yıkım toplum için daha zararlı kişilerin oluşmasına yol açacak. bu yüzden desteklemiyorum.


  • air  (07.04.18 01:47:19) 
Siradaki ceza ne, hirsizlik yapanin kolunun kesilmesi mi?
Suudi arabistan bile ilerliyo, biz gittikce ilk caga dogru gidiyoruz.
Idam cezasi caydirmiyor iste, azaltmiyo suclari, su gercegi anlayin artik.
  • baldur2  (07.04.18 02:37:10) 
"suçsuz yere hadım edilse bunun vebalini kim ödeyecek?"

peki suçsuz yere 10 yıl hapis yatsa, 10 yıl sonra "pardon" denildiğinde boşa geçen 10 yılın hesabını kim verecek, zamanı geri getirebilecek miyiz?

odaklanmamız gereken suçsuz olması, verilen ceza değil. ben suçsuz olduğumu hiçbir şekilde kanıtlayamıyorsam bile, suçsuz yere 10 sene hapis yatacağıma, özgür ve hadım olmayı tercih ederim.
  • kibritsuyu  (07.04.18 09:39:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.