[]

2019'da sandıklar nasıl korunacak?

(Arkadaşlar par..alternatif evrenden yazıyorum, Kiyetur adlı ülkedeyiz. Walter Bishop sayesinde sizin evrenin internet ağına girip iletişime geçebiliyorum malumunuz. Durumumuzla alakalı endişelerimizi biliyorsunuz. Romanımla alakalı kurgudan dolayı size sormak istedim yani tamamen hayal ürünü şeyler soruyorum ya da alternatif evren o yüzden sözüm meclisten dışarı.)

Bu durum rüyalarıma bile girmeye başladı. Özellikle Mart ayındaki belediye seçimlerinde eğer düşük oy alırlarsa sonbahardaki cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler için çok büyük komplolar kurulmasından korkuyorum. NHP de artık onlardan yana, sandıklarda ya da YZKda yapılacak her türlü yolsuzlukta hakkımızı savunacak kimse yok. Mahkemeler de onlara çalışıyor. Ulan medya bile tamamı onların elinde, koskoca Türriyeti,KanaL T yi ÇNN TRUK ü bile saflarına kattılar. Türriyet artık Zeis temalı seçim zaferi manşetiyle gelir. Hâl böyle olunca 2+2 eğer onlara göre 5 ise herkese göre beştir. Sadece medya bile tek başına yeterken medya+yargı+yzk+...+polis+devletin tüm sinir uçları hepsi hepsi ve daha fazlası.

Durum buyken %40'ı %52 olarak gösteremezler mi? Good Parti %12 alsa bunu %9 olarak açıklayamazlar mı? Mühürsüz oylar bile artık geçerli olacakmış adaletini satayım. Seçimden bir gün önce tonlarca sahte pusula basıp tumhur ittifakına bassalar bile yürür giderler, buna kim engel olabilir??

Methflix bile yakında çekilecek diye korkuyorum ülkeden. Nefesim daralıyor, Kiyetur tarihinde böylesine bir siyasal Islandcı tek güç kaynağı daha önce ne görülmüş ne duyulmuş. Nemedres de Ozak da çoktan gölgede kaldı. Hep kazanıyorlar hep hep hep. Hiç mi iyiler kazanmayacak?

"Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim." demiş sizin evreninizdeki kahraman kişilik ulu önder Mustafa Kemal Atatürk. Fakat günümüzde en ufak umut var mıdır? Korkarım ki 1920'lerin başı bile günümüzden daha umut doluydu çünkü gücün tamamı izt hükmetinde değildi.

 
selam beni olvia gönderdi.
diyor ki "zaten hile hurda yapmak için akıllarına estiği gibi seçim kanunu değiştiriyorlar". mevcut durumda vatandaşlarını açlıkla terbiye etmeye ramak kalmış siyasal budistlerden oluşan bir yapı daha fazla dayanamaz.

memur maaşlarının 2 gün geç yatması bence her şeyi çözer. kahvesiz bir dünyada yaşamak istemiyorum. iyi geceler.
  • angelofdeath  (02.04.18 23:35:35) 
eh tabii ki. ben zürkiye'nin gördüğü son hilesiz seçimin 2002'de olduğunu düşünüyorum. ondan sonrası tam bir muamma. 2019'daki de tamamen ama tamamen hile hurda ile dönecek. kazanmak için hiçbir şansımız yok. sandıkta kazanırsan bilgisayarda kaybedeceksin. hatta ve hatta, bilgisayarda kazanırsan medyada kaybedeceksin. bas bas bağıracak tüm kanallar "yüzde 60 aldılar" diye. bu noktada çomarlar anında sokağa kutlamaya çıkacak. sen de modern modern internette ağlayacaksın "hile! hile!" diye.

zemal zılıçtar mı seni savunacak o gece? "çıkın sokağa, hakkınızı arayın!" mı diyecek. hadi dedi, polis kimi dövecek sence?

malum şahıs ölene dek kimse başkanlığı ondan alamaz.
  • sen git ben geliyorum  (03.04.18 00:00:28 ~ 00:00:47) 
sandık korumaya neden bu kadar takılınıyor anlamıyorum.
devletin tüm gücü bir partinin lehine kullanılıyor.
seçime bu kadar adaletsiz şartlarda girmeyi kabul eden, herşeyi kabul eder.
  • titiraprap  (03.04.18 00:17:28 ~ 00:26:01) 
seçimlere daha var ve this is ortadoğu. sürekli kartlar yeniden dağıtılır.

her geçen gün nasıl tanınmaz hale geliyorsa yalnız ama güzel ülkemiz, yine öyle olacağını düşünüyorum. ama olumlu anlamda!

özene bezene bir yemek hazırlarsın ya hani, bir başkası gelip yer onu. işte öyle olacak!
  • runagain  (03.04.18 04:52:29) 
kardeşim, hileyi hile ile engellersin, zeis hile yaparsa aynı hileyi seninde yapman gerekir, bu durumda ya senin hilenide kabul etmesi gerekecek, yada kendi hilesinden vaz geçecek.


  • selam  (03.04.18 08:22:17) 
Yapmayın gençler, sanki oy sayımı gizli yapılıyor da hile yapılacak!

Taşlanmaya ve aşağılanmaya hazırım, ama doğru bildiğimi anlatmaya geldim.

Küçük küçük oy hırsızlığı veya sayımda küçük hileler mutlaka yapılıyordur, ama bu geneli etkileyecek büyüklükte olamaz. Ulan muhtar seçimlerinde bile her seferinde birileri birilerini vurup öldürüyor sayım esnasında, CHP, HDP, MHP gibi teşkilatlı partiler oyunu çaldırır mı?

Bakın çok basit özet geçiyorum, olaya ana muhalefet partisini örnek veriyorum.

Şimdi ülkede seçim var, hemen her okulda her sınıfta sandıklar var. Bu sandıkların başında sadece AKP yetkilileri mi var? Ya da eli silahlı asker veya polis mi var?

Her sandıkta CHP'nin birden fazla adamı var mı? Var, (diğer iddialı partilerin de hatta bağımsız sivillerden de var ama uzatmıyorum örneği.)

Seçim bitti akşam sandığı açıcaz di mi? Sandık gizli mi açılıyor? Polis ya da asker mi açıyor? Hayır, hep beraber herkesin gözü önünde açılıyor sandık.

Başkan tek tek zarfları açıp herkese göstererek oyun kime ait olduğunu söylüyor mu? Söylüyor, sandık görevlisi biri bunu bir kağıda not ederken CHP'li yetkililer de kendi tutanaklarına yazıyor mu? Yazıyor, hatta birden fazla kişi de kamera kaydı yapıyor mu? Yapıyor.

Sayım bitince itiraz yoksa (haklı itiraz varsa tekrar sayılıyor) tutanak imza altına alınıp YSK merkezine gönderiliyor. Diyeceksiniz ki buraya kadar tamam ama YSK sisteminde bilgisayarda değiştiriyorlar.

Yapmayın arkadaşlar, hepiniz akıllı zeki insanlarsınız.

Şimdi her sandıktan CHP'li görevli tuttuğu tutanağı CHP ilçe merkezine gönderiyor mu? Evet, onlar da tutanakları birleştirip genel merkeze gönderiyor mu? Evet, aynı şeyi diğer partiler de yapıyor mu? Evet, hatta son seçimde sivil bir oluşum yapıldı adı neydi? Onlar da tutanaklarını tutup bir araya getirmedi mi?

Peki bir tane parti çıkıp da

"kardeşim şu numaralı sandık sayımında hata var, bakın bizim elimizdeki tutanakta sayılar bunlar, x partisinin de elindeki tutanaklar bizi doğruluyor"

diyor mu? Hayır, ama daha seçim başlamadan iktidar/hükümet oy çalacak goygoyu başlıyor.

Ulan oy çalmak bu kadar kolaysa ANAP neden yok olup gitti, çalmayı mı bilmiyordu? Ya da hükümet ortağıyken ve ellerinde her türlü imkan varken seçimde barajı geçemeyip meclise bile giremeyen DSP ve MHP neden çalamadı? DYP neden çalamadı da yok oldu? Örnekleri çoğaltabiliriz.

AKP çalıyordu da neden Ağrı'yı ve Yalova'yı sidik zoruyla kaybetti? Neden Antalya gibi bir şehri kaybetti (2. seçimdi sanırım)

Ya da neden Ahmet Davutoğlu'nun girdiği seçimde neredeyse iktidarı kaybediyordu? Ya da neden İzmir'i kazanamıyor, örnekler çoğaltılabilir.

Yapmayın gençler, desteklediğiniz parti için çalışın. İnsanları ikna edin oy vermeleri için, 8 kere aynı hatayı yapıp da 9. kez kazanmayı beklemeyin mesela.

Belki de seçim işini dünyada en iyi becerebilen ülke olabiliriz, e malum 6 ayda bir seçim yapmak gibi tecrübemiz var ülke olarak.

Son notumu da yazayım, bakın sandık açılırken sayımda her partiden, ya da en azından zıt görüşlü iki partiden yetkililer varsa hırsızlık gerçekten çok zor.
  • John Bloor  (03.04.18 09:27:21) 
Herkes sandık başında durur tutanağa sahip çıkarsa oy falan çalınmaz. Ankara yerel seçiminde Twitter da CHP ve MHP üyeler sandık başından erken ayrıldı tutanakları teslim etmediler. Sonra Twitter dan tutanaklar aradılar bilmem kaç numaralı sandık görevlisi bize ulaşın tutanağı resmini yollasin diye. İspat yoksa itiraz edemezsin bu kadar basit. Sandık görevlisi o gün orda sabahliyacak dikkatli olacak


  • Fritz-X  (03.04.18 09:50:52) 
mesela doğuda veya batıda herhangi bir uzak bir köyde sandık sayımı olacağında heryerde c partisinin temsilcisi olmuyor özellikle doğuda. ancak a partisinin ebesinin kasabasında bile gözetmeni oluyor.

doğru yanlış bilmem ancak bir arkadaşım bana şunu anlattı. oylar sayılıp en son adliyelere teslim ediliyor ve sisteme giriliyor. ancak bir çok sandıkta eksikler çıktığını ve elleriyle sayıları tutturmak ve oranları ayarlamak için yırttıklarını belirtmişti. o kargaşada çok şeyler dönüyor.
  • mikahakkinen  (03.04.18 10:21:12) 
@john bloor ve @Fritz-X

Belediyede memursun, iscisin, taserondan sonra kadro verilen milyonlardan birisin ya da memursun, ogretmensin, amirsin veya fabrikada iscisin, ustasin.

Patronun, amirin ya da mudurun diyor ki, kardes al su zarfi, bu zarfi sandiga at. sana verdikleri bos pusula ve zarfi da bana getir ki isinden olma.

Ya da issizsin ve hukumetten muhtar kanaliyla komur yardimi aliyorsun. Muhtar sana zarfi verip bos pusulayi getirmezsen yardimin kesilecegini soyluyor.

Her sandik basinda ZHP, THP, goodpartiden 1'er degil 100'er musahit koydun ve son saniyeye kadar ayrilmadilar. Sayim esnasinda muhursuz pusulalar cikti, sandik baskani olan devlet memuru vatandas itirazi kabul ederse isinden olacagini biliyor. kabul etmezse ne olur? kavga mi cikar? o anda polis silahiyla yanina gelip seni iceri alabiliyo mu? evet.

Nasil olacak simdi?
  • kartonpiyer  (03.04.18 14:52:19) 
Sandıklara sahip çıkın diyen arkadaşlar bana şunları açıklasın:

1. Zankara Büyükşehir Belediye başkanlığı içişleri bakanının seçim kurumuma gitmesinin ardımdan nasıl yön değiştirdi bir buçuk saatte?

2. Bu sayılan sandıkları bilgisayara giren elemanları kimler gözetliyor?

3. Tüm oyların toplandığı bilgisayar sisteminin başında kimler var?
  • sen git ben geliyorum  (03.04.18 15:20:43) 
korunmayacak arkadaşlar. diyelim ki hile yapılamayacak kadar fazla oy aldı muhalifler mesela %60 o halde fetöcüler seçime hile karıştırdılar haydi tekarlansın.


  • biravekahve  (03.04.18 15:33:05) 
bilgisayar operatoru tarafindan yapilacak cakallik olursa ispati en kolay hile o olur zaten. binlerce gonullu ve parti temsilcisi her imzali tutanagin fotografini kendi partisinin sistemine de girdigi icin saglamasini yapmak kolay. bu, ispati da en kolay hile olur cunku islak imzali nushanin ysk da olmasi gerekiyor.

mevcut durumda ispati mumkun olmayan tek hile, oy kullanma kabininin icindeki hile. eskiden belki muhursuz oyun gecersizligi ihtimali vardi ama artik o da yok. bu sandik muhru degisikligi yapildigina gore plan tamamen bu sistem uzerine kurulmus belli ki.
  • kartonpiyer  (03.04.18 17:43:20) 
@kartonpiyer

bizim konumuzla hiçbir alakası yok; ama türkiye'de de şöyle bir olay vardı vaktinde.

odatv.com

"Herkes ne oluyor ne bitiyor derken o 3 bin oy yaklaşık bir saat boyunca aynı kaldı. Hiçbir veri girilmedi sisteme. Daha sonra bir saatin ardından sistem geri geldiğinde, toplam 20 dakikada 3 bin olan oy farkı tekrar 20 bine çıktı. Bundan sonra oylar yavaş yavaş sayılmaya başladı. AKP’nin kalesi sayılacak Altındağ, Keçiören'de oy sayımları sona ermek üzereydi ve Çankaya'da hala sayılacak 200'e yakın sandık vardı (56 bin oy ediyor). Bu 20 binlik oy farkı bir ara tekrar 10 bine kadar düştü ve Çankaya'da sayılmayan 200 sandık vardı hala (toplamda %87.85). 56 bin oyu o ana kadar %72 CHP aldığını düşünürsek, 35-40 binini CHP alması gerekiyordu ve AKP'nin alacağı 10 bin oyla büyükşehir Mansur Yavaş'a geliyordu. O anda sistem yine durdu ve çalışmaya başladığında şöyle bir usulsüzlük görüldü....."

şimdi ben sana sorayım: en kolayı o ise, kanıt nerede?

edit: bu arada, tüm bunları söylememin sebeb, umutsuzluk aşılamak değil. zira ortada umut yok; ancak umut eden insanlar olduğu için bu sistem değişmiyor. şu an muhalefetteki her bir insan 7/24 "seçimi hilesiz yapmak için gerekenler" diye konuşmalı. ülkedeki her muhalifin tek amacı bu olmalı. adam yüzde 10 alsa yine yüzde 60 aldım diye çıkacak ve sen hiçbir şey yapamayacaksın.

son seçimleri görüp hâlâ seçimleri demokratik yollarla kazanabileceğine inananlar nasıl bir gaflet içindeler aklım hayalim almıyor. son seçimde mühürsüz oylar açıklamasından sonra muhalefet ysk'yı basmadığı an bitti bu ülkede her türlü umut. buna yol açan da yukarıda verdiğim linkteki olayda hakkını aramayan salak belediye başkanı adayı ve partisidir. senin göz göre göre oyların değiştiriliyor ve sen gidip yüz binlerce insan ile cıngar çıkarmıyorsun YSK önünde, ondan sonra da ağla muhalefet bastırılıyor diye. gerizekalı muhalefet seni.
  • sen git ben geliyorum  (03.04.18 18:56:41 ~ 19:05:19) 
@sen git ben geliyorum ben bilgisayar hilesinin yapilamayacagini yazmadim. Yapilmadi da yazmadim. Ispati en kolay olan yontemdir dedim. Bunu yapmamis olmasi muhalefetin ayibidir, secmenine ihanetidir. Basiretsiz davranmamalilardi.

Ancak artik bu bilgisayar hilesine bile gerek kalmadigini soyluyorum ben. Muhur resmen gerekmiyor artik ve herkesi cebinde hazir zarfla sandiga yollayacaklar zaten hatta secimden once kac oy alacaklarinin tam sayisini bile biliyor olacaklar.

Bu isi cozebilirler mi bilmiyorum. AYM 'den de yasanin iptaline dair umudum yok. Muhalefet konuyu gundemde tutsun evet kesinlikle tutsun ama artik muhalefetin faaliyetleri de iktidarin faaliyetleri de sadece yanki odasinda konusmaktan ibaret cunku kimse diger kanadi dinlemeye tahammul etmiyor. Aksiyon lazim, bu isi secim gunu cozebilmenin bir yolunu bulmalari lazim. nasil ben de bilmiyorum.
  • kartonpiyer  (05.04.18 00:52:08) 
Oy ve Otesi'nin YSK'ya verdigi dilekce: oyveotesi.org


  • kartonpiyer  (05.04.18 18:35:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.