[]

İnsanların zombiye dönüşme senaryosu yaklaşıyor mu gerçekten?

Dünya nüfusu giderek doğal kaynakları tüketiyor ve çevre kirliliği, küresel ısınma ortada. Yetmediği gibi iki büyük dünya savaşının ve soğuk savaşın üzerinden 65-70 yıldan fazla süre geçti, bu süreçte meydana gelen bölgesel çatışmaları saymazsak insanlık için oldukça uzun bir barış dönemi. Patlak verecek olası küresel savaş sonucunda ya da bir takım teröristler yoluyla milyarlarca insanı etkileyecek felaketlerin ortaya çıkması ihtimali malum.

Yıllarca insanların zombiye dönüşme ve onlarla mücadele etmelerine yönelik filmler sayesinde sanki bu olayın sadece hayal ürünü filmlerde olabileceğini düşündük. Ama özellikle Flakka'nın patlak vermesinden sonra şahsen bu küresel olarak insanların zombiye dönüşme ihtimalini ciddi bulmaya başladım. Zombiden kasıt illa yamyamlık değil, bilinci kaybedip karşıdaki insanı pata küte döverek öldürmek, saldırmak gibi hareketler de buna dahil.

YouTube da Arka Sokakların şu sahnesine denk gelmiştim youtu.be

Eğer Flakka bile sahiden böyle etki yapıyorsa, Flakka nın çok daha geliştirilmiş ve insanlara su, hava ya da herhangi bir yolla bulaştırılmış kimyasalı kim bilir neler yapar? Çok değil dünyanın çeşitli bölgelerinden yüz bin insana bulaşıcı etkili böyle saldırganlık virüsü bulaştırsalar gerisi zaten gelir.

2050'den önce zombi kıyametinin patlak vereceğini düşünüyorum. Bilim de tıpkı din gibi kötü insanların eline geçince vay halimize dedirtiyor. Hele Last of Us gibi bir gelecek bizi bekliyorsa, Allah tıkırdayanların belasını versin.

 
Zombiyi bilemem de sanırım Matrix benzeri bir dünyaya doğru gidiyoruz. Halihazırda hepimiz telefonlara bağlı yaşıyoruz. İlerde bunu genişletip önümüze sanal bir evren koyarlar vücutlar yatalak yaşar gideriz.


  • bos gezenin bos ustasi  (26.03.18 04:29:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.