[]

Mûsikî dinlemeye başlayacağım varsa önerileriniz alırım.

Merhaba

Ömrü hayatımda hiç özellikle açıp mûsikî dinlemedim. Bu konuda cehaletimi utanarak kabul ediyorum. Mûsikîye dair neredeyse hiçbir şey bilmiyorum. Bi hicaz makamı diye bir şeyin olduğunu biliyorum o kadar. Bana cehaletimi gidermek için güzel mûsikî parçaları önerir misiniz? Araya birazcık bilgi de serpiştirebilirsiniz bak bu şu makam, bunun besteleri çok güzel ya da şöyle bir hikayesi var gibi.

Önerileriniz için teşekkür ederim şimdiden. Zevkinize güveniyorum.

 
şimdi bu musıki denen şey osmanlı zamanında müzik kelimesinin karşılığı idi.

türk musıkisi derler, türk makam müziği derler. türk sanat müziği deme de ne dersen de. türk müziği de derler.

neyse, büyük formda klasik müzik mi dinlersin? yoksa şarkı mı dinlersin? dini müzik mi ne istiyorsun? zibilyon tane besteci var.

hüseyin fahreddin dede'nin acemaşiran mevlevi ayinini dinle.
  • alperz  (13.03.18 21:16:35) 
açık radyo'da musıki arşivi adlı bir program yapılmakta. pazar günleri öğleden sonra saat 3'te başlayıp bir saate yakın devam ediyor. son birkaç aydır evde olursam onu dinliyorum. yetkinliğe sahip olduğum bir konu değil -hemen her konu gibi- ama yapımcısı epey feyizli bir abi gibi duruyor. seçki sunduğu için yeni eser keşfetmek adına ya da kulak aşinalığı yaratmak açısından faydası dokunabilir. orada duyduğum ve hoşuma giden bir-iki eserle sonlandırmak istiyorum cevabımı:

www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com
  • misterturist  (13.03.18 23:50:01 ~ 23:51:07) 
Haci arif bey


  • bugun hava gunluk gureslik  (14.03.18 00:51:24) 
Erzurumlu Hasib Dede
Ali Ufki Bey
Tanburi Cemil Bey
Refik Fersan
Sultan Abdülaziz

Ben çok ağır eserlere gelemiyorum ancak bu adamların çok güzel saz semaileri, sirtoları vs mevcut.
  • joker hakki  (16.03.18 16:52:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.